Series van vroeger waar ik gek op was #11

De woensdag staat op mijn blog de laatste weken meestal in het teken van oude series. Ik laat je deze week weer vijf series zien die ik vroeger keek en die je misschien wel bent vergeten door de loop van de jaren heen. Deze week heb ik hele oude, wat onbekende en een onverwachte serie gekozen.

 

Lilo & Stitch

Lilo & Stitch kende ik natuurlijk al lang van hun films, maar daarna hebben ze zelfs een eigen serie gekregen! Hierin zoeken ze alle andere monsters/aliëns op die telkens voor onrust zorgen in Hawaï. Heel veel sterke inhoud had de serie niet, maar het was wel prima vermaak. Daarbij vond ik het erg leuk om te zien wat voor monstertjes er nog meer bestaan en wat voor persoonlijkheden en speciale krachten ze hadden!

Bassie & Adriaan

Ja, nu gaan we even heel ver terug in de tijd. Bassie & Adriaan keek ik echt heel vaak. Toen ik vijf was begon ik al met kijken. Ik had opeens een hele pauze van Bassie & Adriaan (ik vond het toen opeens kinderachtig), keek ik een paar jaar later weer een aflevering omdat ik toen niks te doen had en ik was weer helemaal verkocht. Bassie & Adriaan waren grappig, maakten leuke avonturen mee en het was ook nog eens leerzaam. Zeker in de seizoenen dat ze door de Verenigde Staten of door Europa reisden keek ik echt mijn ogen uit!

De Drieling

Zes vijf vier, we hebben veel plezier! De Drieling waren drie meisjes die telkens door een heks in een sprookje belandde en het tot een goed einde moesten brengen. Als klein jochie was ik dol op deze serie en vond ik het erg leuk om de aanpassingen te zien die de drieling bracht aan sprookjes om alle karakters te helpen. Dat intromuziekje is al die jaren wel blijven hangen…

Winx Club

Oké, dit zou misschien raar klinken, maar toen ik op de basisschool zat en Winx Club was op tv, dan hoorde je bij het ”populaire” groepje als je deze serie keek. Als ik in groep 8 met drie vrienden bij iemand wilde gamen, gingen we eerste afleveringen van Winx Club kijken. IK. MAAK. GEEN. GRAPJE. Bij mij op school was iedereen Winx Club-verslaafd. We speelden Winx Club-tikkertje (waarbij iedereen een personage was en een bepaalde kracht had), we hadden games ervan en volgden de serie op de voet. Zo heb ik echt heel veel afleveringen ervan gezien. Zelfs nu is het nog erg populair (alleen wordt het wel wat uitgemolken). Hoewel Winx Club ontzettend meisjesachtig was, had het mijn interesse in fantasy, magie en ook wel anime opgewekt (door het magische meisjes-aspect kom je al snel uit op anime, maar anime heeft vele andere genres die ik toen leuk begon te vinden).

Total Drama Island

Total Drama Island heb ik niet volledig gezien, maar ik was aflevering 1 al benieuwd wie de winnaar van deze show zou zijn. De winnaar? Dat weet ik nog steeds niet. Misschien dat ik het ooit maar volledig moet gaan kijken? Wie weet…

Dit was het weer voor deze week! Welke series keek jij vroeger? Wat vond je ervan? Laat het me weten in de reacties!

3 reacties

  1. JAAAA Bassie en Adriaan 😀
    stiekem vind ik dat soms nog best leuk, gewoon jeugdsentiment ofzo :’)

  2. De Drieling was zo cool! Als we weer belanden in een oud verhaaaal, maken we de gekste dingen meeeee~

    • Gaia op mei 11, 2017 om 8:05 am
    • Reageer

    Ik keek als kind heel vaak Bassie en Adriaan! Dat was geweldig. Echt leuk.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.