Yalfest Persconferentie – Becky Albertalli

Tijdens de persconferentie van Yalfest kon het Best of YA Promoteam eerder komen om één op één interviews te hebben met de auteurs van Yalfest. Gisteren vertelde ik over Stephanie Perkins, vandaag is het de beurt aan Becky Albertalli die ik samen met Reza en Melissa kon interviewen!

 

28511331

Becky Albertalli schreef Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld, een boek over een jongen die verliefd wordt op een andere jongen via de e-mail. De twee jongens blijven anoniem, maar ze weten wel van elkaar dat ze op dezelfde middelbare school zitten. Al snel vroegen we hoe Becky op het idee was gekomen van dit boek. Ze vertelde dat Simon het eerst in haar hoofd kwam. Ze had een duidelijk beeld van een homoseksuele jongen en later bedacht ze het gedeelte van de e-mails erbij. 

Becky heeft vaak gewerkt met kinderen die in de LGBT-community zitten (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) en dit zorgde er ook voor dat ze een boek wilde schrijven die deze community zou steunen, want iedereen moet gewoon zijn zoals ze willen. Als ze een personage uit haar boek naar een ander boek van de schrijvers van Yalfest zou moeten sturen, zou ze Simon in de wereld van Anna & de French Kiss zetten, aangezien ze net als Stephanie Perkins vindt dat deze personages goed bij elkaar zouden passen. Becky had al helemaal het idee dat Anna en Simon roommates zouden worden en dan beste vrienden zouden zijn. Ik zie fanfiction aankomen…

We vroegen Becky nog naar haar volgende boeken en daar kon ze ook al wat over zeggen. Ze gaat namelijk een boek schrijven met Abby als hoofdpersoon, waarbij vele personages uit Simon in voorkomen. Dit is ook een liefdesverhaal waarbij homoseksuele relaties ook een rol zullen spelen. Daarna vertelde ze ons nog meer geheime projecten, waar ik niks over kan zeggen, maar ik weet zeker dat de Becky-fans naar genoeg leuke boeken uit kunnen kijken!

Als de Yalfestauteurs in de Hungergames zouden spelen, denkt Becky dat ze het eerste slachtoffer zou worden en dat Tahereh Mafi de winnaar uiteindelijk zou zijn, aangezien er onder dat rustige uiterlijk vast een sterke vrouw schuilt, net zoals Juliëtte. Ook vroeg ik welke Pokémonstarter Simon zou kiezen als hij Pokémontrainer zou worden, waarop Becky antwoordde dat Simon een Squirtle uit zou kiezen.

P1070555

Na ons interviewde signeerde Becky mijn blauwe versie van het boek, de eerste Nederlandse blauwe versie van Simon die ze signeerde! Becky is een hele lieve vrouw en maakt je met haar glimlach helemaal gelukkig. Bij onze ontmoeting had ik haar meteen een knuffel gegeven en ze was telkens blij dat ze voor het eerst buiten de Verenigde Staten was om haar boek te promoten. Becky heeft toch wel de leukste persoonlijkheid van alle schrijvers die ik heb leren kennen, ze is gewoon een persoon om van te houden!

P1070571

2 reacties

  1. Superleuk interview! Ik vind het echt tof dat Becky haar inspiratie uit die jongeren heeft gehaald 🙂

  2. Jaaa, ik ben nu bezig in het boek!! Wat gaaf dat je haar hebt mogen ontmoeten!!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.