Personal Update: Econoomstudentennerd, zoektocht naar kamers en afrijfrustraties

Het is weer een tijdje geleden dat ik een personal update heb gegeven. Ik ben normaal niet zo van de personal updates (ik ben geen dramaking die zijn leven in GTST-stijl vertelt), maar er is weer veel gebeurd de afgelopen tijd. Dingen met de studie, rijles, werken, feestjes, evenementen en meer! Ik heb het best druk gehad (nu nog steeds), dus hierbij een overzichtje met wat ik allemaal doe in mijn fanboyleventje.

 

Blok 1 gehad, blok 2 al halverwege!

Zoals je waarschijnlijk al weet studeer ik Economie & Bedrijfseconomie in Rotterdam. In het eerste blok had ik de vakken Accounting en Wiskunde 1 en mijn tentamens had ik in oktober gehad. Accounting ging redelijk en daar had ik uiteindelijk een 7 voor! Dit is dus al een compensatiepunt, dat is een mooi begin! Mijn tentamen voor Wiskunde 1 ging echt verschrikkelijk. De vragen waren zo lastig (veel moeilijker dan de jaren ervoor) en ik had het tentamen nog niet eens af kunnen maken! Ik vreesde daarom ook voor mijn eindcijfer. Mijn tussentoets telde voor 20% mee en daar had ik een 8.5 voor, maar ik had verwacht dat met mijn tentamencijfer mijn eindcijfer drastisch omlaag ging. Maar nee hoor, ik had een dikke 8.1!!!! Mijn geluk kon niet op en daarom moet ik mezelf even belonen met een leuk boek (Adventure Time Graphic Novel Volume 2).

Dit blok heb ik de vakken Micro-Economie en ICT. ICT is best makkelijk (gewoon werken met Excel en Access) en micro-economie is heel interessant, maar wel heel veel werk. Mijn eerste tussentoets voor micro-economie was jammer genoeg een 4, maar dit kwam ook omdat ik veel te moeilijk nadacht. De antwoorden waren zo simpel maar omdat ik het niveau zo hoog schatte, had ik alle vragen veel te ingewikkeld benaderd. Een les voor de volgende keer dus! Als ik voldoendes heb voor het tweede blok, betekent dat eigenlijk dat ik het jaar wel ga halen, want de eerste 2 blokken zijn het lastigst! Ik ga dus nog even hard aan de bak de komende weken.

 

Werken aan de kassa en met rijden

Ik werk nog steeds bij de supermarkt achter de kassa. Nu ik 21 ben geworden werk ik wel wat minder uurtjes, maar dat is ook wel weer lekker nu ik het zo druk heb. Het is nog steeds leuk werk en ik kom nog vaak bekenden tegen en ik kan met gemak een praatje maken met nieuwe klanten. Naast het werken bij de kassa, ben ik ook bezig met rijlessen. Ik had laatst mijn tweede rijexamen maar ik was helaas weer gezakt, ik zat alweer op het randje! Ik ben echt klaar om af te rijden, maar vorige keer was ik te nerveus en reed ik daarom te zacht en te voorzichtig. Hopelijk kan ik de volgende keer gewoon slagen, want voor de derde keer zakken wil ik dus echt niet…

 

De zoektocht naar een kamer in Rotterdam

Aangezien ik anderhalf uur reizen van de universiteit vandaan woon, wordt het reizen elke dag erg vervelend. Treinen die wegrijden als ik net het station aan kom lopen, vertragingen met de tram en bus waardoor ik mijn trein mis… De frustraties zijn groot! Daarnaast wil ik na 21 jaar wel een plekje voor mezelf zodat ik voor de volle 100 procent kan genieten van het studentenleven! Ik ben daarom op zoek naar een kamer in Rotterdam. Ik hoop dichtbij het centrum te kunnen wonen, zodat mijn universiteit en studentenvereniging op fietsafstand zitten, dan heb ik vast meer tijd over als ik dan niet meer elke dag zo lang hoef te reizen! Vorig jaar was ik ook lange tijd ziek thuis, nu wil ik juist alles weer kunnen doen en genieten van mijn leventje als student. Het aanbod is niet heel groot, dus het vinden van een kamer gaat wat moeizaam. Gelukkig kan mijn studentenvereniging helpen door alle connecties, met wat geluk heb ik rond januari een kamer in Rotterdam. Uiteraard ga ik wel elk weekend naar huis, want mijn familie en vrienden thuis kan ik niet missen! 🙂

