Waarom fanboys/fangirls dringend behoefte hebben aan een Fandomspycholoog

Fanboys en Fangirls staan op een veel hoger emotioneel niveau als normale mensen. Normale mensen moeten dealen met het alledaagse leven, maar fanboys en fangirls moeten ook dealen met alle gevoelens van fictieve personages en als je eenmaal bij een fandom hoort, lijkt het net alsof je in meerdere werelden leeft. De feels kunnen vaak overweldigend zijn, wat kan daarbij helpen? Juist, een Fandompsycholoog! Dit is natuurlijk geen officiële psycholoog, maar aan de hand van deze voorbeelden laat ik zien dat een Fandompsycholoog maar al te handig is.

 

Je leest een boek en raakt opgeslokt in het verhaal. Eén personage is echt je favoriet, al is het het lieve meisje in het verhaal, de schurk in het verhaal of juist de kleine bijpersoon die je hart compleet heeft veroverd. Wat gebeurt er? DIE PERSOON GAAT DOOD. Je wereld stort in. Hoe moet je nu verder leven nu je weet dat je favoriete fictieve personage dat niet meer kan doen? Is er nog hoop in de wereld? Een zware periode komt je tegemoet, maar de Fandompsycholoog biedt hulp! Bij de Fandompsycholoog kan je terecht voor al je feels, aan wie je vertelt wat er zo geweldig was aan je favoriete personage. De Fandompsycholoog kan je helpen je grote trauma te verzachten en zal aan de hand van een profiel van je favoriete personage je nieuwe fandoms voordragen waar een soortgelijk personage ook in zit. En dan maar hopen dat dat personage ook niet zal sterven…

 

Voor andere feels kan je ook terecht bij de Fandompsycholoog. Frustraties omdat je OTP nog steeds niet bij elkaar is? Als je favoriete serie eindigt bij seizoen 1 (Terra Nova…)? Had je weer niet kunnen raden wie de mol is? Raak je te emotioneel als je je favoriete acteur of actrice op het beeldscherm ziet? Heb je zo’n hekel aan Umbridge dat je er agressief van wordt? De Fandompsycholoog helpt je bij al je fandomproblemen en weet oplossingen te vinden zodat jij een gelukkig fandomleven kan leiden.

 

Voor de Fandomverlaters is er spoedhulp, want waarom zou je nou een bepaalde fandom verlaten? Wie weet heb je gewoon alle afleveringen van een serie gezien en ben je er op uitgekeken, of haak je af na het derde seizoen terwijl iedereen zegt dat vanaf seizoen vier de serie geweldig gaat worden? Ben je gestopt bij level 10 in een game, terwijl je het einde eigenlijk niet mag missen? De Fandompsycholoog krijgt meteen een melding als één van zijn klanten zijn/haar enthousiasme begint te verliezen in een fandom. Want wat kan een Fandompsycholoog doen als niemand meer in een fandom zit? Niets, dus hij is altijd aan de slag om je in je fandoms te houden. Wanneer je eenmaal in een fandom zit, ga je er nooit uit, en dat gevoel zal de Fandompsycholoog versterken.

 

De tarieven voor de Fandompsycholoog? Je geeft hem/haar af en toe een goed boek of betaalt zijn/haar abonnement op Netflix, want ook een Fandompsycholoog moet op de hoogte blijven van alle fandoms op de wereld! Hierdoor blijft de Fandompsycholoog up to date en blijft hij/zij ook een enthousiaste Fanboy/Fangirl. Ik zal in ieder geval wekelijks afspraken willen maken met zo’n Fandompsycholoog, jij ook?

5 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Weer niet kunnen raden wie de mol is: check, gebeurde mij voorgaande jaren steeds, dit jaar is er nog hoop. Je OTP nog steeds niet bij elkaar: check, damn it Clary en Jace! (net klaar met City of Ashes), agressief door Umbridge: dubbel check!
  Ehm… waar kan ik deze fandompsycholoog vinden?

 2. Begin. Niet. Over. Terra. Nova.
  Niet. Doen.

  Ik heb een psycholoog nodig.

  • Isabelle op februari 12, 2016 om 10:56 pm
  • Reageer

  Haha hmmm, misschien moet ik ipv sportpsycholoog toch fandompsycholoog worden…. Ik zie hier een grote open markt!

  1. Jij gaat heel veel geld verdienen (voor al je boeken/series/films/games/merchandise) 🙂

 3. Hahahah hier ben ik het sowieso mee eens!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.