Yalfest Persconferentie – Tahereh Mafi & Ransom Riggs

De afgelopen dagen heb ik telkens in de avond een interview online gezet met één van de auteurs van Yalfest. Vandaag is het de beurt aan de laatste twee auteurs, namelijk het getrouwde koppel Ransom Riggs en Tahereh Mafi. Ransom Riggs schreef De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, een trilogie waarvan het eerste deel wordt verfilmd. Tahereh Mafi heeft de Touching Juliëtte-trilogie geschreven, haar nieuwe boek Furthermore komt dit jaar uit en er wordt gewerkt aan een serie over de Touching Juliëtte-trilogie. Grote gasten dus, een hele ervaring om deze twee te leren kennen!

P1070570

Tahereh Mafi en Ransom Riggs hebben elkaar ontmoeten nadat hun boeken zijn uitgebracht. Veel mensen denken dat Tahereh haar personage Warner heeft gebaseerd op haar man, maar dat is dus niet zo. Zelf vindt ze de vergelijking heel gek, aangezien Ransom totaal niet lijkt op Warner. Het koppel is getrouwd in een boekwinkel, dat zou vast een mooie bruiloft zijn geweest!

Als de twee mee zouden moeten doen met de Hungergames, denkt Ransom dat hij zelf als eerste zal sterven en dat Mafi de winnaar zou zijn. Hij heeft veel vertrouwen dus met zijn vrouw, maar niet zo met zichzelf! Als Ransom een personage uit zijn boeken in een boek van een andere auteur zou moeten stoppen, zou hij Jacob in de boeken van Stephanie Perkins willen stoppen, zodat Jacob wat rust heeft na al zijn wilde avonturen. P1070568

Als Ransom een personage uit zijn boeken zou kunnen ontmoeten, zou hij zeker Miss Peregrine ontmoeten. Tahereh is juist heel benieuwd naar Emma, aangezien ze dat echt een stoer meisje vindt. Toen we vroegen om welke schrijvers Ransom en Tahereh echt om fanboyen/fangirlen, zei Ransom meteen George R.R. Martin, die ze echt hebben ontmoet! Tahereh noemde veel klassiekers op, zoals de schrijver van The Secret Garden (een boek dat mij vaak is aangeraden door mijn moeder, die moet ik dus echt gaan lezen).

Tahereh Mafi zal dit jaar haar boek Furthermore gaan uitgeven en Ransom is bezig met verhalen die te maken hebben met de kinderen van mevrouw Peregrine, waar ik allebei enorm naar uitkijk!

P1070567

Ransom en Tahereh, als je tegen hen praat, voelt het net alsof je tegen twee superhelden praat, terwijl je zelf het kleinste wezentje op de planeet bent. Ze zien er zo intelligent, welbespraakt en sterk uit en je merkt echt dat het een gelukkig stel is. Heel indrukwekkend om met hen te spreken!

Wat zou jij eens aan Ransom of Tahereh willen vragen als je ze kon interviewen?

3 reacties

  1. Extra punten voor de leuke Adventure Time t-shirt ^^

  2. Gaaf interview! Ik vind ze ook zo’n mooi stel samen 🙂

  3. Wauw die laatste foto is echt leuk geworden.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.