Series van vroeger waar ik gek op was #9

Het is weer de helft van de week, op de woensdag ga ik weer wat oude series laten zien! Elke week laat ik vijf series zien die ik vroeger heb gezien. Dit zijn soms series van echt jaren terug, maar ik heb er af en toe ook een serie in gestopt die kinderen nu ook nog kijken.

 

Galaktik Football is een voetbalserie die zich afspeelt in de ruimte. De voetbalspelers hadden ook een speciale kracht (de Flux) in zich waardoor ze op spectaculaire wijze doelpunten konden scoren. Hoewel ik nooit zo van het voetballen was, vond ik Galaktik Football echt heel stoer. Zeker het ruimteavontuur naast alle voetbalwedstrijden had ook wel wat. Het meisje met het witte haar was in ieder geval de eerste speler die haar ”speciale kracht” had ontwikkeld, zij was ook mijn favoriete personage.

The Wild Thornberry’s is een bijzondere familie, ze reizen namelijk constant door de wilde natuur om dieren te ontdekken! De ouders van de familie maken namelijk een dierenserie en hebben twee kinderen en een adoptiekind. Debbie is de oudste en een ongelooflijke puber, terwijl Eline de dierenliefhebber is die door een sjamaan de kracht heeft gekregen om met dieren te praten. Donnie is het adoptiezoontje, een jochie die door de familie Berenklauw werd gevonden in de jungle en dan hebben we nog een Chimpansee als huisdier. Eline maakt door haar ouders allemaal avonturen mee terwijl ze dieren helpt. Deze serie vond ik altijd leuk om te zien en heeft meerdere seizoenen gedraaid. Ze hadden zelfs nog een film gemaakt met combinatie van de Rugrats.

Het Speelplein ging over een groepje kinderen die altijd avonturen beleefden op hun schoolplein in de pauze. Het vriendengroepje was heel divers, alleen vond ik deze serie echt heel saai. Waarom zet ik hem dan in het rijtje? Nou, de film van Het Speelplein vond ik juist fantastisch en die had ik gezien voordat de serie op televisie kwam. In de film was het namelijk zomervakantie en wilde een schurk in de school van de kinderen een machine bouwen om de zomervakantie eens en voor altijd te laten stoppen. De kinderen komen hier achter en verzinnen een plan om de schurk te stoppen. De film was zo geweldig, zo spannend en zo grappig, dat de serie toch een plekje in mijn hart heeft gekregen.

iCarly is de serie van Miranda Cosgrove die samen met haar vriendin een webshow maakt die heel populair is. Deze comedyserie was echt heel grappig, maar af en toe kon ik me ook ontzettend ergeren aan Carly, aangezien ze te vaak probeerde over te komen als het perfecte meisje dat altijd tienen haalde (een aflevering ging zelfs over het feit dat ze boos was op haar leraar om dat een 10- kreeg voor haar proefwerk terwijl ze altijd alleen maar tienen had gekregen). Afgezien daarvan vond ik de serie heel geinig! Vooral de broer van Carly met zijn creatieve (maar o zo gekke) kunstwerken was echt geniaal!

Als laatst heb ik een serie waar ik eerlijk gezegd nauwelijks herinneringen aan heb, maar ik weet zeker dat ik het echt vaak heb gezien, namelijk Atomic Betty. Was dit iets met een ruimteavontuur? Ik heb echt geen idee meer. Kan iemand mij even bijpraten wat deze serie betreft, want ik ben het helemaal kwijt, haha!

Dit zijn de serie die ik deze week in de spotlight zet. Hierna zullen nog ongeveer 3 blogjes komen over alle series die ik vroeger als kind keek. Het einde nadert dus al! Gelukkig heb ik nog genoeg series die ik kan noemen, dus zie ik je volgende week weer?

Heb jij een van deze series gezien en wat vond je ervan? 

1 reactie

  1. Galaktik Footballlllllll

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.