Series van vroeger waar ik gek op was #6

Toen ik op de basisschool zat kon ik echt uren voor de televisie zitten om vele leuke programma’s te kijken. In deze rubriek vertel ik elke week over vijf series die ik vroeger keek, zodat jij weer wat nostalgie kan meemaken. Deze week heb ik weer een gevarieerd lijstje op gesteld met hele oude, maar ook series die nu nog steeds uitgezonden worden (volgens mij, haha, ik kijk weinig tv meer).

 

Carl2

Carl2 ging over Carl, die voor de grap wat DNA van zichzelf naar een bedrijf opstuurde die beweerde dat ze klonen konden maken. Later kwam er een groot pakketje bij Carl voor de deur, er was daadwerkelijk een kloon gemaakt van Carl! Deze Carl is heel aardig en hard werkend, wat handig is als Carl geen zin heeft om naar school te gaan of als hij geen huiswerk wil maken. Alleen moet hij zijn kloon geheim houden voor zijn familie en vrienden. Deze serie vond ik vroeger echt fantastisch. Ik vond beide Carls zo ontzettend grappig en elk avontuur dat ze beleefden keek ik met veel plezier.

The kids from room 402

Dit is echt een hele oude serie die werd uitgezonden op Fox Kids. Dit ging over een klas met allemaal verschillende leerlingen. Ik kan me er haast niks van herinneren, maar het liedje “Over de bergen gaan wij naar oma toe” leerde ik kennen door deze serie. Daarbij was er een roodharig meisje met een bril en een paars jurkje die ik vroeger altijd heel irritant vond. Maar voor de rest? Al sla je me dood, ik weet er weinig meer van.

Danny Phantom

Danny Phantom is naar mijn idee nog redelijk nieuw, aangezien ik me kan herinneren dat ik dit vanaf mijn elfde keek, maar dat het zelfs nu nog op de buis is. Danny Phantom is een jongen met ouders die onderzoek doen naar spoken. Doordat Danny een ongeluk kreeg in een spookportaal die zijn ouders hebben gebouwd is Danny deels spook geworden en sindsdien strijdt hij tegen spoken. Een hele leuke serie, vooral door de twee coole vrienden die Danny had. Daarbij was de serie lekker spannend en vond ik het heel gaaf als Danny in de spookwereld ging om daar een vijand te verslaan.

Drake & Josh

Drake & Josh was vroeger echt een geweldige comedyserie over twee stiefbroers. Drake was de vrouwenversierder en coole rockdude, terwijl Josh toendertijd een dik sukkeltje was. Daarbij werden de jongens getreiterd door hun duivelachtige zusje Megan. Ik heb als het goed is bijna elke doordeweekse schooldag naar deze serie gekeken. Vooral Josh was ontzettend klungelig en grappig en Drake wist iedereen voor gek te zetten. Ik heb heel hard gelachen tijdens deze serie en ik vind het ook leuk om te zien dat de vrouwelijke fans van deze serie nu eerder Josh leuk vinden dan Drake, haha!

Phineas & Ferb

Phineas & Ferb is volgens mij de meest recente serie van dit rijtje. Phineas & Ferb zijn ook twee stiefbroertjes die elke dag de gekste uitvindingen verzinnen en bouwen, twee genieën dat het zijn! Daarbij wil de zus van Phineas genaamd Candace hun moeder ervan overtuigen dat de jongens elke dag de gekste bouwwerken in de tuin hebben staan, maar hun moeder ziet dat nooit. Daarbij is hun vogelbekdier een geheim agent die elke dag strijdt tegen professor Crocker. Wat is dit een heerlijke serie zeg! Het is zo vrolijk, Crocker is zo grappig en elke aflevering had wel een leuk liedje. Ook de film vond ik zo leuk, ik heb hem zelfs op dvd! Laatst hebben mijn huisgenootjes en ik nog luidkeels ”Kom terug Perry” gezongen, we kenden de hele tekst nog…

Dit was het weer voor deze week! Hopelijk heb je weer leuke series gezien in dit rijtje.

Welke series keek jij vroeger ook zo vaak?

2 reacties

    • Jayden op oktober 31, 2020 om 1:32 pm
    • Reageer

    Waar word Danny Phantom dan nog uitgezonden ik kan het nergens meer vinden!
    Gelieve ook een linkje indien nodig.

    1. Hee Jayden, helaas weet ik niet waar Danny Phantom momenteel wordt uitgezonden. Misschien kan je het proberen bij de website van Nickelodeon? Je zou het wel kunnen streamen, maar dat is dan niet op legale websites.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.