Verslag: Dutch Comic Con Winter Edition 2019

Afgelopen weekend ging ik op de zondag samen met mijn fangirl naar Dutch Comic Con Winter Edition, de grootste conventie van Nederland. Ook zagen we daar Katja (That Blonde Woman), dus met z’n drieën hebben we de conventie goed verkend. We waren heel benieuwd naar de conventie, want het is telkens weer erg leuk en het wordt maar groter en groter. Was het deze keer weer een succes? Lees snel verder!

De organisatie van Dutch Comic Con zorgde ervoor dat de conventie nog meer was uitgebreid. Er was nu zelfs een tweede verdieping voor een paar hallen, die ik zelfs tijdens mijn dag niet had kunnen bezoeken omdat er zo veel te zien en te doen was! De volgende keer ga ik zeker het hele weekend, want er is zo veel te ontdekken tijdens de conventie.

De gasten van Dutch Comic Con waren echt erg goed. Marie Avgeropoulos (Octavia in The 100), Evanna Lynch (Luna Lovegood van Harry Potter), Tyler Posey (Teen Wolf) en meer waren aanwezig. Van de drie auteurs had ik de Q&A’s gezien, welke ook erg leuk waren. Evanna vertede bijvoorbeeld dat ze zelf een Gryffindor is en een aal als Patronus heeft, terwijl Tyler weg was van fristi en eigenlijk niet zo dol is op beroemd zijn, hoewel hij het contact met de fans fantastisch vindt. Er waren helaas wel twee afzeggingen van auteurs, maar deze hadden hele goede redenen en de organisatie had ondanks een afzegging toch een andere auteur (namelijk Tyler) naar Comic Con gehaald. In de hal waren er ook verschillende stands van films en series (zoals de nieuwe Harley Quinn-film, Humanji, Star Wars en meer), kon je boeken scoren bij The American Book Center en Pep Comics en was er een ruimte voor de photoshoots en signeersessies van de beroemdheden. Ook kon je los gaan in de game hal en de tussenhal was gebruikt voor horeca en de cozy corner.

Ook was House of Wax aanwezig, die nu Whoville met de Grinch vertoonden. Ontzettend leuk en ik kreeg meteen de kerstsfeer te pakken! Alle deelnemers die Whovillebewoners speelden waren heel energiek en alle versieringen, kostuums en grime zagen er weer schitterend uit. Ik ben benieuwd wat voor thema ze gaan doen voor de volgende conventie!

Ik was vooral bij de dealer hall, aangezien er weer ontzettend veel standjes waren. Op de zaterdag was het blijkbaar soms zo druk dat je er haast niet kon bewegen, maar op genoeg momenten had je op de zondag redelijk de ruimte voor jezelf. Er was weer lekker veel variatie in de standjes, ik genoot vooral van de artist alley, waar veel mooie buttons, printjes en meer te vinden waren.

Ik genoot van alle cosplayers, standjes, activiteiten en gezelligheid. Wat was het toch weer leuk om Dutch Comic Con mee te maken! Tijdens de volgende editie wil ik er zeker weer bij zijn, en dan het hele weekend gaan. Het was weer een geslaagde editie, dus naast de volgende DCC is er ook een Made in Asia-event die in het teken staat van Aziatische fandoms, dus bijvoorbeeld anime en manga! Deze is in Gorinchem op 23 en 24 mei. Mocht je naar de normale DCC willen, zie ik je hopelijk in Utrecht op 28 en 29 maart! En ben je benieuwd naar het verslag van Katja (That Blonde Woman)? Die kan je hier lezen!

Hoe vond jij Dutch Comic Con Winter Edition?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.