Personal Update: Het drukke leven van deze student

Na al het recenseren van series, films, boeken en artikelen maken vol met Fandomgekheid, wordt het wel eens tijd om een artikel te maken over hoe het leven er nu voor staat. Ik ben namelijk verbaasd dat ik nog veel artikelen kan schrijven tijdens deze periode, want ik heb het echt enorm druk! Als student heb je het totaal niet rustig, dus hierbij een personal update met wat ik allemaal doordeweeks doe, zodat je begrijpt dat ik in de toekomst misschien niet elke dag iets online kan zetten.

 

Studeren, studeren, studeren

Begin september ben ik eindelijk weer begonnen met studeren! Vorig jaar studeerde ik Economie en Bedrijfseconomie maar ik moest stoppen vanwege mijn gezondheid. Nu gaat alles weer goed en kan ik weer opnieuw beginnen! Ik had vorig jaar geen tentamens gemaakt, ik had alleen een groot deel van het eerste blok meegemaakt en een klein deel van het tweede blok. Nu kan ik helemaal fris beginnen met de studie zonder belemmeringen. In het eerste blok krijg ik de vakken Accounting en Wiskunde 1. Wiskunde 1 is erg belangrijk voor de rest van de studie, dus dit vak wil ik sowieso goed doen. Accounting is ook een pittig vak (de studie stopt ook de moeilijke vakken meteen in het begin), dus ik probeer zo veel mogelijk aan mijn studie te zitten. In het eerste jaar moet je namelijk al je vakken halen, anders mag je niet door naar het tweede jaar. Ik hoop dus een knallende start te hebben door gelijk goede cijfers te halen voor mijn eerste tentamens, maar daar gaat veel tijd in zitten! Dit zijn de boeken van het eerste blok, deze twee boeken moet ik binnen 7 weken uit hebben, want daarna komen de tentamens!

 

Deze twee vakken nemen veel tijd in beslag. Voor Wiskunde 1 moet ik naar webcasts luisteren, heb ik een hoorcollege van anderhalf uur, een practicales waarbij we anderhalf uur aan sommen zitten en daarnaast is er nog veel huiswerk wat gedaan moet worden. Daar houdt het nog niet bij op, want daarnaast probeer ik ook van alle lesstof een samenvatting te maken, zodat ik meteen alles goed in mijn hoofd heb.

Accounting heeft meer lessen op de universiteit. Ik volg elke week 3 hoorcolleges van elk anderhalf uur en daarnaast nog 2 practicalessen. Voor accounting moet ik veel huiswerk maken en daarnaast probeer ik meteen een volledige en uitgebreide samenvatting te maken. Soms nog een behoorlijke opgave! Rond half oktober heb ik de tentamens van deze vakken, daarna kan ik weer door met twee andere vakken die ook twee dikke boeken als lesstof hebben…

Daarbij studeer ik in Rotterdam maar woon ik nog thuis. Elke dag moet ik dus rond de 3 uur reizen (waarin ik vaak lees), dit is al redelijk vermoeiend. Ik hoop zelf rond 2016 een kamer te kunnen krijgen in Rotterdam, helemaal als het gaat sneeuwen en het openbaar vervoer steeds lastiger wordt.

 

RSG, de studentenvereniging waar je pas goed kan feesten

In de laatste week van augustus deed ik mee aan de kennismakingstijd van het Rotterdamsch Studenten Vereniging. Dit is een studentenvereniging die GEEN ontgroening heeft en heeft ook geen verplichte avonden waarbij je perse moet komen. Er is daar een heerlijke sfeer en ik kan met gemak met andere mensen een praatje maken. Ik ga meestal eenmaal per week naar de vereniging. Ik eet daar en klets daarna nog met veel vrienden die ik daar heb gemaakt. Dit zijn altijd heerlijke avondjes maar zijn uiteraard ook uitputtend aangezien ik dan nog in de avond terug naar huis moet reizen. De avondjes bij het RSG zijn ontspannende en gezellige avonden, maar inderdaad, hierdoor is wel weer een avondje bezet in mijn agenda.

