Opnames van boektrailer Schuld van Mel Wallis de Vries

Afgelopen woensdag was voor mij een heerlijke dag. Ten eerste was het mijn vrije dagje van de universiteit en daarnaast kon ik naar Weesp voor de opnames van de boektrailer Schuld van Mel Wallis de Vries!

 

Vorig jaar tijdens Manuscripta had ik Mel voor het eerst gesproken. We hadden het over haar boeken en al snel belandde ons gesprek op de boektrailers die Mel maakte van haar boeken. Ik vertelde dat ik wat acteerervaring heb en wel graag mee zou willen spelen. Ze zei dat ik daar geschikt voor was (ik had het juiste hoofd). Zodra er weer een boektrailer kwam, moest ik me zeker aanmelden! Twee maanden terug kwam dan ook op Facebook te staan dat er acteurs/actrices werden gezocht voor een nieuwe boektrailer. Dit is voor haar boek Schuld, dat uitkomt begin november. Mel zocht een paar jongens en meiden die in de trailer zouden meespelen. Ik meldde me aan en verwachtte eigenlijk niet dat ik werd gekozen. Er zijn zo veel aanmeldingen, waarom zou ik dan worden uitgekozen? Maar ja hoor, ik zat erbij! Ik kon met een groepje gaan meespelen in de boektrailer!

 

Ik zou Michael gaan spelen in de boektrailer en ik zou in twee scènes zitten, een vechtscène met wat andere jongens en een scène waarin ik rende in een straat, wat heel verdacht zou moeten overkomen. Om 12 uur werd ik verwacht in Weesp. Ik nam de trein vanuit Leiden en ging natuurlijk met zonnebril en een hoed op zodat ik niet herkend zou worden want ik ben natuurlijk ver beroemd geworden omdat ik mag meespelen in de boektrailer (heeft meneer al last van sterallures?). In Weesp had Mel een hotelkamer afgehuurd waar we een paar scènes konden opnemen. Toen ik binnenkwam moest ik meteen muisstil zijn, want in een andere kamer waren ze druk bezig met opnames. Ik begroette de rest van de cast en kon in de visagie. Ik hoefde niet al te lang te zitten, want Iris (de visagiste) vond mij er al goed genoeg uitzien(#flawless, #naturalbeauty, iemand?). Mel zei dat ik er ”breekbaar” uit moest zien tijdens de scènes, dus mijn haar was ook een beetje warrig gemaakt.

 

Nadat alle mensen binnen waren, was het tijd voor een grote voorstelronde en leerde ik de andere jongens en meiden kennen. Mel vertelde ook waar haar boek over gaat. In Schuld plegen een paar meisjes die op dezelfde school zitten vlak achter elkaar zelfmoord. De politie heeft hier geen bedenkingen bij, maar een meisje krijgt een briefje met daarop ”Jij bent de volgende”… Is er een moordenaar die jacht maakt op de meisjes van de middelbare school? Zou één van de klasgenoten erachter zitten?

Het klonk al erg spannend en Mel vertelde meteen de opzet van de trailer. We kregen niet te horen hoe het verhaal afloopt, we zouden het echt zelf moeten gaan lezen! Voor hetzelfde geld is mijn personage de moordenaar… In de boektrailer zal je behoorlijk veel heftige scènes te zien krijgen, het wordt vast enorm spannend!

 

Na wat repeteren van de vechtscène buiten verzamelden we met de hele groep voor het hotel. Alle scènes in het hotel waren opgenomen en we gingen door naar een sportveld waar de vechtscène plaats zou vinden. Jammer genoeg regende het toen we er aankwamen, maar gelukkig konden we een sportschool in waar we de scène hadden opgenomen. We moesten wat improviseren omdat het niet meer buiten plaats vond (mijn zinnetje was bijvoorbeeld eruit gehaald), maar de scène stond vast! Uiteindelijk werd het weer wat droger en konden we buiten nog wat andere scènes opnemen.

 

Tijdens het opnemen van de scènes kon ik vooral veel wachten. Acteren is voornamelijk echt veel wachten totdat je eigen opnames beginnen, pfoeh! Gelukkig kon ik over concerten praten met Wolfke (de coole Friese dame die een hele toffe muzieksmaak heeft) en ondanks dat de hele groep elkaar maar één dag kon zien, hebben we elkaar toch wel goed leren kennen.

 

Rond 5 uur kon ik mijn eigen scène opnemen. Nout (de cameraman en broer van Mel) moest achter mij aanrennen terwijl ik af en toe bang naar de camera moest kijken. Ik moest niet sprinten, maar wel hard rennen. Nout telde af en daar ging ik (zie de foto hierboven)! Al snel hoorde ik achter mij ”NIET ZO SNEL NIET ZO SNEL!”, ik ging dus blijkbaar heel snel. Iris en Mel moesten hierdoor hard om lachen en toen Nout en ik terugliepen noemde Mel ons de nieuwe buurman & buurman (Mel maakte de foto hieronder om te laten zien dat we er echt wat van weg hebben. Zie jij de gelijkenis met buurman & buurman?). Na nog een keer opnemen zaten mijn opnames erop en kon ik samen met een medespeler (Taco, die een vlog heeft gemaakt van de dag die je hier kan zien) en ging ik weer naar huis. Mel zei nog dat we allemaal ook auditie moesten doen voor haar aankomende boekverfilming, dus daar ga ik misschien ook een poging aan wagen!

 

Ik heb enorm genoten van de opnamedag. De scènes staan erop en eind oktober komt de boektrailer online (die ik uiteraard zal delen). Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat! Bedankt Mel, Nout, Iris en alle andere medespelers voor een leuke dag en hopelijk tot de volgende keer!

 

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wat leuk dat je aan de trailer mee kon doen

  2. Wat onwijs leuk dat je daar aan mee mocht doen, ik ben benieuwd naar de trailer!

  3. Wat cool dat je dit mocht doen! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

  4. Wat tof om dat eens te kunnen meemaken. Lijkt me een leuke ervaring.

  5. Super gaaf Joost!!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.