NerdyGeekyFanboy on Holiday – Barcelona dag 3

En daar zijn we weer hoor, de geslaagde Fanboy-VWO’er heeft weer wat te vertellen over zijn vakantie in Barcelona. Dag 3 is ook een drukke dag, waar onze voeten er bijna afvielen van al het lopen!

Fanboy-alert
We begonnen de dag met een broodje en vertrokken snel naar de Ramblas, de beroemde winkelstraat in Barcelona. Daar hadden we gelijk een pet voor mezelf en een pet en zonnebril voor mijn zusje gekocht (het was nogal warm). Daarna liepen we een winkelcentrum door… en daar zag ik dit…

HOE KUNNEN ZE ME DIT AANDOEN? Een fanboy als ik was totaal niet voorbereid op deze coole spullen, en met veel pijn in mijn hart heb ik niks gekocht…
Daarna liepen we de Ramblas door en deden we nog een drankje (ik heb elke dag meer dan 3 liter gedronken door al die bezoekjes aan restaurants, moet je nagaan!) en gingen we een grote binnenmarkt in, met allemaal eettentjes met groente, fruit, eetbars, vlees en vis. Er was daar echt enorm veel verschillend soorten eten, veel dingen die je totaal niet in Nederland hebt!  Daar hadden mijn zusje en vader nog een smoothie gekocht, en ik verknocht mezelf aan een lekker visspiesje. Daarna aten we nog heerlijke paella (soort rijst met doperwten en allemaal vissoorten).

De Paella, compleet met schelpdieren en garnalen

Daarna liepen we de el Gotic wijk binnen, het oude historische wijkje van Barcelona, wat eigenlijk niet zo heel indrukwekkend is.

Pa heeft zijn angst overwonnen en een teleurgestelde Freddy Mercury
We liepen met een enorme omweg naar de kabelbaan die uitstrekt van de kust naar de heuvel waar het Olympisch Stadion staat. Mijn vader heeft erg last van hoogtevrees, maar op veel aandringen ging hij toch in de kabelbaan (en dat is echt knap, het was echt hoog en we zaten boven water!). Mijn vader had zo zijn angst overwonnen (hoewel hij toch de hele tijd in het midden van de cabine bleef) en we kwamen aan op de heuvel, met een enorm mooi uitzicht over Barcelona. Daar liepen we langs het Olympisch Stadion (wat best klein is!) en we kwamen aan bij een museum voor moderne kunst met uitzichten op Font Magica, de fontein die elke avond een show geeft. Er waren twee straatartiesten die acrobatiek combineerden met een grote hoepel, best gaaf! Daarna gingen we een restaurant in en liepen we weer terug naar Font Magica, waar we de show zagen (mijn vader dacht dat het lied van Freddy Mercury, Barcelona, ook zou gaan draaien, maar die kwam niet! Mijn vader zei dat Mercury zich zou omdraaien uit zijn graf als hij dat hoorde!). Daarna gingen we weer snel naar bed voor ons laatste volle dagje in Barcelona… En het domme moment van de dag? Die was er ook, mijn vader kwam er in het appartement achter dat zijn broek een scheur had bij zijn been, die kon de prullebak in!

Net in de cabine van de kabelbaan…

Uitzicht vanaf de heuvel

Straatartiesten aan het werk…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.