Yalfestborrel met auteurs en boekhandelaren

Op de avond voor Yalfest was er een borrel georganiseerd voor de boekhandelaren van Nederland en de auteurs van Yalfest. Hierbij mocht het Promoteam en de ambassadeurs van BlossomBooks aanwezig zijn, waarbij we konden helpen met het klaarmaken van de borrel en we konden ook een steentje bijdragen tijdens de presentatie. Hierbij wil ik nog Jessica (Reviews and Roses) en Jikke (The Traveling Bookaholic) voor het maken van een paar mooie foto’s!

 

Bij het begin van de borrel was er een presentatie waarbij de auteurs van Yalfest dingen werden gevraagd over de boekhandels. Wat willen de auteurs tijdens evenementen zien in boekhandels, hoe kunnen boekhandelaren het beste YA-boeken verkopen en daarbij vroegen ze ook hulp aan het YA-publiek zelf, we mochten namelijk op het podium om onze tips te delen met de boekhandels!

P1070584

We waren met z’n zessen die tips vertelden over het verkopen van YA-boeken en iedereen had wel een andere tip om te geven. Er was ook interactie met de boekhandelaren zelf, ze waren erg nieuwsgierig naar wat wij te zeggen hadden. Achteraf konden we vrij de zaal in lopen en praten met de uitgevers, auteurs en alle boekhandelaren. De auteurs waren het snel over eens dat evenementen in boekhandels fijn waren als er veel vrij gesproken kon worden met het publiek.

IMG_6878

Tijdens de borrel hadden een paar van mijn Promoteamleden cakejes gebakken met het thema van de boeken van de auteurs. Kan jij elk cakeje matchen bij het juiste boek?

IMG_6784

De borrel vond ik erg gezellig, ik had nog veel kunnen praten met Arwen, Stephanie en haar man en Tom en Lucy. Daarbij waren veel verschillende boekhandelaren die mij aanspraken omdat ze mij herkenden van mijn blog. Ik werd zelfs uitgenodigd om naar een leesclub te komen in Purmerend op 2 mei! Het was geen lange avond, maar ik heb in de tijd dat we door de zaal rond konden lopen met veel mensen gesproken en dat was maar al te leuk! Daarna gingen wij als Promoteam snel door naar het huis van Nanouk, want daar hadden we de livestream voor Yalfest!

Wat is jouw tip voor boekhandelaren om veel Young Adult boeken te verkopen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.