Plog: Mijn weekendje Brugge #1

Afgelopen weekend ging ik samen met mijn ouders en zusje een weekendje op vakantie, lekker last-minute aangezien we telkens geen idee hadden waar we naartoe wilden. Uiteindelijk hadden we een weekendje geboekt voor Brugge en afgelopen weekend hadden we deze stad onveilig gemaakt! Ik neem jullie graag mee op mijn reis, vol met boeken, James Bond, kabouters en lekker eten.

 

We hadden een bed&breakfast als overnachting op een afgelegen plekje in de buurt van Brugge. Het was een soort biologische boerderij waarbij ook een kasje met groente en fruit aanwezig was, maar al snel had ik het idee dat het niet echt het meest perfecte verblijf was, tenzij je een 60-plusser bent die geen behoefte heeft aan Internet heeft en van fietsvakanties en oude meuk houdt. De WiFi werkte niet, het ontbijt was echt zo minimaal en het hotel rook naar oude mensen en zeep. Daarbij wist de vrouw van het hotel na drie dagen nog niet welke familie we waren :’) Wel hadden ze prachtige schilderijen hangen, waar ik uiteraard een foto mee moest maken.

IMG_6524

Buiten zaten er nog geitjes die mijn zusje altijd voerde (goat-whisperer). Die geiten hadden een veldje met gras maar nee hoor, een lekkere grasspriet knabbelen van een persoon die ze nog nooit hebben gezien is heel betrouwbaar.

IMG_6532

Nadat we onze spullen in onze kamers hadden gezet, vertrokken we naar Brugge en namen we een bus naar het centrum van de stad. De grote Markt is een enorm plein met veel eettentjes en koetsen waar je in kon rijden (wat wel enorm duur was).

IMG_6571

In Brugge barst het van de eettentjes met chocola en wafels, maar deze etalage vond ik wel erg sprankelend.

IMG_6572

Dichtbij de Markt was er een opstappunt voor een rondvaart door de grachten van Brugge, waar we gebruik van hebben gemaakt.

IMG_6573

De man die de rondvaart deed noemde zichzelf James Bond, maakte genoeg grapjes met mijn vader en probeerde mijn zusje uit te huwelijken met zijn zoon van dertig jaar oud (die een kwart Spanjaard is).

IMG_6583

Het torentje verderop is een bibliotheek met allemaal documenten uit de geschiedenis, maar het mooie van deze foto vind ik toch wel die vrouw die een zakdoek gebruikte als mondkapje voor bescherming tegen de zon. Ze had haar sjaal ook gewikkeld om de armen van haar man, want o wee als er een zonnestraaltje op je huid belandt!

IMG_6596

Na de rondvaart nam ik een bezoekje aan de Brugse boekhandel, een prachtige boekhandel, met in de onderste verdieping een ruime wand met fantasy- en YA-boeken!

IMG_6597 IMG_6598

Dichtbij de Markt was er ook een 18+ winkel waar ik opvallend veel stelletjes zag staren naar de etalages, de stelletje viespeuken.

IMG_6599 IMG_6610

Dit snoepwinkeltje had heel veel bijzondere snoepjes, erg leuk!IMG_6611

Check de coole kabouter vooraan, de kabouter in de etalage en de wat oude en dikke kabouter in de winkel. Zie jij ze alle drie?

IMG_6613

Ook heb ik nog even een modelfoto gemaakt waarin mijn benen vet lang lijken.

IMG_6683

In de avond at ik nog een vet lekker kippetje, want dat had ik wel verdiend na een dagje struinen door Brugge.IMG_6684

Brugge is een erg leuke stad, alleen was de bewegwijzering echt heel slecht, er waren alleen maar bordjes naar hotels, niet naar bezienswaardigheden! De dag hierna gingen we nog een keer de stad in, waar ik uiteraard nog een blogje over maak en die binnenkort online zal komen. Een weekendje naar Brugge gaan is in ieder geval een aanrader!

Ben jij al eens in Brugge geweest?

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. In de hoek van de boekenwinkel staat een elf, vet cool! Verder zag het er heel gezellig uit.

  2. Bij Zucchero hebben ze altijd zo’n vrolijke etalage. Die hun snoepjes doen me soms een beetje aan die van Honeydukes Sweetshop denken. Tja, je bent een Potterhead fan of niet zeker. Die chocolade-vitrine deed me ook glimlachen. Toen ik nog bezig was met het versieren van cupcakes heb ik er zo ooit eens gemaakt om iemand proficiat te wensen met zijn 18de verjaardag. Pikante cupcakes 😉

  3. Wow die etalage met chocola XD Ik ben laatst ook in Brugge geweest, veel herkenbare dingen op jouw foto’s! Onze rondvaart was echter een heel stuk rustiger zo te lezen. Mijn foto-verslagje staat hier (Nederlandse tekst staat onder de Japanse tekst).

  4. Brugge is zo leuk!! Maar lang niet zo leuk als Gent natuurlijk 😉

  5. Ik woon in Brugge dus ja ik ben er wel eens geweest ^_^ !!

  6. Brugge is gewoon de mooiste stad van België!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.