Series van vroeger waar ik gek op was #4

Ik vind het maar al te leuke om nostalgische gevoelens op te halen en deze te delen met mijn bloglezers. Ik krijg elke week wel wat leuke reacties op de kinderseries die ik opnoem en er zijn nog genoeg series die ik wil behandelen! Ik krijg in ieder geval de neiging om weer een hoop van deze series opnieuw te gaan kijken, hopelijk jij ook.

 

Oké, laten we beginnen met een gouden ouwe, namelijk As Told By Ginger! Dit roodharige meisje had een dagboek en vertelde over haar leventje. Ik kan me eigenlijk weinig herinneren van deze serie, alleen dat Ginger vooral omging met de wat nerds van de school, dat haar beste vriend een enorme beugel had (maar later werden ze verliefd op elkaar toen zijn beugel uit was) en dat ze altijd zong over gras. Er zijn in totaal drie seizoenen verschenen en de serie behandelde veel thema’s zoals populariteit, vriendschap en verliefdheid.

We spoelen iets vooruit in de tijd, ik wil het namelijk hebben over Zeke & Luther! Dit zijn twee goede vrienden die gek zijn op skateboarden. Hoewel stuntmannen werden ingeschakeld als de acteurs bepaalde trucs niet konden doen, vond ik deze serie wel heel leuk om te zien. Ik kan me goed herinneren dat Luther het woord fabeltastisch bedacht en dat hij een lekker-ding-bewijs heeft (dat ding wil ik ook zo graag hebben). Een klein meisje had een oogje op Zeke (lekker ongemakkelijk) en de donutbar werd ook vaak gebruikt in de serie. Prima serie, grappig voor tussendoor.

Een serie die echt pure ADHD uitstraalde was The Mighty B! Deze serie ging over een scoutingmeisje die allemaal avonturen meemaakte om meer badges te krijgen. Ik werd altijd onwijs druk als ik deze serie was, als ik er alleen al aan denk wil ik een hele kilometer rennen om de energie kwijt te raken die ik door deze serie kreeg.

Om weer helemaal naar het begin van Fox Kids te gaan: ik was vroeger een groot fan van Ernst, Bobbie en de rest. Deze twee mannen waren echt een groot plezier voor kinderen (nu nog steeds trouwens) en ik heb zelfs tijdens mijn maatschappelijk stage (die ik deed bij een theaterzaal bij mijn dorp) geholpen bij een optreden van dit duo (waarin ik nog kort ze heb gesproken). Het is trouwens heel vreemd om deze twee te zien als ze niet in hun karakter zitten en normale kleding dragen. Totaal andere mensen!

Oké, nog eentje om het af te leren, nu een serie die ik haast niet heb gevolgd, maar waar ik nog wel wat van weet, namelijk de serie Trollz. Dit gaat over een groep meiden met debiel haar (de lyrics in de intro gaan ook vooral over kapsels en mode) en die met behulp van magie een of andere vijand kunnen verslaan. Hun namen komen af van edelstenen en de dames hebben allemaal een vriendje en een gek huisdier. Volgens mij was mijn zusje er wel fan van, maar ik keek liever wat anders als Trollz op televisie was. Misschien was jij wel een enorme Trollz-fan?

Zo, dat waren weer wat nostalgische series voor deze week. Volgde jij een van deze series? Laat het me vooral weten in de reacties!

1 reactie

    • storiesofwonder op maart 8, 2017 om 9:12 pm
    • Reageer

    Trollz vond ik echt een geweldige serie! Ik vroeg me altijd af hoe het kon dat hun kragen niet uitrekten door dat enorme hoofd! As Told By Ginger vond ik ook een goede serie. Die serie pakte serieuze onderwerpen aan. Ik weet nog dat de juf van Bram overleed en dat heeft toen heel veel indruk op mij gemaakt.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.