Series van vroeger waar ik gek op was #5

Vroeger was naar mijn idee zo veel dingen beter. Als kind had ik nauwelijks zorgen, het leven was veel simpeler en de kinderseries waren ZO VEEL LEUKER. In Series van vroeger waar ik gek op was laat ik allemaal kinderseries zien waar ik vroeger naar keek. Veel series waren echt het einde, terwijl andere series misschien iets minder waren, maar waar ik toch maar al te vaak naar kijk. Deze keer heb ik weer vijf series die hopelijk wat nostalgie bij je opwekken. Kijk je mee?

 

De eerste serie die ik aan de orde wil brengen is een redelijk oude serie, namelijk Jimmy Neutron! Deze genie wist allemaal uitvindingen maken, die soms niet altijd goed werkten als gehoopt. Ik weet nog goed dat hij een heel lab had (was dat niet onder zijn tuin?) en dat hij een robothond had. Hoewel ik niet veel herinneringen aan deze serie heb, was hij wel heel populair onder mijn klasgenoten. Ik vond het altijd een wonder dat het haar van Jimmy altijd zo enorm omhoog kon staan (ja, een groter wonder dan al zijn uitvindingen) en zijn vrienden waren ook echt supergek met Cas (was dat zijn naam?) en zijn lamaobsessie.

Een hele oude serie/anime die al snel van de buis was naar mijn idee is Super Big. Dit meisje werd een superheld door op een schommel te zitten en een varkensnuitje op haar neus te zetten. Dan kreeg ze een varkenpakje aan en kon ze ook veranderen in een biggetje. Ze zorgde dan voor veel heldendaden, maar veel weet ik er niet meer van. Volgens mij kwam dit niet meer op televisie toen ik zeven was, heel lang kon ik er dus niet van genieten! Best jammer, want ik ben best benieuwd of er niet een bepaalde verhaallijn in deze serie was en of het nog een bepaalde climax bereikte.

Door met een andere serie, eentje met een naakte molrat erin… Weet je het al? Ik heb het over Kim Possible! Deze cheerleader is ook een uitstekende spion die tegen vele vijanden vecht samen met haar maatje Ron. Elke aflevering was altijd leuk om te zien, vooral als op het einde Ron en Kim bij elkaar komen. Ik had zelfs nog vele spelletjes op het internet gespeeld van Kim Possible.

Ik heb al een keer Zoop besproken, nu is het tijd om de opvolger van Zoop te bespreken, namelijk Het Huis Anubis. Aangezien ik Zoop helemaal het einde vond, weigerde ik eerst om Het Huis Anubis te zien. Toch had ik eens in een weekend alle tijd van de wereld en keek ik vijf afleveringen die die week op tv waren en toen was ik al snel verkocht. Ik vond het hele raadsel rondom dit huis heel interessant, zeker omdat ik de Egyptische mythologie heel gaaf vond. Ik heb echt vele seizoenen gezien van deze serie en ook een hoop boeken ervan gekocht. Halverwege het eennalaatste seizoen haakte ik af omdat niemand het meer van mijn vrienden keek, dus toen besteedde ik mijn tijd aan wat anders toen deze soap op de buis was.

Nog eentje om het af te leren? Oké dan. Zegt CatDog je iets? Deze serie ging over een kat en een hond die aan elkaar vergroeid waren. Ook waren ze heel rijk en hadden ze een butler, dat weet ik nog wel. Die hond was in ieder geval de domste van de twee als ik het goed heb. Ik vond de serie echt niet zo leuk als andere series, maar volgens mij heb ik echt een groot deel van alle afleveringen gezien, haha!

 

Zo, dat was hem weer voor deze week! Herken je wat series die ik heb genoemd? Was je er fan van? Laat het me vooral weten in de reacties!

 

1 reactie

    • nickyvbezouw op maart 15, 2017 om 4:59 pm
    • Reageer

    Kim Possible vond ik echt geweldig vroeger! Ik vond Boze Bevers ook altijd heel grappig!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.