Populaire anime die ik (misschien) wil gaan kijken

Vorige week had ik al een blogpost gemaakt over wat populaire anime die ik heb gezien, maar ik heb nog lang niet alle bekende anime gezien! Er zijn er nog een hoop en ik heb een lijstje met wat series die ik misschien wil gaan kijken. Sommige series lijken me zo gaaf, bij andere series heb ik mijn bedenkingen. Wellicht kan jij me wat raad geven over deze series?

1. Attack on Titan

Deze serie is een aanrader van mijn neefje en lijkt me ontzettend gaaf! Ik heb de eerste aflevering gezien en het voorspelt al veel goeds. Er zijn ook maar 25 afleveringen, dus daar zal ik wel snel doorheen zijn. Ik heb er ook al een poster van gekocht, dus dat laat al zien dat ik het waarschijnlijk wel leuk moet vinden! Ook zie ik ontzettend veel cosplayers als de personages van Attack on Titan, dus ik neem aan dat ik deze serie ga waarderen.

2. Bleach

Bleach gaat over een jongen die geesten kan zien en er als een krijger tegen vecht. Ik heb de eerste aflevering gezien, die ik redelijk goed vond, maar ik heb geen flauw idee of ik dit verder wil gaan kijken. Er zijn namelijk wel meer dan 300 afleveringen, dat is wel een pittig grote serie…

 

3. Durarara!!

Deze serie is me ook eens aangeraden en de eerste aflevering gaf nog niet al te veel weg hoe deze serie zou zijn, maar het ziet er wel spannend uit. Deze serie zou ook niet heel lang zijn, dus ik zou het wel kunnen gaan kijken. Maar of het het echt de moeite waard is? Dat weet ik dus niet. Het gaat over een jongen die naar Japan gaat voor school, maar er blijkt iets niet helemaal in de haak te zijn als hij eenmaal en hij komt terecht in een wereld van gangs en criminaliteit. De serie bevat 26 afleveringen, dus 25 afleveringen te gaan. Verder kijken of niet? Hmm, lastig, want de eerste aflevering heeft me niet volledig overtuigd om verder te gaan kijken. Sterker nog, ik kan me er nog maar weinig van herinneren…

4. Fullmetal Alchemist

Ik heb al de twee versie (Brotherhood) gezien waarbij de serie de manga compleet volgt en Fullmetal Alchemist was er wat eerder. Deze serie volgt de verhaallijn van de manga niet helemaal, halverwege het verhaal zou het heel anders worden. Fullmetal Alchemist Brotherhood vond ik geniaal, maar zou ik deze versie ook leuk vinden? Ik twijfel enorm, maar ik wil hem aan de andere kant wel zien.

5. Fairy Tail

De eerste aflevering liet al wat zien wat magie betreft, wat ik erg aantrekkelijk vond. Maar goed, het is wel weer een lange serie, moet ik daar nou wel of niet een poging aan wagen? Deze serie draait om tovenaars die zich hebben verzameld in guilds in een enorme fantasywereld vol magische wezens. Het concept lijkt me zo tof, maar meer dan 200 afleveringen zijn best veel.

6. InuYasha

Ik heb een jaar geleden de eerste aflevering gezien op aanraden van een mede-recensent van Young Adult Books, maar ik ben niet verder gekomen. Het speelt zich af in een magische wereld en zou net zo leuk zijn als Fullmetal Alchemist Brotherhood (volgens Brechje, de recensent van Young Adult Books), maar aan de andere kant is het wel een ontzettend lange serie. Wel doen, niet doen, dilemma dilemma…

7. Magi: The Labyrinth of Magic

Ik ben er bijna zeker van dat ik deze serie verder ga kijken. Als het goed is is de serie niet al te lang en magie is altijd wel goed voor mij. De eerste aflevering had veel weg van Aribische vertellingen, vol met Djinns en magie. Het lijkt me wel weer eens wat anders dan de standaardmagie, en met 25 afleveringen valt het best mee. Deze ga ik waarschijnlijk helemaal zien!

8. Naruto

Als je een beetje wat weet van anime, heb je vast al wat van Naruto gehoord. Deze serie is ook gigantisch, en daarna komt nog de vervolgserie Naruto Shippuden, die ook onwijs veel afleveringen heeft. Het is wel haast de meeste bekende anime aller tijden, dus als Otaku (anime-liefhebber) zou ik het wel moeten zien… Maar ja, zo veel afleveringen…

9. Sword Art Online

Deze serie gaat over een computerspel waarin spelers opgesloten zitten en er alleen uit kunnen komen als ze 100 levels bereiken. Dit is wel gevaarlijk en wanneer je sterft, sterf je ook in de echte wereld. Een fantastisch concept en ik wil het zeker verder zien, hoewel ik wel hoor dat het meisje in de serie heel afwisselend is: op het ene moment is ze een ruige chick, op het andere moment heeft ze een sterke mannelijke krijger heel hard nodig om haar te redden. Dit aspect schijnt wat vervelend te zijn, maar het verhaal op zich lijkt me zo leuk dat ik het wil gaan volgen.

