Series van vroeger waar ik gek op was #1

Als klein jochie keek ik maar al te graag naar series. Na school ging ik snel naar huis om (met schoolvriendjes) thuis te zitten om een leuke aflevering te kijken van een programma dat ik toen der tijd keek. Veel van deze programma’s zie je haast niet meer op televisie, wat echt zonde is! Graag laat ik je een paar van de series zien die ik vroeger keek, wie weet komen je er een paar bekend voor! Ik begin eerst met programma’s die te zien waren bij Jetix (dit was de voorganger van Disney XD) en Fox Kids (de voorganger voor Jetix). Zin in wat nostalgie? Lees dan snel verder!

 

De eerste serie die ik uiteraard moet noemen is Pokémon. Ik weet nog dat elke schooldag om tien over vijf er een aflevering op tv verscheen en dat ik echt rond die tijd thuis MOEST zijn. De intro zette ik altijd keihard op en dan rende ik heen en weer door de woonkamer. Elke aflevering vond ik echt fantastisch. Ik heb de eerste aflevering ook voor het eerst gezien, dus ik was daarna meteen helemaal verkocht. Dit was toch wel mijn eerste echte fandom waar ik nog steeds in zit.

Beugelbekkie heb ik ook maar al te vaak gezien. Dit was een serie over Sharon, een pubermeisje met een beugel die altijd in vreemde situaties terecht komt omdat haar beugel magnetisch is. Volgens mij had ik als klein jochie een lichte crush op Sharon en vond haar avonturen (die achteraf volgens mij niet zo bijzonder waren) altijd heel leuk om te zien. Ik kan me nog goed herinneren dat ze eerst verkering had met Aron, die daarna met een van haar beste vrienden een relatie kreeg, toen een hersenschudding had en dacht dat hij nog steeds met Sharon had. Ook weet ik nog goed dat Sharon ooit een bh had die opgepompt kon worden, ook een hele debiele aflevering (beetje disturbing ook als je nagaat dat deze serie vooral voor kinderen bedoeld was).

Ook was ik een groot fan van Digimon. Dit deed mij meteen denken aan Pokémon, dus al snel was ik verkocht aan deze serie. Alle Digi-Destined vond ik heel leuk en was zo gaaf als een Digimon eenmaal kon digivolven naar een nog sterkere Digimon. Het tweede seizoen was ook een verademing, zeker omdat de helden van het eerste seizoen ook weer terugkwamen. Twee jaar geleden heb ik die eerste twee seizoenen ook weer volledig gezien, puur om alle herinneringen weer op te halen.

Totally Spies, wie kent het niet? Deze drie geheime spionnen gingen de hele wereld af om een of andere schurk te verslaan. Daarbij kregen ze nog coole gadgets mee die ze toevallig op die missie opeens goed konden gebruiken. Daarbij waren Sam, Clover en Alex nooit goed in sport op school, maar wanneer ze eenmaal hun spionnenpakken (die totaal niet onopvallend zijn) aan hadden, konden ze opeens vechten als een ninja. Ik heb zelfs nog afleveringen gezien waarin het drietal studeerden en een soort ”laatste” aflevering, waarin ze met een of andere machine alle slechtheid in de wereld hadden weggevaagd en WHOOP niet meer nodig was. De beste aflevering vond ik nog steeds toen mensen dik werden door het eten van koekjes en dat Clover ook moddervet werd totdat ze rollend de trap af kon, hahaha!

Shin Chan, de grootste held die er maar bestaat. Deze kleine jongen staat bekend om zijn blote billeboogie, het feit dat hij vaak (met zijn pa) naar het Chipendale-netwerk kijkt en al zijn ongepaste reacties. Ik heb zo hard kapot gelachen om Shin Chan, helemaal toen ik jaren later de serie keek, want er zitten aardig wat volwassen grapjes in… Vroeger waren een paar klasgenoten die Shin Chan niet mochten kijken wat ik toen helemaal niet snapte, maar nu heb ik er wel wat begrip voor… Shin Chan blijft toch één van mijn favoriete series van vroeger en ik hoop dat ze ooit weer nieuwe afleveringen gaan maken, want als het goed is zijn er nog genoeg afleveringen die vertaald kunnen worden! Er staan trouwens genoeg afleveringen op YouTube van Shin Chan in het Nederlands, probeer die zeker eens te gaan kijken als je tijd hebt!

 

Dit waren de eerste nostalgische series die ik graag aan je laat zien. Ben je nou dol op zulke blogjes? Animeazing heeft een rubriek ”Intro’s van vroeger”, waarin ze wat oude animeseries in het zonnetje zetten (plus het is een hele leuke blog vol leuke dingen over anime).

Welke series keek jij vroeger heel vaak in je kinderjaren? Ken je er een paar series van dit lijstje en wat vond je ervan? Laat het vooral weten in de reacties!

6 reacties

Naar het reactie formulier

  • Gaia op februari 15, 2017 om 11:41 am
  • Reageer

  Jaaa, veel van deze series keek ik ook vroeger. Superleuk. Ik keek Pokémon en Totally Spies (die aflevering met Clover die dik werd is ook een van mijn favorieten), soms ook Beugelbekkie, Shin Chan en Digimon. Wat een nostalgie.

  1. Dikke Clover blijft gewoon altijd in je geheugen gegrift.

 1. Beugelbekkie en Totaly Spies vond ik ook heel leuk! Maar ook As Told By Ginger en Otje vond ik tof. En natuurlijk Avatar!

 2. Pokemon en Digimon ja. Ik keek ook veel naar Beyblade natuurlijk, Gundam Wing, Dragonball etc. Ik had stiekem vroeger een hekel aan Beugelbekkie haha al ken ik die afleveringen die jij noemt ook echt super goed. En Shin Chan, man, dat ze dat toen mochten laten zien, haha.

 3. Beugelbekkie en Totally Spies keek ik ook heel graag 😀 net als Rocket Power en As Told By Ginger!

 4. Hahaha alle series zijn nog zo herkenbaar en het erge is dat ik precies nog weet welke afleveringen je van Beugelbekkie bedoelt:p

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.