 

Doekoe verdienen voor leuke dingen

Uiteraard moet er ook gewerkt worden, want ik wil weer veel geld verdienen! Ik heb nu een baantje bij de Hoogvliet als kassamedewerker. Gewoon als bijbaantje, maar hier verdien ik wel weer wat centjes bij. Voor de zomer kon ik ook bijles geven in economie wat ik hopelijk dit jaar weer kan doen. Daarnaast krijg ik nog studiefinanciering, dus dat tikt ook nog aan. Waar ik mijn welverdiende centjes aan uit wil geven? Ten eerste moet ik nog wat geld bijleggen aan mijn rijlessen, wil ik alvast sparen voor mijn vakantie voor volgend jaar, sparen voor conventies waar ik naartoe ga en als ik goede cijfers haal voor mijn studie, wil ik mijzelf nog af en toe trakteren op een leuk boek.  Dit kan erg prijzig zijn, dus misschien die extra centjes op mijn spaarrekening kunnen dan wel van pas komen. Het baantje zelf is erg leuk, woensdag had ik mijn eerste werkdag en het ging erg goed! Ik werkte 5 uur maar het was naar mijn idee zo voorbij. Daarbij waren de collega’s ook erg tof en ik had weinig moeite om ingewerkt te worden.

 

Rijden als een malle

Gisteren had ik mijn tussentijdse toets voor het auto rijden. Dit ging nog niet goed (ik was wat te traag en te voorzichtig), dus ik moet nog veel ervaring opdoen mocht ik mijn examen willen halen. Mijn bijzondere verrichtingen deed ik wel redelijk dus daar heb ik nu wel vrijstelling voor. Eerst zou ik mijn examen over twee weken hebben, maar dat heb ik nu toch wat uitgesteld. Ik moet nog veel lessen, wat niet erg is, maar wel wat jammer natuurlijk voor de portemonnee. Nog even aan de bak dus!

 

Meneer de toneelmeester

Zelf zit ik al een aantal jaar op toneel en geef ik nu samen met een regisseuse ”les” aan pubers van 13 t/m 16 jaar. In oktober hebben we uitvoeringen van ons toneelstuk en ik moet veel gaan regelen. Ik moet decor, licht en geluid en reclame bespreken en daarnaast moet ik ervoor zorgen dat alle spullen en kleding klaar staan. Ik moet dus een hele show draaiende houden! Hier moet ik ook veel voor doen, dus daar zit ook wat tijd in.

 

Bloggen

Bloggen staat natuurlijk ook in mijn agenda. Meestal heb ik elke dag iets online staan op mijn site, daar ben ik best trots op! Hier zit natuurlijk wel wat tijd in dus elke week moet ik wel wat tijd vrij maken om wat blogposts te gaan typen. Niet alleen het schrijven is belangrijk, ook het delen op social media van je artikelen en het verwerken in het archief is een extra taak en daarnaast lees ik nog graag blogs van andere mensen.

 

Lezen

Uiteraard vind ik het heerlijk om af en toe wat te gaan lezen. De afgelopen maanden las ik een hoop maar met deze drukte wordt het wat minder natuurlijk. Wel krijg ik recensie-exemplaren toegestuurd van uitgeverijen en deze boeken wil ik wel snel uitlezen zodat de uitgeverij een recensie van mij kan verwachten. Als ik eenmaal een boek uit heb, staat er meteen weer een ander boek te wachten om gelezen te worden. Daarnaast heb ik nog genoeg ongelezen boeken van mezelf in mijn kamer, dus die wil ik ook een kans geven!

