Tips & Tricks: Handleiding voor het verleiden van een Fanboy

Een Fanboy, een bijzonder ras onder de mens. Een zeldzaam ras wat zich voornamelijk schuil houdt in een slaapkamer, waar de Fanboy boeken leest, games speelt, series/films kijkt, muziek luistert en meer. De Fanboy leeft vooral in zijn Fandoms en fictieve werelden. Wat nou als jij stapelverliefd bent op een Fanboy? Wat nou als een Fanboy jouw hart sneller doet kloppen? Normale jongens kan je misschien met gemak versieren, maar werkt dit net zo bij een Fanboy? Hmm, een Fanboy heeft vast andere prioriteiten en als je zijn hart wilt winnen, moet je misschien hele andere acties ondernemen. Gelukkig kan deze handleiding je aardig op weg helpen.

De denkwijze van een Fanboy

Als je een Fanboy in je greep wilt hebben, moet je eerst de theorie achter de Fanboy snappen. Een Fanboy heeft een andere denkwijze dan de normale persoon, daardoor werkt het allemaal net even wat anders. Een Fanboy-lover moet hiervan op de hoogte zijn, zodat je goed inspeelt op de behoeften van een Fanboy.

Ten eerste doet de Fanboy niet aan natuurlijke selectie, maar eerder aan fictieve selectie. Wat? Juist, de Fanboy voelt zich sneller aangetrokken tot meiden die wat weghebben van zijn favoriete fictieve personages (dit komt vooral uit het feit dat de Fanboy te veel leest of series kijkt). Soms kan het dus lastig zijn om een Fanboy te veroveren, want je moet opboksen tegen een hoop perfecte fictieve personages (je moet bijvoorbeeld net zo sterk zijn als Katniss, zo creatief als Clary, zo afwijkend als Tris, zo stoer als Annabeth enzovoorts…). Dit wordt gecompenseerd met het gegeven dat de Fanboy zichzelf laat meten met stoere mannelijke personages (de Fanboy kan echt niet zo spontaan zijn als Augustus Waters, zo sterk als Four of zo lief als Peeta), waardoor hij erg bescheiden blijft en wat ongemakkelijk kan zijn als hij zelf een meisje leuk vindt. Dit zorgt ervoor dat de Fanboy zijn uiterste best zal doen om voor jou het ideale vriendje te zijn, wat weer goed uitkomt voor jou.

Daarnaast denkt de Fanboy vaak aan zijn Fandoms en wordt zijn vreugde en romantiek hieraan gekoppeld. Ben jij zelf goed bekend in het Fandomgebied van de Fanboy, des te hoger de kans dat de Fanboy jou wel ziet zitten. Een research naar de Fandoms van de desbetreffende Fanboy is daarom sterk aanbevolen!

 

De eerste stap 

Hoewel de mannen meestal de eerste stap zetten, zou de Fanboy dit minder snel doen (hij zit namelijk vaak met zijn neus in een boek of zijn ogen gericht op een beeldscherm waardoor hij anderen niet snel opmerkt) en daarbij moet de Fanboy zo lang nadenken over een gepaste Fandom-openingszin dat hij te laat is om een leuke meid aan te spreken. Ben je het dus zat dat de Fanboy je niet opmerkt? Dan zet jij de eerste stap! En dan niet zo maar een stap, je moet een spectaculaire stap maken waardoor je het hoofd van de Fanboy op hol brengt! Je vraagt je natuurlijk af hoe je dat kan doen, dus hierbij wat tips:

– Een grappige openingszin die betrekking heeft op een bepaalde Fandom (hierbij wordt aanbevolen om van te voren al te weten dat de Fanboy fan is van de desbetreffende Fandom en de verwijzing zal snappen).

– Cosplay-kleding is heel praktisch, hierdoor laat je nog beter zien dat je zelfs leuker bent dan de fictieve personages! Als een hele cosplay-outfit te veel gevraagd is, kleding/accessoires die passen bij een bepaalde Fandom doen het ook heel goed.

– Parfum opdoen met boekengeur. De Fanboy zou jou van dichtbij willen ruiken…

– Zachtjes voorbij lopen, zuchten en de zin zeggen: ”O, kon ik nu maar gewoon een goed boek lezen!”.

– Laat een verpletterende indruk achter door een metafoor te gebruiken.

Succes is niet gegarandeerd, maar deze handelingen zorgen wel voor een verhoogde kans op een verliefde Fanboy. Voor de rest, wees jezelf en laat merken dat je interesse hebt, binnen de kortste keren ben je al toe aan een afspraakje met je Fanboy op het Fandom-paard.

 

Daten met een Fanboy

Je hebt een Fanboy aan de haak geslagen? Gefeliciteerd! Een Fanboy uit zijn schulp laten kruipen is een moeilijke opgave, maar het is je gelukt! Nu je eenmaal je Fanboy hebt, moet je hem natuurlijk niet laten gaan! De Fanboy is dol op je, maar met leuke date-ideeën zorg je ervoor dat de Fanboy voor eeuwig in de ban van je blijft! Ideeën voor een leuke Fandomdate zijn onder andere:

– Samen een serie bingewatchen of films kijken. De locatie zelf maakt niet uit, hoewel het handig is als je een locatie uitkiest waar de Fanboy vroeger zelf series keek.

– Een dagje uit naar een stad en boekhandels langs. En ja, als je eenmaal de Fanboy blij hebt gemaakt met wat boekhandelbezoekjes, vergeeft hij het je als je zelf nog wat kleding wilt gaan shoppen. Zorg je er wel voor dat de Fanboy dan wat te lezen heeft terwijl jij je kleren gaat passen?

– Samen naar een festival/conventie gaan (Dutch Comic Con, Imagicon, Animecon, Elf Fantasy Fair) in matchende cosplay.

– Een concert bezoeken van een band/artiest waar de Fanboy graag naar luistert.

– Vakantiebestemmingen die te maken hebben met een Fandom.

 

Het allerbelangrijkste is nog wel dat de Fanboy de liefde die hij voelt voor zijn Fandoms, ook gaat voelen voor jou (maar dan natuurlijk wat sterker, het zou wel cool zijn als de Fanboy jou zou kiezen boven zijn Fandoms!). En mocht het eenmaal gebeuren dat je in het huwelijksbootje stapt, bereid jezelf dan maar alvast voor op een Fandombruiloft en het vernoemen van jullie kinderen naar bepaalde fictieve karakters.

Volg je hart en op een dag vind je de ware liefde met een Fanboy! Veel succes toegewenst beste Fanboy-lover!

 

P.S. Ik was in een gekke bui toen ik dit schreef, vergeef mij alsjeblieft! Dank u.

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hahaha geweldig! Zal het onthouden als ik een leuke Fanboy tegenkom 😉

  • Maaike op april 12, 2015 om 8:41 pm
  • Reageer

  Hahaha Joost, je bent echt geweldig! Ik zal het lijstje in mijn geheugen opslaan en gebruiken wanneer nodig, bedankt voor deze tips!

 2. Als ik dit eerder had gelezen, had ik vandaag misschien de Snape cosplayer op BIFFF kunnen versieren.. Maar nu weet ik het voor volgende keer 😉

 3. Hahaha, wat een geweldig artikel. Het valt zo te zien nog niet mee om een fanboy te versieren, maar goed dat ik al getrouwd ben 😛

 4. Nou dames, als je Joost aan de haak wilt slaan weet je wat je moet doen 😉

  Leuk artikel 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.