10. Sailor Moon

Nee, deze serie is denk niet iets voor mij. Ik heb de eerste drie aflevering gezien (ja, echt, DRIE. Hoe deed ik dat?) zodat ik wat indruk had van Sailor Moon, maar het is een soort Japanse versie van Winx Club en zoooo meisjes-meisjes-meisjes-achtig en cliché. Niks mis mee, maar ik ben er niet het juiste publiek voor. Daarbij is deze serie ook heel lang. Aan de andere kant, ik kijk bijna alleen maar anime die bedoeld is voor jongens (en dan ook wat oudere jongens), zou ik dan niet wat variatie moeten nemen en af en toe Sailor Moon kijken, puur zodat ik die kant van anime ook ontdek? Volgens mij is de serie best makkelijk weg te kijken en vertegenwoordigd het wel een groot deel van de meisjesachtige series, de eerste aflevering keek ik ook terwijl ik mijn theorie aan het leren was, dus zo voor tussendoor is het wel te doen. Ik zag ook dat er een soort remake van was, moet ik die dan juist kijken of niet? Ik weet niet, het is een lastige keuze om deze serie te kijken, want het is totaal niet mijn ding, maar als ik werkelijk me wil mengen in de anime-wereld, is deze serie volgens mij wel een must… Kan iemand mij raad geven?

11. Yu-Gi-Oh!

Deze serie mocht ik vroeger nooit kijken van mijn ouders, maar stiekem deed ik het af en toe toch, de rebel die ik was. Ik heb er wel goede herinneringen bij, dus ik kan het wel oppakken en weer kijken. Maar ja, dan weer het probleem, er zijn zo veel afleveringen van Yu-Gi-Oh! en daarbij nog een vervolgserie…

 

Zoals je dus kan zien zijn er een aantal series die ik sowieso ga kijken, maar ook een aantal series waar ik flink over twijfel. Het gaat me vooral over de lengte van de serie. Als jij één of meerdere van deze anime hebt gezien, laat me vooral weten hoe de serie is en of het echt de moeite waard is om de hele serie te zien, dan kan ik weer een serie fanatiek gaan zien. Als je zelf nog aanraders hebt, laat het gerust horen!

15 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik wil Attack on Titan en Sword Art Online ook gaan kijken deze zomer. FMA is een aanrader, ook al heb je Brotherhood al gezien (die vond ik zelf beter). Yu-Gi-Oh zou ik zelf ook graag eens af willen kijken (ben wel heel ver), net als Jigoku Shoujo.
  Sailor Moon crystal (de remake) ben ik mee bezig, gaat wel veeeel sneller dan de gewone anime. Misschien wat voor jou?

  1. Yeah Emmy, dan kunnen we binnenkort dus samen fanboyen/fangirlen over AoT en SAO 😀 Hmm misschien ga ik dan wel die Crystal proberen, misschien is dat ietsjes leuker. Ik heb echt alles er voor over om een goede otaku te zijn 😀

 2. Omg haha ik wil precies die twee die emmy niemt ook nog zien. ^^ ( attack on titan, swort art online).
  (=

  1. Yeahh kunnen we daar ook over praten samen als we het hebben gezien 😀

 3. Yu-Gi-Oh! keek ik altijd vroeger haha. Een jaar geleden nog weer eens vanaf het begin begonnen. Was heel leuk, maar inderdaad ZOVEEL AFLEVERINGEN!

  1. Klinkt wel goed dat het heel leuk is, weet er alleen nog maar kleine dingetjes van (een of andere slechterik en vechten met kaarten). Misschien toch maar een poging aan wagen 🙂

  • Caitlin op juli 6, 2015 om 10:43 am
  • Reageer

  Yu-Gi-Oh! moet je echt kijken. Het zijn misschien veel afleveringen, maar het is echt het kijken waard <3

  1. Hmm toch maar weer gaan kijken dan maar 🙂

  • Jj op juli 6, 2015 om 11:45 am
  • Reageer

  Okay. Be prepared. Ik heb merendeel van deze anime al gezien of ben er nu nog mee bezig omdat ze niet afgelopen zijn.

  Attack On Titan, jeetje, deze anime MOET je gezien hebben, het zit vol spanning en actie. De personages zijn gaaf en het is vet mooi getekend. Alleen is het wel jammer dat het met een cliffhanger afloopt en seizoen 2 is er nog steeds niet….

  Sword Art Online is leuk, maar niet geweldig, vanaf Alfenheim wordt het iets minder en seizoen 2 is behoorlijk bagger, wat jammer is, want dit was een veelbelovende serie.

  Magi is echt heel leuk, het is heel grappig en af en toe heb je echt een ‘what the fuck” gevoel, maar het is het waard om te kijken, seizoen 2 vind ik iets leuker, maar dat komt doordat er meer actie in zit en het verhaallijn vind ik iets beter.