 

Series kijken

Als Fanboy kijk ik natuurlijk altijd wel series. Op dit moment ben ik bezig met Code Geass, Log Horizon, Supernatural, Fear the Walking Dead, Gravity Falls, Vikings, We Bare Bears en Adventure Time. Wanneer het uitkomt kijk ik een aflevering van één van deze series. Dit houd ik altijd bij met MijnSerie.

MijnSerie

Evenementen, daar word ik nou potverdorie zielsgelukkig van

De laatste tijd zijn er ook veel evenementen bekend gemaakt. Yalfest, een evenement met Leigh Bardugo (OP MIJN VERJAARDAG), Julie Kagawa die naar Nederland komt, boekpresentaties en nog veel meer. Gisteren stond er een uitgebreide blogpost hiervan online, waarbij ik vertel wat ik allemaal de komende tijd ga doen op het gebied van concerten en evenementen. Erover bloggen moet natuurlijk ook! Van elk evenement maak ik wel een verslag. Daarbij zijn deze evenementen echt de ultieme ontspanning waar ik echt weken naar uitkijk.

 

Je ziet het dus, een druk leventje heb ik zeker. Ik hoop dat ik alles nog goed kan plannen en nog stressloos door het leven kan gaan, een toch nog lastige opgave. Vergeef het me dus als er in de toekomst misschien wat minder wordt geblogd, want mijn studie staat nu wel op de eerste plek. Gelukkig plan ik veel vooruit en gaat het nog prima, dus wees niet al te bang! En wat ook nog best leuk is, woensdag ga ik naar de opnames van de boekentrailer van het nieuwe boek van Mel Wallis de Vries, ik ben 1 van de 10 mensen die erin mee mag spelen!!! Een druk leven, maar wel eentje waar ik enorm van geniet. Nu nog tijd proberen vrij te maken om ook sociaal te gaan doen met vrienden…

Hoe is het met jou?

11 reacties

Naar het reactie formulier

  • Gaia Steinbuch op september 18, 2015 om 7:23 am
  • Reageer

  Wow, dat is wel een druk leventje! Ik wens je veel succes met je studie en andere dingen :).

  1. Bedankt! Gelukkig kan ik goed plannen en kan ik alles nog bijhouden 🙂

 1. Jeetje Joost, wat een drukte! Knap hoor dat je het allemaal zo goed bijhoudt!!

  1. Haha ja op de één of andere manier kan ik het nog combineren 🙂

 2. Ik word ook altijd erg blij van te lezen over de eventen waar je naar toe gaat

  1. Fijn om te horen, ik vind het ook erg leuk om erover te bloggen! 🙂

 3. Jemig! Dat je dat allemaal kan plannen zeg! Ik heb al tijd tekort als ik én huiswerk moet maken én naar een afspraak moet én moet bloggen.
  Ook gaaf dat je ‘toneelles’ geeft aan tieners! Sowieso vind ik het al heel gaaf dat je aan toneel doet. Lijkt mij ook wel leuk, maar helaas… Ik heb niet genoeg lef. 😛

  1. Haha ja dat plannen is waarschijnlijk mijn talent 😛
   Ja lef is inderdaad wel nodig, vooral alles van je afzetten aangezien je een totaal ander persoon speelt 🙂 Ze zijn wel heel druk hoor, dus af en toe moet ik de boze meneer uithangen haha.

 4. Hahah ik herken me zo in dit drukke studentenleven! Gelukkig woon ik een stuk dichterbij de universiteit als jij (1,5 uur reizen per dag). Ik vond rijles ook altijd best veel tijd in beslag nemen, daarom was ik ook héél blij toen ik in één keer slaagde, toen kreeg ik weer 3 uur ‘extra’ tijd in de week!
  Succes met je studie en al je drukte haha! Goed plannen is wat mij door de week heen helpt.

 5. Je moet je nu alvast inschrijven bij stadswonen en woningnet rijnmond! Dan kun je misschien zelfs een studio krijgen tegen de tijd dat je hier gaat wonen 🙂

  1. Ga ik zeker doen! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.