 

NerdyGeekyFanboy on stage

Vanaf mijn elfde ben ik al bezig met theater en dit jaar hoop ik ook weer mee te kunnen werken aan een toneelstuk. Ik geef al kinderen van 13-16 ”toneelles”, waarbij ik alles regel rondom een voorstelling regel. De regisseuse doet het meeste werk, ik kan haar nog helpen en decor/rekwisieten regelen en kinderen op hun donder geven als ze hun tekst niet hebben geleerd. Daarnaast heb ik auditie gedaan voor een studententoneelvereniging in Rotterdam. Deze auditie ging best goed (ik moest een awkward student spelen, dus dat was best wel makkelijk…) en binnenkort krijg ik te horen of ik mee kan spelen. De uitvoering is dan in februari, even duimen en wie weet speel ik dan in de volle spotlight!

 

Bloggen, lezen, evenementen en meer

Na al het studeren, werken en rijden, besteed ik ook behoorlijk wat uurtjes aan mijn blog. Ik had het niet verwacht, maar door mijn planning weet ik nog steeds elke dag een artikel online te zetten op mijn blog! Ik heb genoeg bloginspiratie en daardoor rollen alle recensies en artikelen zo uit mijn mouw!

Mijn TBR is ook flink gevuld met vele boeken, ik hoop de komende weken ook weer veel te kunnen lezen zodat ik ook boeken kan lezen die ik al heel lang heb, maar nog steeds niet heb gelezen. Een reread mag er ook wel tussen komen, want er zijn nog genoeg geweldige boeken die ik al heb gelezen, maar nog niet gerecenseerd heb! Daar wil ik wat verandering in brengen.

Daarnaast zijn er nog genoeg leuke uitjes, concerten, conventies en evenementen waar ik naar uitkijk. Daarnaast ben ik al aan het zoeken voor eventuele vakanties die ik kan boeken met mijn reischeque, de mogelijkheden zijn eindeloos! De komende maanden zijn er nog een paar  boekige evenementen op de planning, waar ik binnenkort nog een blogpost over maak.

 

Het gaat dus prima met mij. De studie is wel te doen, de drukte kan alleen wat dimmen. Nu nog mijn rijbewijs en een kamer in Rotterdam en ik ben compleet (o ja, een hele hoop geld zou ook handig zijn). Ik ben nog wat zenuwachtig voor afrijden en mijn volgende tentamens, maar hopelijk komt alles goed en kan ik dit jaar afsluiten met de grootste glimlach op mijn gezicht!

Hoe gaat het met jou?

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Jeetje Joost wat heb jij een druk leventje!! Ik ben ook druk aan het werk, sporten, school, werken bij de bibliotheek, mijn blog, daarnaast heb ik ook nog een sociaal leven dat er soms even bij inschiet. *zucht

    1. We hebben het maar zwaar! Maar het is wel leuk 🙂

  2. Afrijden is een ramp als je nerveus bent, haha! Ik was ook helemaal klaar om af te rijden. Mijn docent had er alle vertrouwen in. Ik ook… totdat het die dag was en ik zo nerveus als de neten was. Ik zakte als een baksteen. Ze zag wel dat ik het kon, maar ik was gewoon veel te zenuwachtig. De tweede keer heb ik daarom anti-stress ingenomen. Toen ben ik gelukkig wel geslaagd. Dus wellicht dat dat je nog kan helpen volgende keer?
    Maar wel kut trouwens dat je weer gezakt was 🙁 Zeker als je het wel gewoon kan.

  3. Gas erop, en rijden maar! Komt goed Joooost ;3 Komt goed! En ik kom zeker chillen als je in Rotterdam op kamers zit. Oh oh, grote boekenwinkel in Rotterdam, ooohh!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.