Voorbereiding voor Londen: Wat ga ik doen in Londen?

Nog ongeveer een weekje en dan gaat het echt gebeuren, ik ga op vakantie! Mijn fangirl en ik gaan Londen bezoeken. Ik voor de zevende keer, zij voor de eerste keer. We gaan twee dagen naar YALC, maar voor de rest zijn er nog genoeg leuke dingen die we willen gaan doen. Het wordt een drukke vakantie waarin we (hopelijk) de hele stad kunnen bekijken. Dat wordt wat! Hierbij dus onze planning voor onze dagen dat we in Londen zijn en de stad goed gaan verkennen.

 

Eerste dag: De toerist uithangen.

Op de eerste dag komen we redelijk vroeg aan in Londen. We pakken de metro en we lopen door Hyde Park, aangezien we dichtbij dat park ons hotel hebben. We checken in, laten onze spullen achter en gaan de stad in! De eerste stop is de Tower of London, een gaaf kasteel vol tentoonstellingen (van onder andere de schatten van het koningshuis). De Tower of London heb ik bezocht toen ik zestien was, dus hoog tijd dat ik er weer eens naartoe ga! Daarna hoeven we niet ver te lopen, want we gaan een bezoekje brengen bij de Tower Bridge. Hier gaan we ook in, waardoor je vanaf de bovenkant van de brug een mooi uitzicht hebt over de Thames. Daarna is het waarschijnlijk al richting het einde van de middag, dus we lopen de Thames af en snacken ergens wat. Aan het begin van de avond gaan we iets doen wat ik zelf nog nooit heb bezocht, namelijk de London Eye! Ik ben al zo vaak in Londen geweest, maar deze attractie mis ik elke keer. Dit jaar is het zover! Ik ben heel benieuwd naar het uitzicht vanaf het reuzenrad, dat wordt leuk! Tot slot lopen we richting ons hotel, waarbij we onder andere nog de Big Ben en Westminster Abbey gaan zien. Een mooie wandeling voordat we onze spullen uitpakken in onze hotelkamer en uitkijken naar onze eerste dag YALC!

Tweede dag: YALC

Op de tweede dag gaan we naar YALC (Young Adult Literature Con). Dit is een conventie vol schrijvers van YA-boeken en het is er zo leuk! Het is de derde keer dat ik het evenement ga bezoeken. We gaan als Katniss en Peeta van The Hungergames (net zoals ik twee jaar geleden deed, maar nu met mijn eigen Katniss) en ik hoop dat veel mensen ons gaan herkennen. Ik zal binnenkort nog een blogje online zetten waarin ik het schema van YALC (en Comic Con) bespreek, want we gaan genoeg auteurs en beroemdheden zien!

Derde dag: Shoppen, shoppen, shoppen!

De derde dag is ingezet als een shopdagje. We beginnen de dag met een bezoekje aan het Natural History Museum (dit is gratis!) en daarna gaan we de winkelstraten af. We gaan richting Piccadilly Circus, waarbij we ook de Waterstones passeren. Dit is zo’n geweldige en grote boekhandel, daar moeten we gewoon even rondkijken! We lopen de straat eigenlijk helemaal door, totdat we aankomen bij Covent Garden. Dit is een hele leuke wijk vol marktjes en straatartiesten die de hele dag shows geven. Ideaal om even bij te komen van alle drukte! Na een fijne lunch gaan we verder lopen naar The Forbidden Planet, een enorme nerdwinkel. De begane grond heeft veel merchandise (waaronder Funko Pops) en de kelder zit vol met boeken, strips en graphic novels. Echt fantastisch! Hier lopen we vast nog wel even rond, je snapt natuurlijk wel dat we niet met lege handen de winkel verlaten… Daarna vervolgen we onze weg op Oxford Street. Dit is een lange winkelstraat, waar onder andere een Disneywinkel is en meer. Daar zijn we wel even zoet mee! Mochten we dan nog tijd hebben, pakken we de metro en gaan we naar Camden Town. Dit is een wijk vol alternatieve kleding en zelfs fandomkleding. Het zijn allemaal kraampjes, waaronder ook wat eetkraampjes waar je goedkoop een avondmaal kan krijgen. Je kan daar ook (als je geluk hebt) een fijne zitplek pakken, dus dat hopen we zeker te gaan doen! Na al het shoppen gaan we weer richting ons hotel.

Vierde dag: Alweer YALC!

We gaan niet één, maar twee dagen naar Comic Con! Op de zondag zijn er ook een hoop auteurs die we willen zien, dus ook deze dag zijn we aanwezig. Ik ga als een genderbend van Annabeth Chase (van de Percy Jackson-boeken), mijn fangirl gaat als een Riverdale-karakter. We komen natuurlijk voor de boeken en de auteurs, maar er zijn ook wat beroemdheden op Comic Con aanwezig. We hopen een goede mix te maken van Comic Con en YALC, want we willen maar al te graag alle merchandise zien! 

Vijfde dag: Onze laatste dag, maar wel een magische dag…

Op de vijfde dag hebben we (hopelijk) al een groot deel van de stad gezien, dus wordt het tijd voor de laatste uitjes. We beginnen de dag met een bezoek aan Sea Life, aangezien je online een goedkopere combiticket kan kopen met de London Eye. We zijn gek op vissen, dus zullen vast onze ogen uitkijken in dit aquarium! Daarna pakken we de metro naar King Cross Station (het station van Harry Potter), waar we ook even de Harry Potter-winkel bezoeken. Daarna pakken we de trein. Waarom? We gaan naar de Warner Bros Studio’s waarbij we een prachtige tour rondom Harry Potter gaan meemaken! Deze tour heb ik drie jaar geleden gedaan, maar de tentoonstelling schijnt op sommige plekken wat anders te zijn. Daarbij wil ik maar al te graag voor de tweede keer gaan, want ik kan er geen genoeg van krijgen! Na uren gestruind te hebben, gaan we naar ons hotel en gaan we alvast onze spullen inpakken. De volgende dag gaan we namelijk weer terug naar Nederland en we hebben al vermoedens dat onze koffers aardig krap gaan worden… 

Dit is de planning voor Londen. Grote kans dat we er wel wat van gaan afwijken, maar we zullen het zien. We willen in ieder geval genieten van deze geweldige stad. Dat wordt vast een mooie vakantie, ik kan niet wachten!

Naar welke bestemming ga jij toe voor je vakantie?

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Zooo leuk en ik ben zo jaloers! London is fantastisch. Geniet!

 2. Wow, dat is een intense planning. Ik zie jullie vast op vrijdag en zondag! 🙂

  1. Jaaaaa zin in! 😀

  • Katja op juli 21, 2018 om 8:03 pm
  • Reageer

  Heel veel plezier gewenst!

  1. Dank je wel Katja! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.