Plog: Mijn weekendje Brugge #2

Het is alweer langer dan een week geleden, maar ik heb samen met mijn ouders en zusje een bezoekje gebracht aan Brugge. De eerste dag heb ik al besproken op mijn blog, nu vertel ik over het tweede dagje, waarbij ik Nieuwpoort zag en erna weer Brugge onveilig maakte!

 

In de ochtend maakte ik nog even een foto met een prachtig Boeddhabeeld waarbij ik het beeld imiteerde. Geslaagde poging uiteraard.

IMG_6623

Nieuwpoort is een stadje aan de kust van België en is wat te vergelijken met Scheveningen: veel flats, een oké strand en veel activiteiten die toeristen en bezoekers kunnen doen.

IMG_6630

Bij de boulevard was een plekje met allemaal beelden die stonden voor acceptatie van iedereen, dus een redelijke strijd voor diversiteit. Ik vond al die beeldjes wel geinig, ik wilde bijna op een paardstandbeeld zitten, totdat mijn zusje erop wees dat de standbeelden werden verkocht en je er absoluut niet op mocht zitten. Oeps.

IMG_6632 IMG_6633 IMG_6634 IMG_6637

Na Nieuwpoort gingen we door naar het chocolademuseum in Brugge, waar werd verteld over de bereidingswijze van chocola, de geschiedenis van chocola en meer. Uiteraard mocht je chocola proeven, waar we uiteraard gebruik van hebben gemaakt.

IMG_6642

De dikste lippen, die linker of de rechter?

IMG_6651 IMG_6653

Het standbeeld hieronder was gemaakt van chocola. Mijn vader geloofde dit eerst niet, dus hij deed zijn neus op 1 centimeter afstand om het te ruiken. En ja, het rook naar chocola, en ja, je mocht niet de beelden aanraken.

IMG_6655 IMG_6656

Chocoladedraken zijn zo 2015…

IMG_6657 IMG_6664

Achteraf liepen we nog de winkelstraten af en aten we bij de markt bij een eettentje, met uitzicht op deze toren!

IMG_6681 IMG_6682 IMG_6687

Tijdens het shoppen kreeg ik van mijn moeder deze geweldige onderbroek. Toen ik hoorde dat ik dit kreeg, zong ik samen met mijn vader op de markt ”Ik krijg een… Pokémon ONDERBROEK!”, inclusief prachtig dansje.

IMG_6693

Dit was mijn weekendje Brugge! Een erg leuke stad om een weekendje te bezoeken. De rondvaart door de grachten, de boekhandels in Brugge en de winkelstraten kan ik je zeker aanbevelen!

3 reacties

  1. Wat leuk dat je zowel in Brugge als Nieuwpoort geweest ben. Het zijn erg leuke plaatsjes

  2. is die boxershort een lief cadeautje of een subtiele hint? 😉

    1. Hahah beiden

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.