Problemen voor Nerds/Geeks/Fanboys/Fangirls 2

Gisteren ben ik naar het Boekenfestijn geweest in Utrecht (o ja, onwijs veel boeken gekocht!) en morgen ben ik er weer (van 10 tot 12, dus mocht je er zijn, zeg vooral even gedag!). Na Manuscripta (zondag) heb ik waarschijnlijk nog meer boeken, dus daarna zal ik een video maken met al mijn gekochte boeken!

Toen ik eenmaal bij het Boekenfestijn was, bedacht ik weer genoeg problemen voor nerds/geeks/fanboys/fangirls, waar je je vast aan zal kunnen ergeren! Deel 1 kan je hier vinden, en nu gaan we door met nog meer problemen waar je nerds/geeks/fanboys/fangirls gek mee maakt!
1. Je gaat naar het boekenfestijn met maximaal 20 euro op zak… Dat wordt wel heel moeilijk als je zo veel leuke boeken ziet!
2. Je bent niet geslaagd voor een test op school. Je bent er zelf van overtuigd dat dat komt omdat je Divergent bent. ”The test didn’t work on me. I am Divergent, you can’t control me!”
3. Je ouders vinden je verslaving aan series kijken of boeken lezen erger dan alcohol/drugs/tabak…
4. Als Cosplay naar je werk/school/studie gaan wordt niet gewaardeerd…
5. Net wanneer je een cool shirt hebt naar een verwijzing van een boek/serie, ziet niemand het!
6. Mensen die je voor gek verklaren als je zegt dat je je prima vermaakt op je GameCube…
7. Personages uit boeken kan je niet tot leven wekken. Daar gaan al je trouwplannen!
8. Het natekenen van sommige personages uit anime-series wil soms gewoon niet lukken!
9. Geabonneerd zijn op meer dan 100 kanalen op YouTube die je meestal allemaal graag wilt kijken, en dan ben je een dag zonder computer geweest en kan je uren lang video´s gaan kijken terwijl je zat te doen hebt.
10. Je hebt niet genoeg boeken… Je hebt NOOIT genoeg boeken, MUWAHAHAHAHH!
11. Het feit dat je geen enkel personage uit Game of Thrones leuk kan vinden aangezien de meesten toch wel sterven…
12. Het is zo laat en je moet eigenlijk gaan slapen… Maar dat ene hoofdstuk lezen is ook best aantrekkelijk…
13. Geen gespreksstof met mensen kunnen hebben die niet houden van lezen of series kijken…
14. Wanneer je nou net rustig in de trein een boek wilt gaan lezen, gaat er net iemand naast je zitten die de hele tijd naar je boek staart. Het ongemakkelijkheidsgehalte wordt zo hoog dat je gewoon niet verder kan lezen!
15. Een Book Buying Ban, brrrr krijg er nu al de kriebels van!

Dit waren dan weer wat problemen voor echte nerds/geeks/fanboys/fangirls. Welke vind jij de ergste?

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Mensen die keihard muziek aan hebben staan in de trein. .. terwijl ik aan het lezen ben. Aaargh!

  1. Er zou eigenlijk gewoon een leescoupé in de trein moeten komen! 😉

 2. Ik herkende je Harry Potter trui wel hoor;) Maar misschien komt het omdat ik een mede Fangirl ben 😉

  1. Haha, op het Boekenfestijn had ik maar 1 opmerking gehoord van iemand die The Deadly Hallows herkende! Het fangirl/fanboy gehalte was deze dag in Utrecht wel laag!

 3. Daar herken ik er een heel deel van. Ik vind het vooral erg jammer dat ik slechts twee keer op het jaar een Cosplay-outfit uit de kast kan halen. Gelukkig is het in Oktober terug F.A.C.T.S.

 4. Haha, punt één is toch wel het ergste! Ennèh, dat van het shirt klopte niet! Want inmiddels weet menig mens toch al wel dat jij een trui hebt met het teken van The Deadly Hallows. =D En ja, oké, het geldt dus wél wanneer je met mensen bent die niet lezen of zo. Maar weet je? Wanneer je gewoon vertelt dat je blogt, ontdek je vaak ook wel dat er mensen zijn die wel interesse tonen in je boeken en zo. En er zullen zelfs wel mensen zijn die zeggen dat ze óók lezen. =)

 5. 4. Als Cosplay naar je werk/school/studie gaan wordt niet gewaardeerd…
  Moet je gewoon cosplays kiezen die helemaal of gedeeltelijk uit gewone kleren bestaan 😉 Heb zelfs een deel van een cosplay naar een sollicitatiegesprek aangehad 😛 (en ik krijg over het algemeen wel veel complimenten over die rok trouwens, maargoed…)
  Want ja, ik vind het ook veel te zonde als je zulke kleren maar een paar keer per jaar aan kan doen, aangezien het zoveel werk is om ze te maken!

  7. Personages uit boeken kan je niet tot leven wekken. Daar gaan al je trouwplannen!
  Uhh…. In Japan zijn er af en toe wel mensen die met getekende personages trouwen… Laatst nog een filmpje gezien van iemand die trouwde met een personage op z’n 3DS… 😛

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.