Yalfest Persconferentie – Tom Ellen & Lucy Ivison

Vorige week kon ik met mijn promoteamleden alle auteurs van Yalfest interviewen. De vorige dagen kwamen Stephanie Perkins en Becky Albertalli al aan de beurt, vandaag vertel ik wat Tom Ellen & Lucy Ivison allemaal te zeggen hadden! Deze twee grappige Britse auteurs schreven Lobsters, een awkward liefdesverhaal over twee pubers die voor hun studententijd seks willen hebben. Tom schreef vanuit het perspectief van de jongen, Lucy vanuit het meisje. Tom en Lucy waren vroeger ook een stel, dus ze hebben een beetje ervaringen in hun boek gestopt.

P1070559 Als eerste begonnen we met de vraag wie zou winnen en wie het eerste slachtoffer zou zijn als alle Yalfest-auteurs mee zouden doen in de Hungergames. Tom zei meteen dat Lucy het eerste slachtoffer zou zijn en na wat verontschuldigende blikken vond Lucy dat ook wel. De winnaar wisten ze nog niet helemaal zeker. Arwen maakt veel kans, maar de auteurs vonden ook dat Tahereh en Ransom heel ver kunnen komen als ze samen zouden werken.

Daarna moesten Lucy en Tom hun meest ongemakkelijke verhaal vertellen. Lucy overlegde even met Tom of ze iets mocht vertellen en uiteindelijk stemde Tom toe. Toen Lucy en Tom zeventien jaar oud waren, gingen ze eens stappen en sliep Lucy achteraf bij Tom. Toms moeder had echt een hekel aan Lucy die tijd en Tom wilde ervoor zorgen dat zijn moeder Lucy niet zou zien. Net wanneer Lucy en Tom een intiem momentje hadden die ochtend erna, kwam zijn moeder thuis en sloten Tom en Lucy zichzelf snel op in de badkamer. Toen kwam de moeder van Tom bonken op de deur of ze even in de badkamer kon komen terwijl Tom zich aan het wassen zou zijn, oeps… Ook vond Tom het grappig dat hij ooit eens had gekotst in de tuin van Lucy en uiteindelijk zei dat de broer van Lucy dat had gedaan.

Als Lucy en Tom een personage uit hun boek naar een ander verhaal van een andere Yalfestauteur zouden moeten sturen, zouden ze graag Sam naar het verhaal van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld sturen. Engelse scholieren willen echt dolgraag naar Amerikaanse high school gaan, dus beide schrijvers hadden het vermoeden dat Sam zich daar wel thuis zou voelen en veel ongemakkelijke situaties mee zou kunnen maken.

P1070569

Lucy en Tom zijn twee energieke en hilarische schrijvers bomvol humor! Ik had de twee al ontmoet vorig jaar tijdens YALC en Tom wist mijn achternaam goed uit te spreken! Achteraf hoorde ik ook dat de twee mij een geweldige jongen vonden, een echte entertainer, hoe vet! Hopelijk zie ik Tom en Lucy snel weer, want die twee kan ik gewoon niet voor een lange tijd missen!

Wat zou jij nou graag willen weten van Tom & Lucy?

2 reacties

  1. Dit kijken me zo’n gezellige mensen. Ik hoop dat er snel een herkansing komt om ze te ontmoeten :’)

  2. Ik vind Tom en Lucy echt ZO leuk!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.