  Bleach was veel belovend maar de vele fillers, die ook nog eens heel saai zijn, haken veel mensen al snel af. Maar na de eerste paar fillers,( episodes 70 tot 100 als ik het goed heb ) wordt het weer spannend maar daarna komen er weer hele saaie fillers en ook hier krijg je vooral rond episodes 150 een “what the fuck” gevoel, je moet bij Bleach wel echt doorzetten hoor, maar in het algemeen is het wel een leuke anime, minus de fillers.

  Sailor Moon is oké, niet geweldig, ik zou het niet opnieuw willen zien, het is leuk om je tijd mee te verdoen als je niets te doen hebt/

  Inuyasha is echt heel leuk, het is wel een oude anime en heeft due een oude art style maar de verhaallijn is echt geweldig, zeker kijken!

  Fairy Tail, OH MY GOD. Dit is een van mijn favoriete anime’s, het bevat humor en actie en de personages zijn gewoon geweldig! Je leert langzaam alle personages kennen en begint bij elke tegenslag met ze mee te voelen. Je gaat je rot lachen om bepaalde personages, ik zou Fairy tail echt zeker kijken!

  Naruto…. Het liefst zou ik nu meteen beginnen met fangirlen, maar dan begin ik te spoilen en dat wilt niemand. naruto moet je ondanks de vele afleveringen echt zien, heel veel mensen vinden het op een gegeven moment saai omdat het te veel over een bepaald personage gaat, maar dat gevoel raak je uiteindelijk weer kwijt. Wel moet ik eerlijk zeggen dat Naruto Shippuden beter is dan Naruto, Shippuden bevat meer actie en draait niet meer alleen om die ene persoon- ik wil niet gaan spoilen dus ik noem zijn/haar maar niet XD- af en toe zijn de fillers wel saai, maar goed, zijn fillers niet altijd saai? Wanneer Naruto ook iets bereikt voel je je zo trots, omdat je hem in 500? afleveringen zo goed hebt leren kennen, vooral de laatste paar afleveringen van Naruto Shippuden zijn heel spannend, en Naruto Shippuden bevat ook momenten waar je echt wilt janken omdat het gewoon zo zielig af en toe is.

  Okay, deze anime’s staan niet op je lijstje, maar moet je ook echt zien, ik hou het maar op 2 anime’s, ook al wil ik eigenlijk een heel lijstje hier neer zetten.

  1. Chrono Crusade, een behoorlijk oude anime, maar de verhaallijn is zoooooo onwijs goed, je gaat je om 1 bepaalde personage heel erg irriteren, maar voor de rest zijn alle personages wel leuk en chill. Chrono crusade heeft ook een goede spanningsopbouw en de humor en actie houden elkaar heel erg in evenwicht. Het is wel een zielige anime dus be prepared.

  2. Code Geass, een onwijs goede serie, er zit vooral actie in, bijna geen humor. het is een futuristische anime, de eerste paar episodes zijn behoorlijk saai, maar je moet gewoon even doorzetten en door blijven kijken, want vanaf episode 10? of 7? wordt het echt heel spannend. Seizoen 2 is wel leuker, maar je moet seizoen 1 hebben gezien voordat je met seizoen 2 kan beginnen. Er zitten wel een paar plottwistjes in de serie, maar het is echt ZOOOOOOO GOED.

  1. Haha, wauw, wat een reactie zeg! Attack on Titan ga ik zeker zien. Sword Art Online ben ik al wat verder in en ik ga ook zeker door in Magi. Bleach ga ik de komende tijd maar niet kijken, misschien later wel. Zoals Emmy al zei ga ik denk die remake van Sailor proberen, wie weet is dat ietsjes leuker. InuYasha en Fairy Tail komen nu zeker op mijn lijstje! Naruto geef ik ook een kans, alleen ga ik denk niet flink marathonnen, maar gewoon af en toe bekijken. Chrono Crusade ziet er wel leuk uit, en Code Geass kan ik ook lenen van een vriend van me, dus die ga ik zeker kijken! 😀 Bedankt voor de raad 😀

 4. Misschien vind je Higurashi No Naku Koro Ni (When They Cry) ook wel vet ^^

  1. Dat ziet er ook wel leuk uit! 🙂

 5. Het nadeel aan Bleach is dat de anime allang is gestopt, terwijl de manga nog steeds doorgaat. Hoewel er wel een soort afronding zit, ga je het echte einde wellicht dus nooit te zien krijgen! Naruto kan ik wel aanraden, als je online een beetje zoekt naar welke episodes filler zijn en die gewoon overslaat kun je in een keer door en is het zeker de moeite waard!

  Eventueel nog als extra tip: Samurai Shamploo!

  1. Dat van Bleach is wel jammer inderdaad! Dat van Naruto is een goede tip, dat ga ik dan zeker doen! Samurai Champloo ziet er ook wel gaaf uit, en is ook niet al te lang! 🙂

 6. Yu-GI-OH ooh die keek ik later vroeger en was altijd echt top!!! Ik heb zelf tijd terug D,gray-man gekeken en die vond ik persoonlijk erg leuk!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.