Personal Update: Klussen in ons appartement!

Een paar weken geleden liet ik weten dat mijn fangirl en ik gaan samenwonen en dat we na maanden zoeken naar een appartement en plek hebben gevonden. We hebben een perfect plekje gevonden en kunnen niet wachten om definitief over te gaan! Graag vertellen we je over onze vooruitgang, want we zijn twee weekenden druk bezig geweest met klussen. Het is namelijk nieuwbouw, dus we konden genoeg doen! Gelukkig kan ik nog dagelijks blijven bloggen, maar met al deze werkzaamheden is het sneller te begrijpen als ik wat minder actief ben op onder andere social media. Dat is het waar, want als we eenmaal over zijn wordt het puur genieten!

Begin maart kregen we onze sleutels, en was dat ook de eerste keer dat we naar binnen konden (door de maatregelen konden mensen niet appartementen bezichtigen). Het was best spannend, aangezien we naast een plattegrond geen idee hadden hoe het eruit zag. Elke kamer die we zagen was anders dan we hadden voorgesteld, en uiteindelijk hebben we een hele andere indeling bedacht voor onze meubels. Eigenlijk alleen maar een vooruitgang, want hoe we het nu gaan inrichten is nog leuker!

Al snel konden we alles met tape beplakken, want de muren moesten gedaan worden. We moesten namelijk voorstrijken, wat betekent dat je een latex laag op de muur zet zodat de verf beter dekt. De voorstrijk is bijna water, dus met een kwast konden we aan de slag. Alle muren doen was een karwei, maar na een weekend bikkelen hadden we alle muren gedaan!

Rond het tweede weekend waren we druk bezig met verven. Bijna al onze muren zijn wit, maar twee muren hebben we ochtendblauw gemaakt. Dit is de muur in de woonkamer, en nog een muur in de slaapkamer. We zijn heel tevreden over de kleur, want we wonen richting het noorden en dan is een lichte kleur op de muur wel fijn. Gelukkig hadden we elke dag hulp, dus we gingen er snel doorheen. Ook heb ik in het weekend met mijn vader een groot deel van de spullen overgezet van mijn kamer. We hebben een redelijk grote berging, dus we kunnen er gelukkig al veel kwijt. Volgende week wordt pas het laminaat gelegd, dus voor die tijd zijn we creatief en proberen we alsnog veel meubels over te krijgen. Dit scheelt een hoop tijdens de daadwerkelijke verhuizing, zodat we hopelijk binnen een dag de rest van de meubels overgezet hebben.

We zijn erg blij met de muren en hopen dat we snel de rest af hebben, want we kunnen niet wachten om eindelijk in ons appartement te zitten! Een appartement tour gaat er nog komen, maar dat doen we zodra we helemaal tevreden zijn met de indeling en wanneer alle meubels (oftewel extra boekenkasten) binnen zijn. Hier blijven we voorlopig nog wel wonen!

Hoe was jouw eerste appartement, moest je ook veel klussen? Deed je alles zelf, of heb je dingen laten doen? Ik ben heel benieuwd hoe dit bij anderen is gegaan, want ondanks dat we het erg druk hebben met de verhuizing is het wel heel fijn om je eigen appartement steeds leuker maakt. Over anderhalve week gaan we verhuizen, ik kan niet wachten!

2 reacties

  • Pauline op maart 18, 2021 om 2:08 pm
  • Reageer

  Wat een heerlijke plek, Joost! Ik ben weg van de kleur ochtendblauw, daar word je automatisch blij en rustig van, fijn om iedere dag even naar te kunnen kijken.
  Knap dat je al je werkzaamheden les kunt combineren, waaronder het bijhouden van je fantastische blog.
  Heel veel plezier samen!
  Pauline

  1. Dank je wel Pauline, tot nu toe is het heerlijk! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.