NerdyGeekyFanboy on Holiday – Barcelona dag 4

Goeiedag iedereen! Daar ben ik weer! En ik heb goed nieuws te melden, ik heb een baan! Ik word pickorder (dus ik pak pakketten in met versartikelen), samen met andere studenten. Ik kan lange dagen werken en ik mag zelf bepalen wanneer ik werk! Ideaal, laat het geld maar binnenstromen zodat ik dat weer kan uitgeven aan boeken, series en fandom merchandise! 🙂

Nu zijn we aangekomen aan het laatste dagje in Barcelona. Op deze dag was het erg warm, wat niet echt helpt aangezien ik niet kan zweten (dus mocht het te warm worden, kan ik oververhit raken en in het ergste geval flauw vallen en dergelijke, zie het maar als een gloedhete sauna waar je niet uit kan komen). Toch hebben we nog wat beleefd in het Spaanse stadje.

Parc Guëll, poederkunst en mijn schaduw
Zoals gewoonlijk begonnen we de dag met een broodje in het appartement en gingen we richting Parc Guëll, het park dat Gaudi heeft ontworpen. Hier zit dus veel mozaïek. We moesten bergop lopen, wat al zeer vermoeiend is als je de dagen ervoor ook enorm hebt gelopen, maar we kwamen uiteindelijk aan met behulp van mijn goede navigatiekunsten. Al bij het begin van het park zag je al wat mozaïekkunsten van Gaudi, best indrukwekkend. Je kon het museum in of vrij rondlopen door het park. We kozen voor het laatste zodat we geen geld hoeven uit te geven, gierige Hollanders die we zijn. Ik begon het al redelijk warm te krijgen dus we dronken eerst even wat water en liepen langzaam de heuvel van het park op. Daar kwamen we aan bij een kunstenaar die schilderijen maakte met behulp van poeder. Hij schilderde dan eerst een olifant, deed er verschillende soorten poeder overheen, en de poeder dat over de olifant kwam, bleef zitten. Zag er mooi uit, maar we gingen al snel weer verder omhoog. We kwamen aan bij een kunstenaar die je silhouet kon uitknippen binnen 2 minuten. Mijn zusje en ik maakten daar natuurlijk gebruik van!

Daarna liepen we door naar het mooie uitzicht op Barcelona. Er waren nog bankjes in de stijl van Gaudi, maar daar moest je uiteraard voor betalen en je moest een half uur in de rij wachten, dus we besloten verder te lopen. We liepen weer het park uit en we gingen met een winkelstraat weer heuvel afwaarts. Het was zondag, dus heel veel winkels waren gesloten en aangezien het net middag was, hadden veel winkels ook hun pauze. We konden gelukkig in een restaurantje eten waar ze enorme hamburgers verkopen voor maar 4 euro, we hadden dus weer een flinke bodem gelegd voor de komende paar uren.

Huis van Gaudi en zon, zee en strand
Terwijl we de winkelstraat afliepen, kwamen we langs het huis van Gaudi. Tegenwoordig kunnen toeristen dit huis ook bezoeken, maar 20 euro per persoon vonden we wat teveel, dus hebben we aan de buitenkant nog wat foto’s gemaakt (en mijn vader scheurde uit zijn gloednieuwe broek, hij kon op de terugreis naar het appartement dus met zijn hand de scheur bij zijn achterwerk bedekken). In het appartement hadden we ons omgekleed in gingen we richting het strand waar we het begin van de avond bleven en genoten van het zonnetje en de zee. Rond negen uur gingen we in een strandtentje eten vlakbij de kust, ik had weer heerlijke paella op. We namen een ijsje mee voor onderweg en we gingen we terug naar het appartement. Uitgeput kwamen we aan, we pakten alvast wat spullen in, want de volgende dag konden we vroeg opstaan om naar het vliegveld te gaan richting huis. Dag Barcelona, tot ooit!

We hebben erg genoten in Barcelona, het was heel mooi, best warm en de stad had ook een prettige sfeer. De Spanjaarden zijn erg beleefd en relaxed, we hoorden bijvoorbeeld bijna geen auto’s toeteren. Wel vond ik Barcelona wat minder dan bijvoorbeeld Rome, Parijs of Londen, aangezien deze steden bijna op elk hoekje een leuke bezienswaardigheid hadden, terwijl je in Barcelona echt moet weten waar alle leuke dingen zijn. Het was wel een toffe vakantie, over ongeveer 10 jaartjes zal ik er wel weer een keer naar toe willen gaan!

Binnenkort komt er ook een verslagje online van mijn dagje in London, ligt eraan of ik snel alle foto’s krijg.

Ben jij zelf ook een keer naar Barcelona gegaan en wat vond je ervan? 🙂

3 reacties

  1. Grappig om te lezen omdat ik er ook pas geleden geweest ben. Ik vond het een hele mooie, leuke stad. 🙂

    1. En ik zie net dat je De Glazen Troon leest, yay, goed zo! Echt een ontzettend leuk boek. 🙂

    2. Leuk dat je ook naar Barcelona bent geweest! Vond het boekenassortiment alleen een beetje tegenvallen, haha! De Glazen Troon heb ik net uit, onwijs goed boek! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.