Series van vroeger waar ik gek op was #7

Kinderseries, ik krijg er een goed gevoel van. Vroeger waren er zulke leuke kinderseries op tv en ik vind het maar al te fijn om herinneringen terug te halen! In deze rubriek laat ik elke week vijf oude series zien die ik vroeger keek. En een tip: veel van deze series staan op YouTube, Nederlands ingesproken. Benieuwd welke series ik deze week in de spotlight zet? Lees snel verder!

 

Yu-Gi-Oh!

Yu-Gi-Oh! is een langlopende anime die een aantal jaar ook in Nederland werd uitgezonden. Mijn moeder wilde niet dat ik deze anime keek, maar stiekem deed ik het toch (#badasskid). Het ging in ieder geval over een soort magisch kaartspel (ik heb zelfs wat kaarten in mijn bezit) waarbij er met magische wezens werd gevochten. Het was altijd heel spectaculair en ik vond de slechterik in het verhaal ook heel interessant. Ik zie zelfs dat er echt honderden afleveringen zijn van deze serie, dus misschien dat ik ooit eens een paar afleveringen ga kijken om wat herinneringen op te halen.

Ned’s Survivalgids

O man, deze serie, pure geweldigheid. Ned begon als brugklasser terwijl hij tips over het middelbare schoolleven opschreef in een survivalgids. Hierbij was hij vrienden met Moseby (het meisje waar hij later verliefd op werd) en Cookie (de grootste baas ooit). Hoewel het Amerikaanse middelbare schoolleventje anders is dan de Nederlandse, kon ik er toch altijd wat van opsteken (ik zat volgens mij ook in groep 8 toen dit op tv kwam, dus dat kwam best goed uit).

De bende van vijf

Een bijzondere vijfling, komt het je al bekend voor? De bende van vijf zijn vijf kinderen die zo ontzettend verschillend zijn, maar samen een heel leuk team vormen. Geniaal dat een jongen met zwart haar een spontane punkkuif tevoorschijn kan laten toveren als hij adrenaline heeft! Ik weet nog goed dat sommige personages echt het bloed onder mijn nagels vandaan konden halen, maar als de vijfling bij elkaar was waren ze allemaal erg leuk. Dit was een vrij onschuldige, jeugdige en leuke serie!

All Grown Up

Na een serie over kleine baby’s (The Rugrats) kwam er jaren later een vervolg: een serie waarin de kinderen ouder zijn en op de middelbare school zitten! Zeker doordat ik als klein kind The Rugrats soms zag, vond ik het fantastisch om de kids ouder te zien worden. Je zag ook duidelijk welke puber welke baby vroeger was, echt heel vet!

Zack & Cody

Oké, Zack & Cody zou je wel moeten kennen, al ken je ze van hun hotelserie of hun cruiseschipserie. Ik kon altijd lachen om deze tweeling die telkens grote avonturen beleefde in een luxe hotel waar ze woonden. Vooral Esteban als medewerker in het hotel was een grappige gozer, niet te vergeten meneer Moseby. Ik hoorde wel dat er veel schandalen waren rondom deze serie, zo’n Disneykinderserie is toch iets minder onschuldig dan gedacht!

 

Zo, dat zijn weer de series van deze week! Welke serie keek jij vroeger heel vaak en wat vond je ervan? Laat het mij zeker weten in de reacties!

2 reacties

  1. Yu-gi-oh! was mijn leven.

  2. Zack en Cody vind ik soms stiekem nog steeds wel leuk (A). Ik zag vandaag op Facebook een berichtje over de Droomshow! Dat keek ik vroeger altijd, gaaf, met zo’n hindernisbaan. En Brum, Budgie etc, maar dat is nog wat verder terug…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.