Update studie: Wat ga ik volgend studiejaar doen?

De zomervakantie is voor mij al een tijdje gaande. Ik heb mijn derde jaar op de universiteit gehad, maar wat zijn de plannen voor volgend jaar? De afgelopen maanden heb ik veel beslissingen moeten maken. Nu heb ik een fijne planning voor het aankomende jaar, ondanks de aanpassingen die ik heb gemaakt. In deze blog hoor je wat dingen die ik al een paar maanden weet, maar waar ik nog niks over heb gezegd (ook niet online). Zet je schrap, want dit zijn mijn plannen voor het komende jaar betreft mijn studie!

 

Mocht je het nog niet weten: ik studeer Economie en Bedrijfseconomie in Rotterdam. Ik heb mijn derde jaar gehad en had begin dit jaar hele andere ideeën over de toekomst. In januari meldde mij aan voor exchange. Ik had expres mijn minor niet gedaan, zodat ik vanaf september in het buitenland kon studeren voor een paar maandjes. Daarna zou ik klaar zijn met mijn bachelor en andere dingen gaan doen, maar een concreet idee had ik nog niet. Ik keek ik in ieder geval enorm uit naar mijn exchange, maar… Ik ben het niet geworden. Er waren 40% meer aanmeldingen dan plekken voor exchange, dus ik was het niet geworden. Op het moment dat ik dat hoorde kwam ik in een behoorlijke dip, maar uiteindelijk wist ik mijn plannen te wijzigen. Dit was enorm rotnieuws (aangezien ik al jaren op exchange wilde), maar met slecht nieuws moet je dealen. Daarna kwam een periode waarin ik gesprekken had met mijn studieadviseur en uiteindelijk heb ik de volgende planning gemaakt voor volgend jaar.

Ik heb mijn scriptie al geschreven (geslaagd met en 7.6!), maar ik heb dus nog een minor die ik moet doen. Ook heb ik mijn laatste vak in het laatste blok niet gedaan, zodat ik volgend jaar het hele jaar kan studeren. Ik begin met mijn Minor (Ondernemen & Belastingen) en doe het hele jaar nog wat extra vakken. Deze vakken ga ik doen als voorbereiding op mijn master. Met wat extra accountingsvakken kan ik namelijk in aanmerkingen komen voor een post-master. Ik heb nog geen idee of ik dit ga doen, maar ik wil wel de optie open houden.

Ook ga ik een paar vakken herkansen om mijn gemiddelde omhoog te werken. De Erasmus Universiteit gaat misschien een regeling treffen waardoor je een gemiddelde van een 7 moet hebben om een master te doen aan deze universiteit. Ik zit nu nog onder dit gemiddelde, maar als ik wat vakken ophaal zou dit nog mogelijk kunnen zijn. De vakken uit het tweede jaar die ik wil herkansen zijn ook mooi verspreid over het hele jaar, dus dat is mooi meegenomen!

Naast het studeren, zijn er ook nog andere dingen waar ik aan ga werken. Zo wil ik lekker actief blijven bij mijn dispuut (aangezien al deze mensen daar goede vrienden van mij zijn) en wellicht ook een abonnement nemen op de sportschool. Extra vakken en herkansingen lijken misschien veel, maar ik heb het idee dat het volgend jaar een fijn extra studiejaar wordt waarin ik veel aan mezelf kan werken. Ik ga lekker door met bloggen, werken en leuke dingen doen met vrienden en mijn fangirl. Ook kan ik al plannen maken voor mijn master, leuke uitjes plannen en meer! Het is natuurlijk jammer dat ik niet in het buitenland kan studeren, maar nu gaan er nieuwe opties open en zijn er genoeg andere leuke dingen die ik kan gaan doen. Nu dus nog even genieten van de vakantie en dan op naar een mooi, leerzaam en fijn studiejaar!

Mocht jij aan het studeren zijn, wat zijn jouw plannen voor het aankomende jaar?

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Wat jammer dat je niet op exchange kunt! 🙁 Maar alsnog klinken je plannen heel erg fijn! Ook tof om te lezen dat je er zoveel zin in hebt! Ik ga as september beginnen met mijn master en ben heel benieuwd hoe ik het ga vinden, haha!

  1. Heel veel succes met je master! Inderdaad wel jammer, maar er komen vast genoeg andere leuke dingen op mijn pad 🙂

 2. Hey Joost! Jammer dat je niet op exchange kan! Ga je voor de post-master voor registeraccountant of voor iets anders? Ik begin op 1 september bij een accountantskantoor na mijn master, dus ik ben erg benieuwd of jij dat ook wilt gaan doen.

  1. Hee Rianne, waarschijnlijk ga ik voor de functie van registercontroller (dus meer de uitvoerende kant). Het zou zo maar kunnen dat ik mijn keuze nog wijzig, maar ik denk dat dit het wordt. Sowieso nog even over nadenken, want zo’n post-master is natuurlijk niet niks. Maar goed, genoeg tijd om daarover na te denken! Alvast heel veel succes vanaf september, laat me zeker weten hoe het is, ben erg benieuwd 🙂

 3. Wat jammer van je exchange! Maar deze plannen klinken ook erg goed. Ik heb volgend jaar het eerste half jaar mijn minor educatie, dus dan loop ik een half jaar stage op een middelbare school. Het laatste kwartaal heb ik mijn bachelorstage en scriptie. Tussendoor zijn er nog een paar vakken die ik moet halen. Als het goed is heb ik volgend jaar september mijn bachelor afgerond 😮

  1. Klinkt goed, volgend jaar zou ik dan rond begin juli mijn bachelor hebben gehaald 🙂 Alvast heel veel succes aankomend jaar!

 4. Heel erg jammer dat je niet op exchange kan, maar wat je volgend jaar gaat doen klinkt ook erg goed! Ik begin volgend jaar met mijn tweede jaar Biomedische Wetenschappen!

  1. Lekker bezig Sarina! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.