Verslag: YA Boekverslinders Leesclub leest ”’Spellslinger 1: Vogelvrij”

Afgelopen vrijdag ging ik weer naar Zoetermeer, aangezien ik de leesclub begeleid bij boekhandel Silvester boek en spel. De YA Boekverslinders zijn fanatieke YA-lezers en elke keer hebben we weer een boek in een ander genre dat we bespreken. Zo wisselen we af tussen fantasy, contemporary en thrillers. Zo blijft het lekker divers! Vrijdag bespraken we het eerste deel van de Spellslinger-serie. Zelf ben ik een grote fan van de serie, dus ik was benieuwd wat de rest ervan vond!

 

We begonnen de avond met een individuele beoordeling van het boek. We kwamen uit met een gemiddelde beoordeling van 4 uit de 5 sterren, een erg mooi resultaat! Iedereen was erg over het boek te spreken. Ze vonden het meestal wel moeilijk om in het verhaal te komen, maar eenmaal verder in het verhaal werd het boek erg tof. De personages zijn erg uniek, de magie is ook wat anders dan de normale fantasyverhalen en het plot is onvoorspelbaar. Sommige namen waren wel wat lastig volgens sommige lezers, terwijl andere (die meer gewend zijn aan fantasyverhalen) juist wel makkelijk de namen uit elkaar konden houden.

De cover vonden mensen fantastisch. De illustraties zijn gewoon erg gaaf, maar halverwege het verhaal begin je de cover ook steeds meer te snappen. Daarbij hebben de covers wat weg van kaarten, iets wat erg belangrijk is in deze boeken. De covers van de volgende twee delen vond iedereen erg mooi, net als de illustraties die in het boek zitten. 

Het magische systeem is erg uniek. Er zijn verschillende vormen magie, welke soms erg uniek zijn. Ooit gehoord van zijde magie? Ik niet in ieder geval, maar in deze boeken kom je er meer over te weten. Een lezer zei dat het magische systeem wat weg had van de game The Witcher. Niemand had nog ideeën over de magiesoorten die in komende boeken zullen gebeuren, wat voornamelijk is omdat het verhaal lekker onvoorspelbaar is. Elk boek is weer een avontuur op zich, waardoor je niet weet wat je moet verwachten voor het volgende deel. 

De personages waren zeker een pluspunt. Kellen was eens niet zoals de uitverkorene, hij was gewoon iemand die juist weinig kan! Dit vonden de leesclubleden erg verfrissend, iets wat best vaker mag gebeuren in YA. Reichis (de eekhoornkat) was erg hilarisch, terwijl de leden graag meer over Ferius wilden weten. Ik heb Sebastien de Castell ontmoet en die heeft inderdaad meer verteld over Ferius, waar je hier meer over kan lezen.

Tot slot vroeg ik of de leesclubleden de rest van de serie willen lezen. Dat willen ze zeker! Dat was zeker goed om te horen, want er zijn nog twee delen verschenen! Uiteindelijk wordt dit een zesdelige serie, dus er komen nog genoeg boeken aan die je kan verslinden!

Na het praten over Spellslinger, kozen we nieuwe boeken voor de volgende leesclubs en kletsten we nog even door over YA-verhalen. We raken haast niet uitgekletst als we eenmaal beginnen! De datum voor de volgende leesclub staat nog niet vast, maar deze zal op een vrijdag in mei plaatsvinden. We gaan dan Vroeger is alles wat ik van je heb van Adam Silvera lezen, en erna De Executie van Daniëlle Bakhuis! Ik wil in ieder geval boekhandel Silvester Boek en Spel bedanken voor deze avond, het was een hele gezellige leesclub!

Wat vind jij van Vogelvrij?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.