Wat ik tot nu toe van Pokémon Go vind

Pokémon Go, het lijkt alsof de hele wereld er mee aan de slag is. Op Twitter, Instagram en Facebook, telkens komen er berichten over en als diehard-Pokémonfan heb ik dit spel uiteraard ook al in bezit! Nu ik dit spel al een weekje speel, heb ik al aardig wat ervaring opgebouwd en een goed beeld gekregen van deze app. Eind juli is hij voor iedereen beschikbaar in Nederland, ik wist al (samen met vele andere mensen) de app al te kunnen installeren. Pokémon Go heeft zijn goede en slechte kanten, dus een lijstje met voor- en nadelen van Pokémon Go lijkt mij wel handig. Er zijn zelfs kanten van Pokémon Go die zowel een positief als negatief aspect zijn…

Voordelen van Pokémon Go:

 • Je gaat vaker naar buiten! Sinds het spel uit is, ben ik bijna elke dag minimaal een uur buiten om even te wandelen, te hardlopen of te fietsen. Als fanatiekeling ging ik echt heel vaak weg en daardoor kan je op de lange termijn erg gezond van worden! Pokémon Go motiveert je echt om naar buiten te gaan en te bewegen, voor sommige gamers die meestal binnen gamen is dit dus een enorm voordeel!
 • Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest. In mijn eigen dorpje heb ik rond de 10 wandelingen/fietstochten gemaakt en ik kwam werkelijk door straatjes of plekken waar ik nog nooit was geweest. Ook de Pokéstops (plekken waar je gratis voorwerpen kan halen zoals Pokéballs) laten bezienswaardigheden zien zoals bijzondere gebouwen en standbeelden. Hierdoor leer je je eigen omgeving veel beter kennen en ontdek je een hoop (wat het doel is van elke Pokémontrainer!).
 • Het is ook ontzettend leuk om op pad te gaan en Pokémon te vangen. Na een wandeltocht wilde ik na twee uurtjes weer naar buiten om mijn Pokédex aan te vullen, proberen Pokémon te laten evolueren of een gym in beslag nemen! Een dagje naar een stad met vrienden om Pokémon te vangen, Pokéstops af te gaan en gyms te verslaan? Het kan nu allemaal! Het is altijd weer een avontuur als je een nieuwe Pokémon weet te vinden en je kan er ontzettend veel plezier aan beleven.
 • Pokémon Go hoef je niet alleen te doen, het kan ook samen! Wanneer je level 5 bereikt, krijg je namelijk de keus om in een team te zitten: team Instinct (geel), team blauw (Mystic, waar ik in zit) en team rood (team Valor). Toen ik op de fiets richting de supermarkt zat en een groepje pubers met hun mobiel zag lopen, riep ik ”Team Mystic!” en ze joelden enthousiast terug! Zeker als je bij een Pokéstop zit waar veel Pokémon op af komen kan je veel andere Pokémontrainers vinden en vermoed ik dat er vast vriendschappen (en misschien zelfs relaties) gaan ontstaan door Pokémon Go. Zeker in de grote steden zijn er soms tientallen mensen op één plek die Pokémon Go spelen, hoe geniaal!

Nadelen van Pokémon Go:

