Q&A met Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Sam) en Yannick Jozefzoon (Louis) van Boy 7!

Zoals jullie misschien al hebben gezien was ik vorige week met wat vrienden naar de voorvertoning van Boy 7 geweest in Amsterdam. De recensie van de film is al online, en naast de film hebben we ook een Q & A gehad met twee acteurs uit de film, namelijk Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Sam) en Yannick Jozefzoon (Louis). Zij kwamen om wat antwoorden te beantwoorden van het publiek. De twee personen die de leukste vragen hadden gesteld, kregen als prijs een gesigneerde poster van Boy 7! Dit liet ik niet aan mijn neus voorbij gaan, dus ik startte meteen met een moeilijke vraag!

 

Stel, jij wordt opgepakt door de politie en je komt in een internaat terecht, net  zoals de personages in Boy 7. Welk uniek talent zouden ze bij jou trainen waar ze gebruik van kunnen maken?

Matthijs: Pfff… Een lastige… Geen idee… Uhm, ik kan goed voetballen? Ja, ik kan wel aardig met ballen omgaan, maar of ze daar iets aan hebben…

Yannick: Dansen! Ik kan hartstikke goed dansen! *doet trots een kleine demonstratie voor van zijn danstalent*

 

Wat moesten jullie allemaal doen voordat jullie begonnen met het maken van de film?

Matthijs: We hebben ten eerste heel veel getraind. We moesten een goede bouw hebben aangezien we veel moeten bewegen in de film, dus weken van te voren hebben we vaak gesport om meer spieren te kweken. Uiteraard hebben we ook vaak het script doorgelezen en gepraat over de personages en hoe alle scènes moesten verlopen.

Yannick: Ook hebben we les gehad in vechtsporten, want in de film komt er veel geweld bij kijken. We hadden verschillende soorten vechtsporten gedaan, we kregen te leren hoe we in zo’n kort mogelijke tijd onze vijand konden uitschakelen. Deze trainingen waren best intensief maar dat hadden we er zeker voor over!

 

Welke scènes vonden Boy 7 poterjullie moeilijk om te spelen?

Matthijs & Yannick: De scènes waarin we waren gehersenspoeld door de chips! Het is echt lastig om te acteren dat je gehersenspoeld bent. Hoe is zo’n iemand? Hoe is zijn/haar mimiek? Bezit je dan nog wel enige vorm van menselijkheid? Hier hebben we lang over nagedacht.

 

Wat zou je doen als je in een politiestaat zou leven zoals in Boy 7?

Matthijs: Ik zou niet weten wat ik zou doen. Waarschijnlijk zou ik naar het buitenland verhuizen, of mij verzetten tegen de overheid.

 

Als iemand van de cast naar het internaat zou sturen, wie zou dat dan zijn?

Matthijs: Ik kies Renée Soutendijk die Vermunt speelt. In de film is zij een grote bitch, maar in het echt is ze zo lief! Het lijkt me best grappig om haar in het internaat te zien, volgens mij wordt ze helemaal gek, de arme vrouw!

Yannick: Ik zou de acteur die Boy 2 speelt wel naar het internaat sturen om te pesten!

 

In de film moet Sam in de huid van zijn nek snijden. Hoe werd dat gedaan?

Matthijs: Ik kreeg een soort prothese tegen mijn nek aan, zodat ik niet echt in mijn eigen nek sneed. Daarbij was ook veel nepbloed nodig. Soms ging ik wel iets te diep in de wond, waardoor ik achteraf wel wat kleine krasjes had in mijn nek…

 

Komt de soundtrack van de film ooit nog uit?

Matthijs: Ik weet het niet zeker, maar we gaan wel proberen om een nummer op iTunes te krijgen, want de soundtrack is inderdaad best gaaf!

 

Tot mijn grote geluk kreeg ik de poster met de handtekeningen! Achteraf hebben we nog een praatje gemaakt met de acteurs en een foto laten maken. Een ontzettend leuke avond!

Groepsfoto, van links naar rechts: Ruben, Yvonne, Matthijs (Sam), ik, Yannick (Louis) en Mariëlle

Groepsfoto, van links naar rechts: Ruben, Yvonne, Matthijs (Sam), ik, Yannick (Louis) en Mariëlle

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.