Verslag: Dutch Comic Con Winter Edition 2018

Het afgelopen weekend ging ik helemaal los, want ik ging namelijk twee dagen naar Dutch Comic Con! Normaal is dit in maart, maar nu was er een wintereditie. Ik ben een trouwe bezoeker van Dutch Comic Con (ik was er al sinds de eerste editie bij), dus ik had weer erg veel zin in de wintereditie. Mijn fangirl en ik gingen als Manon en Dorian van de Throne of Glass-serie, met lage verwachtingen over het aantal keer dat we herkend zouden worden. Dat maakte voor ons niet uit, maar uiteindelijk hadden we toch hele leuke reacties gekregen. Een weekendje om niet te vergeten!

Aankomst en game hal

Dutch Comic Con heeft echt een centrale en ideale locatie bij de Jaarbeurshallen. Het is lekker groot en er is genoeg te doen! Beide dagen kwamen we iets later dan de opening aan en konden we al snel onze jassen inleveren en onze tickets laten scannen. Na de ontvangsthal kom je aan de hal vol games. Verschillende consoles en games werden getoond, maar er was ook een podium voor gamewedstrijden voor publiek. Ik ben niet vaak in deze hal geweest, maar ik denk dat de fanatieke gamers een paar uurtjes zichzelf kunnen vermaken met alle spellen die ze er konden spelen.

Experience hal 

De grote hal vol activiteiten was erg fijn ingericht. Het was er lekker ruim en in de hoek stond een groot podium met veel stoelen voor publiek waar de grote activiteiten waren, zoals de cosplaywedstrijd en de Q&A’s met acteurs. Zo zagen wij een Q&A met Gaten, die Dustin speelt in Stranger Things. Zo vertelde hij hoe hij in de show terecht kwam, dat hij de velden met schapen het mooist vindt aan Nederland, dat hij een groot musicalliefhebber is en meer. In dezelfde hal waren er nog grote stands zoals Pep Comics (die graphic novels en manga heel goedkoop verkoopt, je neemt namelijk de dollarprijs en deelt deze door de helft), de American Book Center en meer. Ook waren er, in de hal erna, nog veel stands van cosplaygroepen en kon je bij House of Wax griezelen tussen zombies. In de hal waren er veel stands van films/series waar je foto’s kon laten maken. Zo maakten we een foto in het teken van Fantastic Beasts en kon je er een grote versie van Exploding Kittens spelen.

Dealerroom

De dealerroom is de hal die ik vooral heb bezocht, aangezien ik weg ben van merchandise. Hoewel mijn fangirl en ik niet al te veel geld uit wilden geven, hebben we uiteraard wat leuke spulletjes gekocht. Op de zaterdag was het wel erg druk in de hal (logisch, die dag was ook uitverkocht), maar ik kon me vrij goed door de hal bewegen. Er was veel verschillende merchandise, hoewel ik de meeste Funko Pops (met uitzondering van de stand van de Pop shop uit Haarlem) wat aan de prijzige kant vond. Ik genoot vooral van de artist alley, een paar gangen vol merchandise van kleine artiesten. Alle fanart is zo tof om te zien, maar ook originele werken zijn erg mooi.

Ook waren er genoeg eetkraampjes te vinden over de hele conventie. Hamburgers, wafels, Aziatisch eten, broodjes en meer, er was van alles te halen. 

Cosplay en persoonlijke ervaringen

Ik heb ontzettend genoten van Dutch Comic Con. Op de zaterdag gingen mijn fangirl en ik vooral rondlopen van Robin van My Thousand Lives, die ook een leuk verslag heeft geschreven over de conventie. We konden ons met gemak twee dagen vermaken, want er is zo veel te zien en te doen op DCC! Onze voetjes waren wel gesloopt na een dag, maar dat was het zeker waard.

Als Throne of Glass-cosplayers werden we drie keer herkend door mensen, die echt wild waren van onze cosplays en meteen zeiden hoe tof het was dat we boekenpersonages aan het cosplayen waren. Zo cool dat we herkend werden, ondanks dat er alleen fanart is van de personages. We kwamen zelfs nog een Feyre (uit de Court of Thorns and Roses-serie) tegen en een andere Manon-cosplayer. Er was zelfs een klein meisje die dacht dat mijn fangirl een prinses was (en dat met een zwarte broek met een ZWAARD) en graag met haar op de foto wilde. Zo leuk om mee te maken!

Daarbij hadden we heel veel bekenden en vrienden gesproken, het was erg gezellig om veel mensen weer te zien. Op conventies komen zo veel mensen bij elkaar en de sfeer is er heel fijn.

De cosplayers vond ik ook erg tof. Er waren veel Newt Scamanders, maar ook verbazingwekkend veel Sword Art Online-cosplayers, Coraline-cosplayers en hele oude series die werden gecosplayd, zoals Mister Bean en Ma en Sjonnie Flodder! Er zaten hele originele cosplayers tussen de bezoekers, waar ik erg van genoot.

 

Dutch Comic Con was voor mij een succes en ik kan niet wachten op de volgende conventie! De organisatie is altijd lekker strak en door de vele activiteiten kan je met gemak het hele weekend rondlopen op de conventie. Nu lekker nagenieten met alle merchandise, op naar de volgende Dutch Comic Con, die 23 en 24 maart weer zal plaatsvinden.

Hoe vond jij deze editie van Dutch Comic Con?

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik heb er natuurlijk amper wat van gezien, maar ik vond de sfeer en de organisatie top! Ik was ook erg blij dat alles zo ruim was opgezet dit jaar.

  2. Ik kon helaas niet gaan dit keer maar kijk nu alweer uit naar de maart editie. Toffe cosplay ook!

    1. Dank je wel Annabel! 🙂

  3. Het lijkt me echt zo leuk! Maar ik vergeet zulk soort dingen altijd en dan ineens is het al en ben ik weer te laat.

    1. Dan moet je maar de data voor de volgende comic con maar groot in je agenda schrijven haha, het is echt supertof! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.