Fandomboeken: Game of Thrones

Bij bepaalde Fandoms zijn er boeken gemaakt om bijvoorbeeld een film, een serie of een game te verduidelijken. Boeken met vele illustraties, uitleg over de personages en locaties, manieren hoe scènes zijn gemaakt en hoe de casting is gedaan, ik ben er dol op! De afgelopen jaren heb ik een redelijke collectie aan zulke boeken verzameld. Toen ik laatst mijn boekenkast bekeek met al mijn Fandomboeken, leek het mij leuk om artikels te maken met verschillende boeken die bepaalde Fandoms illustreren. Deze week laat ik mijn Fandomboeken zien van Game of Thrones, die een aantal prachtboeken heeft!

 

P1070676

BBNC Uitgevers heeft de Achter de schermen boeken uitgegeven van de serie, ontzettend toffe boeken! De opmaak is gewoon geweldig en je kan boek ook lekker beetpakken. In het boek over seizoen 1 en 2 wordt er vooral besproken welke belangrijke locaties er zijn in Westeros en wordt er een uitgebreide uitleg gegeven over de verschillende koningshuizen en alle familieleden.

P1070678 P1070680 P1070681

Het boek over seizoen 3 en 4 heeft een andere inhoud, deze gaat juist alle afleveringen van de seizoenen af en bespreekt de hoogtepunten van de afleveringen. Hierbij zijn de makers en auteurs aan het woord die vertellen hoe een scène werd gefilmd en wat de acteurs op dat moment dachten. Hierdoor krijg je wel veel meer het achter de schermen gevoel en wordt de uitleg van personages wat minder vaak op de voorgrond gezet.

P1070683 P1070684

Ik zag de laatste tijd vaak deze boeken voor maar 10 euro liggen bij de boekenvoordeelshop, met een beetje geluk kan jij nog een exemplaar bemachtigen, want deze boeken zijn namelijk schitterend voor in je boekenkast! Daarbij kan je makkelijk even kijken wat er gebeurde de vorige seizoenen en is het erg handig om al die verschillende stambomen te zien.

P1070685

Het laatste boek van Game of Thrones is de geschiedenis van Westeros van Ls Amsterdam. Ik ben pas begonnen in dit boek en probeer er niet al te snel doorheen te gaan, aangezien er heel veel informatie op je afkomt over het begin van Westeros en hoe alle volkeren zijn ontstaan. Hierdoor is al veel makkelijker te begrijpen waarom bepaalde wezens in de boeken/serie voorkomen en hoe de situatie aan het begin van de boekenserie is gekomen.

P1070686 P1070687

Daarbij zitten er ontzettend veel illustraties in de boeken, van verschillende plekken tot grote veldslagen of leden van bepaalde koningshuizen. Het is ontzettend interessant om de ingewikkelde geschiedenis van Westeros te leren kennen, maar daarbij is het ook fijn om door dit boek heen te bladeren om mooie plaatjes te bekijken.

P1070688 P1070689

Dit waren mijn Fandomboeken van Game of Thrones! Ik ben ontzettend blij met deze pareltjes en ik kijk ze maar al te graag even door (beetje slijmen wanneer ik Daenerys voorbij zie komen? Misschien…). Alle drie de boeken vind ik dikke aanraders en als je fan bent van alle families in Westeros, moet je zeker deze boeken in huis halen om je nog meer in de boeken en de serie te verdiepen! Laat me vooral weten als je zulke soorten artikelen leuk vindt, ik kan er meer van maken waarbij ik Fandomboeken van andere Fandoms laat zien!

Van welke Fandom heb jij heel veel boeken?

3 reacties

  1. Oh wauw! Die boeken zijn echt prachtig!! Ik zet ze op mijn verlanglijstje 😀

    • Joëlle op juni 17, 2016 om 7:38 pm
    • Reageer

    Bij het boekenfestijn lagen ze beide helaas in het Engels. Maar dankzij jou blog mooi vandaag het boek over seizoen 1&2 voor €10,00 kunnen scoren bij de boekenvoordeelshop 🙂

    1. Yes, mooi koopje hè! Heel veel leesplezier! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.