NerdyGeekyFanboy on Holiday – Barcelona dag 1

Hallo iedereen,

Gisteren ben ik weer veilig aangekomen in Nederland. Van donderdag tot maandag ben ik naar Barcelona geweest samen met mijn vader en zusje om mijn middelbare schoolperiode af te sluiten. Ik heb genoeg meegemaakt daar, en nu vertel ik wat ik de eerste dag heb gedaan!

Schiphol
Donderdagmiddag vertrok ons vliegtuig naar Barcelona, dus in de ochtend had ik nog snel mijn laatste spullen ingepakt en het boek LEF van Jeanne Ryan bij iemand opgehaald als leesvoer voor in het vliegtuig (binnenkort een recensie online!). Mijn zusje mocht eerder uit school en om half 1 namen we de trein naar Schiphol. In de trein kreeg ik al snel mijn eerste paniekaanval omdat ik dacht dat ik mijn mobiel kwijt was, terwijl ik hem een paar seconden daarvoor nog in mijn handen had en in mijn broekzak deed, waar hij ook gewoon zat (tsja, aan het begin van de vakantie ben ik altijd behoorlijk nerveus dat ik iets vergeet of kwijt raak).  Eenmaal bij Schiphol aangekomen konden we al snel door de douane heen en moesten we wachten op het vliegtuig. Ik maakte daar handig gebruik van en keek in de boekenwinkel, waar ik alleen maar gefrustreerd raakte omdat de Young Adult boeken minimaal waren en ook nog lagen bij de reisgidsen, WHUTTT!? (de innerlijke nerd kwam hier dus even naar boven, het personeel heeft waarschijnlijk mijn furieuze blikken gezien…).

Vliegreis en aankomst
Ik heb vaker gevlogen, en ook deze keer kon ik erg genieten van de vlucht. Ik kon genieten van het uitzicht boven alle wolken en tegelijkertijd lezen uit mijn boek. Toen we volgens de piloot boven Parijs vlogen, zei mijn zusje voor de grap dat ze de Eiffeltoren kon zien uit het raam, en ik met mijn domme koppie was nog zo slim om nog te kijken ook… (ik zweer je, ik ga studeren dus ik ben best slim, maar op sommige momenten ben ik echt een leeghoofd!)
Maar gelukkig zitten deze domme momenten in de familie. Geen van ons had de moeite genomen om een boekje mee te nemen met Spaanse woorden en wisten we alleen de woorden Ola, si en  no. Mijn vader had dus het idee dat bedankt ”gracia” in het Spaans is. Hij had het mis. ”Gracia” betekent genade en ”gracias” betekent bedankt. Dus toen een Spanjaard mijn vader voor liet gaan bij de wc en mijn vader ”Gracia!” tegen de man zei, kreeg hij een vreemde blik toegeworpen. Later kwamen we er dus achter dat mijn vader ”Genade!” tegen hem schreeuwde…
En ja, daar houdt het niet bij op. Toen we aankwamen bij ons appartement en de beheerder ons een papiertje liet zien waar we onze handtekening moesten zetten waar duidelijk stond aangegeven waar we die moesten zetten, heeft mijn zusje nog gevraagd waar het precies moest, en daarna ik ook, terwijl het er OVERDUIDELIJK stond… (wen alvast maar aan deze domme momenten, het zijn er een heleboel…)

Appartement
Ons appartement was echt schitterend, lekkere bedden, een balkon op een binnenplaats in het zonnetje, en op 1 minuut loopafstand van de Sagrada Familia, de beroemde kerk van Gaudi.
En ja hoor, nu komen er weer 2 domme momenten.
1. Mijn vader had de koelkastdeur open laten staan en na een paar minuten ging er een alarm af. We zagen een alarmkastje bij de deur staan dus wij dachten dat het daarvandaan kwam. Ik ging de beheerder halen die zei dat het alarmkastje het nooit doet. Die man allemaal knopjes indrukken, niks helpt. Net voordat hij naar beneden wil gaan, zie ik de koelkastdeur open staan, ik doe hem dicht, en ja hoor, het alarm gaat uit.
2. Mijn vader wilde gebruik maken van de kluis voor onze telefoons, maar hij was zo slim om per ongeluk de deur van het kluisje dicht te doen zodat hij niet meer open kan, en kon alweer de beheerder komen die binnen een paar seconden de kluis weer kon openen…

Na deze sullige vragen aan de beheerder (die behoorlijk geduldig was) gingen we bij een tentje om de hoek wat eten (om 10 uur s’avonds). Mijn vaders ”geniale talenknobbel” liet hem weer in de steek, hij zei ”Merci” toen hij de rekening van de serveerster kreeg… Daarna kropen we ons bed in om ons voor te bereiden op een hele dag rondneuzen in Barcelona…
Maar wat we toen allemaal deden, lees je de volgende keer! 🙂

Mijn vriendengroepje komt er niet over uit wanneer we naar Londen gaan, dus we hebben besloten wat later dit jaar naar Londen te gaan als iedereen wel kan, dus het Londentripje van vorige week zal ik binnenkort ook schrijven. Misschien is het ook maar beter dat we wat later naar Londen gaan, dan kan ik nu genoeg geld sparen om dan lekker uit te geven!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.