Personages die ik zou willen/kunnen cosplayen

Cosplay, het verkleden als een fictief personage uit een serie/film/game/boek. Vele fanboys en fangirls zijn er gek op, ook ik kan er aardig wat van. Cosplay wordt vaak gedaan op conventies, dat maakte ik goed mee tijdens Dutch Comic Con, en ook op Animecon zal ik vast een hoop cosplayers voorbij zien komen. Veel creatievelingen doen hun best om een perfect kostuum te maken, sommige cosplayers zien er zo gaaf uit!

Ik ben zelf een keer gaan cosplayen als The Darkling van de Grisha-trilogie, Jack Frost van De Vijf Legendes en als Finn van Adventure Time. Met mijn kostuum van The Darkling won ik zelfs een hoop boeken en als Finn van Adventure Time ben ik met een heleboel mede-Adventure Time-cosplayers op de foto geweest. Aangezien ik binnenkort naar Animecon ga en hopelijk in de zomer in Londen ben voor de Young Adult Con, zit ik wel steeds na te denken over een gaaf cosplay-kostuum. Volgend jaar is ook weer Dutch Comic Con en daarvoor denk ik ook al na!

Een boel bloggers en Jack Frost

20150328_114301foto (1)

Het nadenken van een goed kostuum of het uitkiezen van een tof personage is al best lastig. Wie zou ik willen cosplayen? Welk personage lijkt wat op mij en is daarnaast ook nog een personage die ik heel leuk vind? Keuzes, keuzes, keuzes… De laatste tijd heb ik wel wat personages gezien die ik wellicht zou kunnen cosplayen. Hier dus een lijstje van wat personages, kan jij me helpen bij het maken van een keuze?

Boeken-cosplays

Deze zomer ga ik naar Londen voor een Comic Con compleet in het teken van boeken (in ieder geval, het grote deel van de reis moet nog geregeld worden, maar ik ga er maar vanuit dat ik gewoon ga) en daar lopen een hoop schrijvers rond. Het lijkt me wel leuk om te cosplayen als een cool karakter uit een boek, hiervoor heb ik drie personages in gedachte die het zouden kunnen worden.

Peeta (The Hunger Games)

Peeta is denk prima te doen als cosplay. In ieder geval, als ik een wat normaal kostuum van hem kan gebruiken, zoals zijn bakkerskostuum. Een schort, normale kleding, wellicht wat viezigheid op mijn armen smeren zodat het lijkt alsof ik hard heb gewerkt en klaar ben ik! Een arena-kostuum of een capitool-kostuum is daarentegen wat lastiger om te maken. Ik kan ook nog een stuk brood meenemen en een Mockinjay-pin opspelden om het wat duidelijk te maken dat ik Peeta ben.

 

Jace (The Mortal Instruments)

Deze arrogante en bijdehante Shadowhunter staat ook in mijn rijtje met mogelijke cosplay, want het blonde haar heb ik. Een Shadowhunter-kostuum ziet er ook wel erg gaaf uit en die tatoeages zullen dan het grote werk worden als ik me ga verkleden. Het kostuum zelf heeft ook wel wat lastige dingen, want alles moet zwart en veel dingen zien er niet heel goedkoop uit, dus ik denk dat hier ook wel wat tijd in gaat zitten om een compleet kostuum te krijgen. Daarbij is in het zwart lopen in het midden van de zomer niet zo heel slim, maar het zou wel een indrukwekkende indruk opleveren, zeker omdat Cassandra Clare als het goed is er ook is en ze me hopelijk nog herkent van Antwerpen vorig jaar.

 

Jason (Helden van Olympus) 

Jason is een halfgod en aangezien Rick Riordan mijn favoriete schrijver is, lijkt het me wel leuk om te cosplayen als één van zijn personages. Het belangrijkste is om een paars shirt aan te trekken met het Romeinse kamp-logo erop en nog wat tekens op mijn arm en dan ben ik klaar! Als klap op de vuurpijl kan ik nog een wapen maken, maar dat is wel moeilijk om mee te nemen naar Engeland…

 

Anime-cosplay

Zelf vind ik anime best leuk, alleen heb ik nog niet echt onwijs veel series gezien. Er zijn wel twee personages die blond zijn (die zijn een tikkeltje zeldzaam in Japanse series) en die me wel leuk lijken om te cosplayen.

Barry (Pokémon)

Ik heb Barry nauwelijks gezien op de tv-serie, ik ken hem vooral van de spellen van Pokémon. Hij is een nogal drukke jongen en de rivaal van degene die je speelt. Ik heb het blonde haar, maar zou wel contactlenzen moeten nemen. Het kostuum zelf zou wel te doen moeten zijn, maar misschien niet in zo’n korte tijd (ik ga zondag 14 juni naar Animecon, dus dan moet ik heel snel zijn). Het is wel een personage die het makkelijkst is om te doen.

Edward Elric (Fullmetal Alchemist)

Dit personages is echt superlastig om te cosplayen, maar het zou o zo gaaf zijn als dit kostuum werkelijkheid zou kunnen worden. De mechanische arm is het moeilijkst, maar ook het kostuum zelf is niet heel snel te vinden. Daarbij zou ik weer contactlenzen moeten dragen en ook een pruik, want Edward heeft ontzettend lang haar…

 

 

 

 

Dit waren dan de personages die wel in het zou-ik-graag-willen-cosplayen lijstje staan. Waarschijnlijk ben ik er vast veel vergeten en zijn er vast nog wel meer personages die ik zou kunnen cosplayen of waar ik wat op lijk. Heb jij nog ideeën wie ik zou kunnen cosplayen of zit er een personage in mijn lijstje die ik echt zou moeten cosplayen? Laat het me zeker weten! 🙂

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik heb een Edward Elric kostuum. 🙂 Ik heb toen ik 16 was ook deels de mechanische arm nagemaakt van karton. Skills

  1. Wauw, awesome! Zeker flinke skills

 2. Wat Gaaf dat je ook doet aan cosplayen! Als ik weer wat geld bij elkaar heb dan ga ik een Ezio cosplay maken ( Assassins Creed) :D! En dan hoop ik je tegen te komen op een con hihi ^^.
  Ik zou sowieso voor Jace of Peeta gaan!

  1. O wow Eziooooooo! 😀 Supergaaf! Ja ik ga flink er over nadenken 🙂

 3. Ik heb een zwak voor Peeta <3

 4. Ik vind het wel leuk om zo’n dagje als één van mijn geliefde personages te gaan. Eigenlijk hoop ik ook dat ik (nu ik kleding leer maken) ooit in staat zal zijn om zelf vrij gedetailleerde outfits te maken. Tot nu toe heb ik er een drie tal die ik al enkele keren heb kunnen dragen.

  1. Ja had inderdaad al wat foto’s van je kostuums gezien, ben benieuwd naar je nog meer gedetailleerde kostuums 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.