Personal Update: Afgestudeerd!

Ik ben normaal niet zo van de personal updates naast de wekelijkse overzichten, maar voor de lezers die deze niet grondig lezen, wil ik graag de laatste nieuwtjes in mijn leven bespreken. Een levensfase is nu gewoon voorbij, en ik kan uitkijken naar weer een hele nieuwe levensfase! Naast het feit dat ik binnenkort fulltime ga werken en op zoek ben naar een appartement, wilde ik in ieder geval vertellen over het feit dat ik mijn master in Accounting & Control heb behaald!

Voordat ik een master deed, had ik een lange weg bewandeld. Na het behalen van mijn Havo diploma wilde ik verder leren (zeker omdat ik hoge cijfers had), dus ik kon overstappen naar het VWO. Na twee jaar had ik mijn VWO-diploma binnen en begon ik ook met mijn blog. Na de zomer begon ik met de studie Economie & Bedrijfseconomie, maar door een chronische buikpijn moest ik na twee maanden helaas stoppen. Het was een heftige tijd (ik zat bijna constant in bed met veel pijn), maar dankzij de osteopaat ging de buikpijn over en kon ik weer studeren! Het jaar erna begon ik weer met dezelfde studie en had ik het er erg naar mijn zin. Ik ging weer naar mijn studentenvereniging, kreeg na een half jaar een leuke kamer in een huis met vijf huisgenootjes en ik wist mijn bachelor in het eerste jaar te halen.

Het tweede jaar ging ook prima, hoewel ik helaas niet op exchange kon omdat ik twee vakken niet had gehaald. In het derde jaar besloot ik een herkansing te doen (die ik gelukkig met een mooi cijfer had afgerond), en ik deed een economische stage bij Blossom Books! Een keuze waar ik nog steeds erg blij mee ben, want zo heb ik al wat ervaring opgedaan wat betreft werk. Bij mijn aankomende baan waren ze ook erg tevreden dat ik deze ervaring al had, want zo heb ik toch een streepje voor ten opzichte van starters die nog geen ervaring hebben gehad. Mijn bachelorscriptie kreeg een 7.6 en in mijn vierde bachelorjaar (waar ik helaas niet werd ingeloot voor exchange) maakte ik er wat moois van door extra vakken te volgen op het gebied van Accounting & Control. Zo heb ik extra studiepunten behaald en kan ik eventueel na twee jaar werkervaring een postmaster doen. Ook heb ik veel tijd besteed met vrienden in Rotterdam, wat mijn leventje in Rotterdam ook aanzienlijk leuker maakte. Ik verhuisde ook naar een kamer dichtbij het centrum, een prachtige plek en ook nog eens een mooie kamer! Daarnaast ging ik op een geweldige vakantie met mijn fangirl naar Japan, een geweldige week vol memorabele herinneringen.

Afgelopen jaar heb ik de master Accounting & Control gevolgd. Ik wil geen accountant worden, maar juist met cijfertjes werken en bepaalde doelen in een bedrijf weten te realiseren. Als ik het verschil kan maken binnen een bedrijf op het gebied van productiviteit, winstgevendheid en andere zaken, ben ik tevreden! Ik leerde meer over accounting, maar ook over het realiseren van doelen en hoe je je personeel aanstuurt om nog beter te werken. Ook had ik seminars (werkcolleges) waarin ik papers moest presenteren, papers moest bespreken met andere studenten en waarin ik ook zelf onderzoek moest doen. Ontzettend leerzaam, hoewel ik merkte dat ik nu niet verder wil in het academisch werkveld. Ik wil juist praktisch aan de slag!

Mijn masterscriptie heeft de titel ”The effect of equity-based compensation on corporate social responsibility”. Hierbij onderzocht ik of er meer werd gedaan aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (zoals maatregelen om milieuvervuiling tegen te gaan, of om diversiteit te krijgen binnen een bedrijf) als de CEO van een bedrijf loon krijgt wat voornamelijk bestaat uit aandelen. Ik heb unieke bevindingen gevonden die ik niet tegenkwam in vorig literatuur, dus dat is heel interessant! Begin juli had ik mijn scriptie ingeleverd, en afgelopen donderdag kon ik mijn scriptie verdedigen. Dit ging via Zoom, dus ik had een online versie van het afstuderen. Een beetje apart, maar nu kan ik wel zeggen dat ik nu officieel mijn master heb behaald! De professors vonden mijn presentatie goed en ik kon al hun kritiek bespreken, dus ik kreeg een mooie 7.5 voor mijn scriptie. Mijn gemiddelde voor mijn master is daardoor een 7.75 geworden, een prachtig resultaat!

Het is wat gek om je studie af te sluiten terwijl je gewoon in je kamer achter je laptop zit, dus het is nog even wennen over het feit dat ik klaar ben met studeren. Ik ben nu Master of Science, krijg binnenkort mijn diploma en kan afwachten op mijn aankomende baan. Tussendoor nog wat bloggen, Japans leren, genieten van de zomer en nog wat afspreken met vrienden (en dat nog naast het zoeken naar een appartement voor mijn fangirl en ik). Mijn studentenleven komt ten einde, op naar de volgende fase!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. gefeliciteerd Joost! Hier ook het cijfer voor mijn masterscriptie binnen en dus ook Master of Science. Ik ga in de bibliotheek werken, hoewel ik daar totaal niet voor het gestudeerd. Voelt idd wel gek geen student meer te zijn zometeen!

    1. Ah jij ook gefeliciteerd! Ook lekker dat je in ieder geval een baan hebt, veel succes! Inderdaad ook wel gek om vaarwel te zeggen tegen het studentenleven, maar ik kijk ook uit naar deze nieuwe fase! 🙂

  2. Gefeliciteerd Joost!

    1. Dank je wel Emmy!:)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.