Plog: De Harry Potter Tour #1

In mijn vakantie naar Londen ging ik ook naar de studio’s van Harry Potter waar ik samen met een boel bloggers naartoe ben gegaan. We hebben echt genoten van deze tour en hierbij de eerste post met alle bezienswaardigheden die er waren. Een echte aanrader als je een Potterhead bent! In het eerste deel laat ik het eerste deel van de tour zien, voordat je zelf helemaal vrij kan loslopen door de studio. Ik heb echt onwijs veel foto’s gemaakt, dus er gaan nog vele blogposts komen over deze geweldige tour!

Bij aankomst met een Harry Potter Tour-bus zag je de buitenkant van de studio’s. Het zag er al gigantisch uit, dus de tour is vast ook heel groot!

Dit was de aankomsthal als je de studio binnenliep. Aan de muren zaten grote portretten van de personages uit verschillende films en in de rechterhoek staat een Ford Anglia in de lucht! Er stond bij dat er 17 1/2 auto’s waren gebruikt voor de Ford Anglia. Hoe ze aan de helft waren gekomen, is voor mij een raadsel…

Als je rechtdoor liep, kwam je aan bij de rij voor de tour, die nog langs de trap gaat van de Duffelingen. Als je naar binnen gaat, krijg je eerst in een zaaltje op meerdere kleine schermen een kleine introductie op de makers van Harry Potter en waarom ze deze films wilden maken. Daarna kom je aan in een bioscoopzaal en vertellen Daniël Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson op het scherm over hun ervaring bij het maken van deze films. Als de video is afgelopen, gaat het scherm omhoog en kom je aan bij een grote deur, de deur naar de grote zaal!

Als de deur wordt geopend (dit wordt altijd gedaan door de bezoekers die die dag jarig zijn), zie je de grote zaal. Iemand van het personeel vertelt wat over de zaal en de kostuums van de verschillende afdelingen. Aan het einde van zijn/haar verhaal gaat een deur aan de linkerkant open en kom je naar het gedeelte waar je zelf vrij kan rondlopen. Waar daar allemaal te zien is? Dat zie je bij mijn volgende post over deze Harry Potter Tour!

Heb jij al eens deze Harry Potter Tour gedaan?

7 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik ben zo jaloers. Ik wil hier zo graag heen!!! Maar eerst maar even flink sparen! Ik ben nu al nieuwsgierig naar de rest van de foto’s

  2. Ik zou de prijs eens moeten opzoeken zodat ik alvast kan beginnen sparen. Zo’n paar dagen Londen én Harry Potter Tour lijken me super leuk, onvergetelijk én jammer genoeg ongetwijfeld ook vrij kostelijk.

    1. Als het goed is heb ik rond de 400 euro uitgegeven voor de hele vakantie!

      1. Dat is goed om te weten, dan kan ik alvast beginnen sparen. 🙂

  3. Ik wil dit niet eens lezen / zien want ik ben TE jaloers…… 🙁

  4. Super leuke foto’s!! Ik ben jaloers 😉

  5. Ooh gaaf ik wil ook!! Ben alleen bang dat ik gedn tijd heb als ik met school in londen ben 🙁

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.