7 redenen waarom je Gravity Falls moet kijken

Persoonlijk ben ik niet zo van lijstjes die worden gepubliceerd op blogs. Soms heb ik het idee dat ik word volgegooid met berichten van bloggers die lijstjes maken over bepaalde onderwerpen, maar Gravity Falls verdient veel aandacht op mijn blog nadat ik de laatste afleveringen van deze spectaculaire serie had gezien, vandaar dat ik een lijstje heb gemaakt van redenen waarom je Gravity Falls moet kijken. Ik ken namelijk veel mensen die eerst niet te spreken waren over deze serie, maar toen ze eenmaal bezig waren, konden ze echt niet meer stoppen met kijken. Ik moet mijn Gravity Falls fanboyheid echt delen met de rest van de wereld. Ken je deze serie nog niet? Check dan vooral even mijn recensie over Gravity Falls.

Disneyxd_gravity_falls_wallpaper_1920x1200

1.Gravity Falls heeft meerdere mensen aan het bingewatchen gezet.

De mensen die ik Gravity Falls als serie-aanrader gaf, begonnen de serie te kijken en hadden hem binnen een paar dagen uit. Gravity Falls is een doorlopend verhaal en als je er eenmaal inzit en de grote verhaallijn doorhebt, kan je gewoon niet stoppen met kijken! Het is een verslavende serie die lekker wegkijkt!

2. De originele stemmen zijn fantastisch.

Ik hoor alleen slechte verhalen over Gravity Falls van mensen die de Nederlandse versie hebben gezien, terwijl je juist de Engelse stemmen moet horen! Deze zijn namelijk zo ontzettend goed en sluiten perfect aan op de personages in de serie. Sommige stemacteurs spreken ook meerdere stemmen in, terwijl de verschillen tussen deze stemmen zo groot zijn! Mijn persoonlijke favoriet is de stem van Mable, die is altijd zo vrolijk!

3. Gravity Falls zit vol mysteries, geheimen en complottheorieën.

Het internet zit vol met theorieën over Gravity Falls. Aan het begin van de serie kan je behoorlijk gespoild worden als je het internet afgaat, maar als je eenmaal alles hebt gezien en het internet afstruint, zijn er zo veel dingen die mensen proberen te verklaren. De oplettende kijkers weten uit één bepaald fragment uit een serie een groot artikel op te zetten met hun idee, en dat is zo gaaf! De makers van Gravity Falls hebben een complexe serie gemaakt, waarbij fracties van seconden een grote hint voor de rest van de serie prijs kunnen geven.

4. Elke aflevering heeft een magisch om mythisch element.

Bij elke aflevering van Gravity Falls stuit het gezelschap op iets bovennatuurlijks. Vampiers, trollen, tijdreizen, het monster van Loch Ness en nog veel meer, allemaal verschillende soorten wezens of verschijnselen komen aan bod in deze serie!

5. De (mid)seasonfinales zijn legendarisch.

De seizoensfinales van Gravity Falls zijn legendarisch in welk opzicht dan ook. In Gravity Falls zijn er drie boeken die de wezens van Gravity Falls omschrijven. Aan het einde van seizoen 1 kom je op epische wijze te weten welke mensen deze boeken bezitten. In de midseasonfinale van seizoen 2 ontdek je de auteur van deze boeken en de laatste aflevering van Gravity Falls sluit de serie op de meest emotionele, meeslepende en oogverblindende manier af. Bij elke finale kan je gewoon niet anders dan verder kijken!

6. De personages zijn heel aandoenlijk en worden bijna familie van je!

De personages in Gravity Falls zullen behoorlijk veel feels bij je opwekken. Dipper is een sympathieke, bedachtzame, intelligente en aardige jongen en zijn compagnon Mable is altijd vrolijk (eenhoorns, regenbogen, confetti en stickers) met haar felle truien, haar enthousiasme en positieve (naïeve) blik die ze heeft naar de buitenwereld. Grunkle Stan met zijn soms wat norse en chagrijnige gemoedstoestand weet zelfs je hart te verwarmen , Soos weet je altijd aan het lachen te krijgen en Waddles zal je maar al te vaak willen knuffelen.

7. Een serie-hangover is gegarandeerd.

Een paar weken geleden keek ik de laatste aflevering van Gravity Falls en ik was GESLOOPT. PUCH THE FEELS OUT OF MEEEE! In de loop van de tijd werd Gravity Falls één van mijn favoriete series en wil ik het maar al te graag opnieuw gaan kijken. Ik heb al wat merchandise van Gravity Falls maar ik wil er nog veel meer van hebben. Als er dvd’s van uit komen? Ik ga ze kopen. Of ik later mijn kinderen ga indoctrineren met Gravity Falls (en duizend andere fandoms)? Ja. Of jij deze serie moet kijken? Alsjeblieft, doe het. Je krijgt geen spijt. Beloofd.

 

Heb jij Gravity Falls al gezien?

3 reacties

  1. Ik heb Gravity Falls nog nooit gezien, maar ik ben wel heel benieuwd. Ik hoorde laatst ook al van iemand dat het echt een hele goede serie is, dus misschien ga ik een poging wagen!

  2. Normaal ben ik niet zo van die nieuwe Disney-series, maar dit lijkt me lekker om na het eten even mee uit te buiken voordat je over gaat tot de orde van de dag. En het is ook superleuk getekend! Ik ga de eerste aflevering eens opzoeken 🙂

    1. Daar ga je geen spijt van krijgen! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.