 • De app gebruikt veel stroom. Met Pokémon Go moet je je internet aanzetten en je GPS aanhouden. Dit gaat ten koste van je batterij, ik kan namelijk niet langer dan 75 minuten buiten zijn om het spel te spelen, dan raakt mijn mobiel op. Je hebt nog bepaalde opties om je batterijgebruik te verminderen, maar het werkt niet enorm. Een draagbare oplader (of meerdere) zijn dan echt nodig voor een lang dagje Pokémon Go. Ook kan het nadelig zijn voor je databundel, deze kan namelijk snel leeg raken als je Pokémon Go vaak speelt…
 • De app functioneert nog niet volledig naar behoren. De server ligt er op sommige momenten uit en het spel loopt af en toe vast (zo liep het spel vaak vast terwijl ik een Pokémon probeerde te vangen of toen ik een gymbattle wilde houden). Ook kon ik sommige Pokémon van gym niet verslaan (hun HP was dan volledig op, maar ze vielen niet flauw en bleven gewoon doorgaan), dat kan redelijk frustrerend zijn. Bij een uurtje Pokémon Go moet ik meestal twee keer mijn mobiel uit en aan doen, aangezien het spel niet werkte. Ik hoop dat de makers sneller alle fouten kunnen oplossen zodat spelers probleemloos het spel kunnen spelen!
 • Je komt op plekken waar je nog nooit geweest bent. Dit is een pluspunt, maar kan ook de slechte kant op gaan. Al snel kwam er in het nieuws dat een groepje jongens door Pokémon Go een lijk hadden gevonden en in Tilburg werden mensen beroofd doordat criminelen mensen lokten naar een Pokéstop waar Pokémon op afkwamen. Hierdoor zullen sommige spelers met veel voorzichtigheid het spel gaan spelen (of je gaat gewoon niet midden in de nacht als een debiel Pokémon Go spelen, dan kan je namelijk ook slapen).
 • Pokémon Go kan je samen doen, maar tegenstanders zijn altijd in de buurt. Door de drie teams is er toch enige rivaliteit tussen spelers. Als je een gym hebt ingenomen, is er in korte tijd iemand anders die de gym overneemt. Zeker als je een team kiest die niet vaak voorkomt in je omgeving, kan dat erg vervelend zijn. Ook kan de rivaliteit ook erg fanatiek gemaakt worden. Groepen trainers uit een team kunnen bij een Pokéstop zitten met een lure en spelers uit een ander team wegjagen (of als het extreem wordt, zelfs aanvallen), maar dat is natuurlijk een overdreven reactie, hoewel ik denk dat in sommige gebieden dit kan gebeuren (er zijn genoeg gekken in de VS die wellicht andere teams hard proberen aan te pakken), dus hopelijk blijven alleen coole nerds dit spel spelen!

 

Al met al vind ik Pokémon Go echt een toffe app en ben ik er best verslaafd aan geraakt. Ik raak wat meer in conditie, speel mijn favoriete game in de echte wereld en ik word the very best, like no one ever was! Nintendo kan nog wat werken aan wat fouten in de app, maar voor de rest ben ik heel tevreden met de game! Ik ben weer helemaal gek op Pokémon (ik speel de games op de Nintendo weer en kijk de anime) en ik hoop dat zo veel mogelijk mensen mijn plezier ook meemaken! Binnenkort kom ik met wat tips voor Pokémon Go, dus kijk daar zeker naar uit!

Heb jij Pokémon Go al gespeeld en zo ja, in welk team zit je?

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik ben echt pro pokemon go. Ik vind het elke dag superleuk om naar buiten te gaan!

 2. Zelf heb ik de hele tijd het Pokemon theme song in mijn hoofd. De game is niet echt iets voor mij, maar ik vind het wel grappig dat iedereen er zo dol op is!

 3. Ik heb het nog niet gespeeld. Ik ben wel erg benieuwd nu. Ik zie dat iedereen in de ban is.

 4. Haha, tof! Mijn mobiel is nu kapot maar ik denk dat als mijn nieuwe telefoon binnen is en zodra ik het kan downloaden, dat ik ook verslaafd ga raken.

 5. Bij mij doet hij het niet :C Ik kan wel janken.

 6. Ik ben ook helemaal fan! Ik zit nu alleen te wachten tot het spel weer werkt zodat ik weer verder naar buiten kan, haha.

 7. Ik zit trouwens in Team Instinct 😀

 8. Wait, what… Je hebt internet nodig ._. ?
  Wist ik nog niet, ik heb helaas geen internet in mijn abo (veel te duur) maar ik kan Pokémon Go nu toch niet downloaden omdat mijn mobiel gemaakt moet worden 🙁
  Het lijkt me wel zo’n leuke app!

 9. Pokemon is leven, alleen beetje jammer dat ie kapot is nu bij mij

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.