Yalfest Persconferentie – Stephanie Perkins

Afgelopen weekend stond mijn leven vol in het teken van Yalfest, het grote YA-boekenevent van BlossomBooksP1070561 en Best of YA. Dit was de eerste editie van dit evenement en op de vrijdag konden een paar bloggers komen naar de persconferentie van de auteurs van Yalfest. Aangezien ik in het Best of YA Promoteam zit, kon ik een uur eerder komen om één op één gesprekken te hebben met de auteurs. Een persoonlijk gesprek met elke auteur is echt fantastisch, dus ik had daar ook enorm van genoten! Als eerste kon ik samen met mijn promoteamleden Melissa en Reza de schrijfster Stephanie Perkins interviewen.

 

Stephanie is de auteur van Anna en de French Kiss, schrijfster van voornamelijk romantische YA-boeken. Ik had zelf niet haar boeken gelezen en ik was dat ook niet echt van plan, maar Stephanie liet snel zien dat ze een hele aardige schrijfster is. Stephanie heeft verschillende passies en die stopt ze graag in haar boeken. Zo zijn films een groot onderwerp in Anna en de French Kiss en heeft Lola en de boy next door hobby’s zoals het ontwerpen van kleren of taarten bakken.

Haar personages zijn altijd wat gebaseerd op haarzelf en hebben verschillende kanten van haarzelf in zich. Haar moeder zegt vaak dat de jongens in Stephanie’s boeken gebaseerd 28116939kunnen zijn op haar man. Stephanie heeft vaak een ander schrijfproces voor haar boeken, maar ze zorgt meestal eerst voor een plotlijn met de belangrijke punten, waarna ze deze steeds meer uitwerkt.

Haar volgende boek wordt een horrorverhaal, iets heel anders dan haar vorige romantische boeken. Stephanie is echt iemand van twee kanten; de ene is heel blij en lief, de andere kant van haar is heel duister. Ze vertelde ook dat haar huis op het eerste gezicht heel knus eruit ziet, maar als je goed kijkt zie je wat lugubere dingen, zoals skelethoofden van dieren. Wellicht zal ze ook verhalen schrijven van andere genres, want dat vind ze namelijk erg leuk!

Als Stephanie een personage uit haar boeken zou moeten stoppen in één van de boeken van de andere schrijvers van Yalfest, dan zal ze haar personages (allemaal) stoppen in Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld, aangezien ze denkt dat deze personages goed met elkaar kunnen matchen. Op de vraag welke schrijvers ze geweldig vindt, noemde ze J.K. Rowling, Meg Cabot, John Green en Rainbow Rowell op.

Als laatste stelde ik de volgende situatie voor aan Stephanie: als alle schrijvers van Yalfest mee zouden doen aan de Hungergames, welke persoon zal winnen en welke persoon zal als eerste sterven? Stephanie zei meteen dat ze zelf het eerste slachtoffer zou zijn, omdat ze het niet over haar hart kon verkrijgen om iemand te vermoorden. Daarbij dacht ze dat Arwen de winnaar zal worden, aangezien zij het meeste weet van wapens en vechten.

P1070554

Stephanie Perkins, ik zal nog steeds niet de romantische meisjesachtige boeken van haar lezen, maar ik ben wel enorm benieuwd naar haar volgende boek! Ze was een hele vriendelijke vrouw met een rustige persoonlijkheid. Snel verder schrijven Stephanie!

De volgende keer dat ik verder vertel over de persconferentie van Yalfest, zal het in het teken staan van Becky Albertalli. Kijk deze week vaak op mijn blog, want er zullen veel verslagen voorbijkomen over Yalfest en alle activiteiten er omheen!

Ben jij een fan van Stephanie Perkins?

1 reactie

  1. Ze lijkt me zo’n onwijs leuk mens als ik dit zo lees en die foto’s zie!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.