Voorbereiding voor Londen: Welke boeken neem ik mee voor YALC?

Eind deze maand ga ik naar Londen toe. Mijn fangirl en ik verblijven een aantal dagen in de Engelse hoofdstad en hebben een drukke planning gemaakt voor deze citytrip. Zo gaan we twee dagen naar YALC (Young Adult Literature Con) toe, een grote conventie op het gebied van YA-boeken. Er komen veel auteurs naar deze conventie toe, van een paar auteurs heb ik al wat boeken gelezen. Ik wil aardig wat boeken laten signeren, dus een aantal boeken nemen we mee naar Londen. Welke dat zijn? Dat laat ik je graag zien!

 

Kate Ling komt een workshop geven tijdens YALC. De workshop sprak me niet heel erg aan (iets met horoscopen en je toekomst lezen in de sterren), maar ik hoop wel dat ik haar even kan spreken zodat ik mijn boek kan laten signeren. Eenzaam en extreem ver weg is het eerste deel in de Ventura Saga en kan je zien als Romeo & Juliet in de ruimte.

Gayle Forman is ook aanwezig op YALC. Ik heb haar ooit via de Skype-chat gesproken, maar nu kan ik haar in het echt zien! Ik ga haar nieuwste boek laten signeren, namelijk Waar ik ga. Dit is een ontzettend mooi verhaal van drie pubers die elkaar tegenkomen in New York en een bijzondere dag meemaken waarin ze enorm groeien als persoon.

Sally Green is ook aanwezig. Ik heb eerder het derde deel van Half zwart laten signeren (dit was twee jaar geleden), maar misschien dat ik dit jaar het eerste deel laat signeren. Er is ook een kans dat ik dit boek niet meeneem en juist The Smoke Thieves, Sally’s nieuwe boek, ga kopen tijdens YALC en laat signeren door de auteur.

Hazelwoud is een magisch verhaal en de auteur is aanwezig op YALC! Ik vond dit boek zo mysterieus en sprookjesachtig en ik laat graag de mooie hardcover signeren tijdens YALC. Ook heb ik Showstopper, die ik ga laten signeren door Hayley Barker.

Ook gaat Fandom mee naar Londen. Dit boek is geschreven door Anna Day en gaat over een groep jongeren die in hun favoriete fictieve wereld belanden, maar of dat nou zo goed is… Mijn fangirl heeft ook nog twee boeken die ze mee gaat nemen. De eerste is De lessen van Loki van Joanne Harris. Mijn fangirl vond dit boek heel interessant, dus die laten we zeker signeren.

We gaan twee dagen naar YALC, eigenlijk voor één reden: Christina Henry. Mijn fangirl is namelijk helemaal weg van deze auteur. Ze heeft onder andere Lost Boy geschreven, een bijzonder verhaal over Peter Pan. Ik heb dit boek ook gelezen en ik vond hem erg gaaf! Misschien nemen we wel meer boeken van Christina mee, want dit is een van de favoriete schrijvers van mijn fangirl.

Dit zijn de boeken die we mee gaan nemen naar Londen voor YALC! Ik ben heel benieuwd naar alle auteurs, ik heb er zo veel zin in! Dat worden vast twee hele leuke dagen, nu maar de dagen aftellen…

Ga jij ook naar YALC dit jaar, welke boeken neem jij mee?

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik neem denk ik maar drie boeken mee (waaronder The Gospel of Loki).. Wellicht dat ik daar nog wel meer koop, maar ik heb niet heel veel zin in mega lange rijen.

    1. Dat valt mee inderdaad! Ja even vroeg in de rij staan, dan valt het (hopelijk) wat mee haha 🙂

  2. Leuk dat je naar YALC gaat. Ik vergeet het altijd… :’)

    1. Ahhh, nou, ik zal je meteen de data geven voor volgend jaar, kan je die meteen in je agenda zetten 😉

  3. Wat tof dat je naar YALC gaat! Veel plezier

    1. Dank je wel Milou, ik heb er enorm veel zin in! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.