Mijn muzieksmaak en CD-collectie

Hallo iedereen,

Muziek luister ik meerdere keren op de dag. Ik vind het heerlijk om tijdens het lezen een lied op te zetten en te luisteren naar een band. Vandaag laat ik mijn CD-collectie zien en welke bands ik allemaal luister. Ik varieer een beetje van punk, rock en alternative. Ik ben jammer genoeg nog niet naar concerten geweest, maar volgend jaar staat Lowlands of Pinkpop zeker in de planning!

Dit zijn de cd’s die ik allemaal in bezit heb.
Linksboven is een box van 8 albums van Green Day. Deze box was redelijk goedkoop (25 euro!). American Idiot en 21st Breakdown zijn dan wel mijn favorieten.
Daarna heb ik 3 CD’s van The Red Hot Chili Peppers. De eerste heb ik gekocht in Schotland voor maar 2 pond, de tweede is mijn favoriet en heb ik veel te vaak gedraaid op mijn CD-speler, en de laatste was ook in Schotland voor een laag prijsje. The Red Hot Chili Peppers is de eerste echte rockband die ik ben gaan luisteren, en daarna zijn vele bands gevolgd!
In de tweede rij staan Fall Out Boy en Paramore. Hayley Williams van Paramore is echt supercool!
In de derde rij staan 3 CD’s van Billy Talent, een enorm goede punkrockband die misschien wel mijn favoriete band is. Ik wil hen zeker een keer live zien optreden! Aan de rechterkant zie je nog een CD van Muse, ook een ontzettend goede band!
Linksonder zijn twee CD’s van Metallica, voor maar 1 pond gekocht in Schotland, dus kon hem niet laten liggen, hoewel het niet helemaal mijn smaak is.
Daarnaast liggen 2 CD’s van Blink 182 en daarnaast Bastille en Panic! At The Disco.
Onderaan zijn 2 CD’s van Queens Of The Stone Age, waar ik waarschijnlijk wel naartoe ga als ze weer in Nederland spelen.

Dit is dus mijn collectie, maar ik heb nog vele andere bands waar ik naar luister. Hier een (enorme) lijst van de bands waar ik graag naar luister:
– AC/DC
– Awolnation
– Bastille
– Billy Talent
– Blink-182
– Coldplay
– Fall Out Boy
– Foo Fighters
– Gorillaz
– Green Day
– Imagine Dragons
– Incubus
– Kings of Leon
– Linkin Park
– Metallica
– Mumford & Sons
– Muse
– Nickelback
– Nirvana
– OneRepublic
– Panic! At The Disco
– Paramore
– Queens Of The Stone Age
– Radiohead
– Red Hot Chili Peppers
– Rise Against
– Sum 41
– The All-American Rejects
– The Killers
– The White Stripes
– U2
– Walk Off The Earth
– 30 Seconds To Mars

Zo, dat waren ze voorlopig, ik heb het idee dat er nog genoeg bands bij gaan komen. Er zitten wel bands in dit lijstje tussen die ik minder vaak luister, ligt er ook meestal aan wat mijn stemming is (een punkband gaan luisteren tijdens het lezen van een rustig of somber boek is geen goed idee…).

Ik heb verder nog goed nieuws, ik heb namelijk onwijs veel boeken gekocht! Alle boekenbonnen die ik heb gekregen voor mijn diploma heb ik al bijna helemaal opgemaakt, en wat extra geld door mijn baantje levert ook weer wat mooie boeken op! Eind deze maand zet ik dan ook een bericht met alle boeken en spullen die ik heb gekocht in juni!

Heb jij nog een leuke band die je me aanraadt? 🙂

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Goede muzieksmaak heb je, ik heb Bastille live gezien :D. Weet niet of het helemaal in je straatje past maar ik vind Alt-J ook erg goed.

  1. Wat vet! Mijn neef en nichten zijn ook naar Bastille geweest zonder hun favoriete neef mee te nemen 😛 . Alt-J zit ik nu te luisteren, best chille muziek! Daar ga ik meer van luisteren 🙂

 2. Daar zitten een hoop bands tussen die ik ook goed vind. Zelf ben ik naar Muse geweest (zo goed live!) en twee keer naar Panic! At the Disco. Misschien vind je de band New Politics ook wel leuk? Zij stonden in het voorprogramma bij P!ATD en het was echt super gaaf. Ook Within Temptation heb ik een concert van gezien was ook cool! Fall Out Boy en Imagine Dragons wil ik eens zien als ze weer naar NL komen, jammer genoeg zijn ze afgelopen jaar allebei al geweest en zal dat wel weer een tijdje duren.

  1. New Politics zal ik opzoeken, Within Temptation ken ik ook wel maar heb me er nog niet in verdiept, ga ik zeker doen! Mijn zusje was naar Imagine Dragons geweest een paar dagen na mijn verjaardag zonder haar lieve broer mee te nemen… 😛

  2. Aww wat zielig voor je :P. Je komt er vast wel over heen, en ze komen vast wel een keer terug. En mocht je Within Temptation leuk vinden, vind je Delain ook wel gaaf denk ik (stond in het voorprogramma). En Evanescence ken je misschien ook wel? Breaking Benjamin is ook goede muziek en Neon Trees. Oké ik zal maar ophouden anders wordt deze lijst veel te lang 😛

  3. Dankzij jou heb ik nu wel een hele lijst die ik de komende tijd kan gaan luisteren, bedankt! 😉

  • Jetske op januari 22, 2015 om 6:00 pm
  • Reageer

  The Strypes is een van mijn favoriete bands! Past wel in je rijtje denk ik 🙂
  Arcic monkeys en Jake Bugg zijn ook heel gaaf.
  Super muzieksmaak!

  1. Dank je! Arctic Monkeys ken ik nu ook, Jake Bugg heb ik ook een keer geluisterd en vond ik wel gaaf, ga binnenkort meer van hem luiteren! The Strypes ga ik ook een keer opzoeken 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.