Series van vroeger waar ik gek op was #8

Elke woensdag behandel ik vijf verschillende oude kinderseries die ik vroeger keek. Ook deze keer heb ik vijf series uitgekozen die jij hopelijk ook hebt gezien, zodat je al die herinneringen weer even kan ophalen! Mijn lijstje met series die ik in deze rubriek wil noemen wordt langzamerhand al flink afgestreept, maar ik kan zeker nog even doorgaan!

 

Tak en de kracht van Juju

Toen deze serie op tv kwam, heeft het even geduurd voordat ik de serie echt leuk begon te vinden. Tak is een soort magische jongen die leeft in de jungle met zijn stam. Dit is gebaseerd op een game en hoewel ik nog weinig weet van deze serie, kan ik me wel een specifieke afleveringen goed herinneren. Dit ging over een bolletje waar je in kon stappen. Je wenste wat je wilde zien en als je in de bol zat, zag je het! Zo kon je alles wensen wat je maar wilde. Tak wenste volgens mij een bol waarin een wereld zat waarin je meerdere bollen kon wensen en uiteindelijk liep dat helemaal uit de hand. Ik fantaseerde er al op los dat ik Zweinstein wenste en dan heel lang als tovenaar in die wereld kon rondlopen, of ik zou de Pokémonwereld wensen zodat ik daar Pokémonmeester kon worden. De opties waren eindeloos in mijn fanboybrein, dus die aflevering weet ik nog wel goed.

Sonic X

Sonic kende ik uiteraard al van zijn spellen, dus toen eenmaal de serie over Sonic op televisie verscheen, ging ik het zonder twijfel kijken. Ik vond het erg vet om alle verschillende Hedgehogs te zien, alleen is niet alles bijgebleven. Misschien moet ik deze serie maar eens een keer weer gaan kijken, want ik weet dat er wel een bepaalde verhaallijn in zat die echt opbouwde naar een spannend punt.

Zoey 101

Een serie waar ik minder van genoot is Zoey 101. Of eerlijk gezegd, uiteindelijk begon ik het echt te haten. Hierin speelt het zusje van Britney Spears de hoofdrol en in het begin vond ik de serie best leuk, maar al gauw vond ik het bloedirritant. Zoey was zo’n simpel meisje die blijkbaar altijd tienen haalde en altijd aandacht kreeg van jongens. Vooral de asshole in het verhaal kon ik echt niet uitstaan! Wel kende ik in die tijd genoeg klasgenootjes die het wel met veel plezier keken. Uiteindelijk werd de serie stop gezet omdat mevrouw Spears op jonge leeftijd zwanger werd, oeps!

W.I.T.C.H.

Jetix deed ook een greep naar het genre van magische meisjes, W.I.T.C.H. ging namelijk over over heksen! Deze serie was gebaseerd op de strips (die blijkbaar enorm bekend waren), alleen deed de serie het iets minder. Het tweede seizoen is niet vertaald geweest en de zendtijden van W.I.T.C.H. waren ook nooit erg gunstig, maar ik weet in ieder geval dat het een wat ruigere versie was van Winx Club en dat ik het best kon waarderen, alleen had ik er gewoon te weinig van gezien om het echt te snappen. Jammer, want als deze serie iets beter werd gepromoot had de serie het denk heel goed kunnen doen.

Pinguïns van Madagascar

We sluiten af met de meest coole beestjes van Madagascar! De Madagascar-film heb ik echt meer dan twintig keer gezien en hoort echt tot mijn favoriete films. De serie met de pinguïns en King Julian in de dierentuin van New York vond ik ook erg leuk om te zien! Het klopt alleen niet dat King Julian in de dierentuin zit, maar goed, dat nemen we even voor lief.

Zo, we zijn weer door de vijf series heen! Volgende week staat er zoals gewoonlijk weer een rijtje met series voor je klaar, dus daar kan je weer naar uitkijken. Heb jij een van deze series gezien en wat vond je ervan? Laat dan zeker een reactie achter, ik ben benieuwd!

1 reactie

  1. Goh ja, de serie van Tak and the power of Juju vond ik steengoed. Die zou ik nog wel eens willen zien. Jeetje.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.