Yalfest Persconferentie – Arwen Elys Dayton

Twee dagen voor Yalfest kon ik samen met mijn promoteamleden de auteurs van Yalfest interviewen. Na Stephanie Perkins, Becky Albertalli en het duo Tom Ellen en Lucy Ivison komen we aan bij Arwen Elys Dayton, schrijfster van het spannende boek Seeker waarvan het vervolg Traveler pas is uitgekomen. Dit coming-of-age verhaal wordt een trilogie en we hebben haar nog wat vragen kunnen stellen.

P1070564

Arwen haalt haar inspiratie overal en nergens vandaan. Ze is een echte reiziger en heeft veel plekken bezocht als research voor haar boeken. Als ze samen met de auteurs van Yalfest mee zou doen met de Hungergames, denkt ze dat Lucy het eerste slachtoffer zou zijn aangezien ze best onhandig is. Daarbij hoopt ze dat ze zelf het spel zou winnen, maar dan wil ze in het begin eerst een team vormen met Stephanie, want ze heeft het idee dat ze dan veel sterker in haar schoenen staat. 

Arwen zou haar personages graag in de boeken van Ransom Riggs of Tahereh Mafi willen stoppen. Haar personages zijn heel vechtlustig en sterk en ze weet zeker dat haar personages met gemak de gevaren in de werelden van de andere auteurs kunnen weerstaan. Als ze zelf een personage uit haar boek kan ontmoeten, zou dat Maud zijn. Van de andere auteurs zou ze graag Miss Peregrine willen ontmoeten, ze vindt haar een heel bijzondere vrouw.

Haar toekomstplannen wat schrijven betreft? Ze is zojuist klaar met het schrijven van het derde deel van Seeker en ze heeft nog twee verhalen die ze wel graag uit zou willen werken. Daarbij sluit ze het ook niet uit dat ze ooit weer terug zal gaan naar de wereld van Seeker en daar nog wat verhalen over zou schrijven.

Ook was Arwen erg blij met de covers van Seeker. Dit was één van de eerste ontwerpen die de uitgeverij aan haar liet zien en ze was er op slag verliefd op.

P1070572

Achteraf konden we nog even op de foto met Arwen en ging ze onze boeken signeren. Arwen is echt een sterke en intelligente vrouw, ze is heel bedachtzaam en wanneer ze iets zegt, staat ze er ook echt achter. Ik kon meteen merken dat zij de persoon achter de boeken van Seeker was! Ik kan niet wachten om Seeker te herlezen en Traveler te gaan lezen, ze maakte me helemaal enthousiast met haar kracht!

Heb jij Seeker al gelezen?

1 reactie

    • Vera op mei 1, 2016 om 9:30 am
    • Reageer

    Toen ik de voorkant en de samenvatting van Seeker heb gelezen, wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Alleen tot nu toe heb ik Seeker nog niet gelezen, maar staat wel op mijn TBR-list.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.