Music Alphabet: +44

Music Alphabet, een nieuwe rubriek op NerdyGeekyFanboy! Aangezien ik gek ben op concerten en bandjes, wilde ik wat meer bloggen over muziek, vandaar mijn Music Alphabet. In deze rubriek laat ik elke week een band/zanger/zangeres zien die ik leuk vind, plus een aantal goede nummers. Zo hoop ik mensen lekker enthousiast te kunnen maken voor toffe muziek!

Mijn muzieksmaak is nog best gevarieerd, ik luister vooral rock, maar punk, alternative en zelfs pop zullen voorbij komen. Wie weet kom je nog veel bekende bands tegen, maar ik kan ook kleinere bands waarderen, en ook kan je wat Nederlandse bands te zien krijgen. Alle bands komen in alfabetische volgorde aan bod. Mocht ik eenmaal ver zijn gekomen qua alfabet en ik ontdek een nieuwe band met een letter die al is geweest, zal ik die eerst noemen voordat ik doorga met de letter waar ik was gebleven. Uiteindelijk kan je een enorme lijst zien aan geweldige muziek!

+44

Oke, we gaan beginnen met mijn eerste band, en die bestaat niet uit letters maar uit een teken en cijfers! Ik heb het over de band +44. +44 (spreek uit als plus fortyfour) is ontstaan door twee bandleden van blink-182, en dat is wel redelijk terug te horen in hun liedjes. +44 hoort wel in het rijtje alternatieve rock/punk. Ze waren gestart in 2005 en zijn in principe nog steeds een band, hoewel ze vanaf 2009 niks meer hebben gedaan.

Het eerste nummer wat ik zelf vet vind, is ”When Your Heart Stops Beating”. Het is een energiek nummer en mijn voeten zijn altijd gedwongen om zachtjes op de maat van de muziek mee te dreunen. Dit is ook hun meest bekende nummer.

Het tweede nummer wat ik graag aan jullie laat horen is ”Cliff Diving”, ook weer een nummer die met veel pit begint, maar ietsjes rustiger dan het vorige nummer. Mark Hoppus, de zanger van +44, vind ik wel een goede rockstem hebben.

 

Dit zijn mijn favoriete nummers van +44. De volgende keer in Music Alphabet ga ik een andere band bespreken. Welke dat is? Dat blijft voorlopig nog een geheim, maar ik kan alvast verklappen dat de band begint met een A 😉 . Hopelijk vinden jullie deze nieuwe rubriek leuk, ik vermoed dat er in de loop van de weken wel bands voorbij komen die je leuk kan vinden, wie weet ontdek je zo veel meer leuke muziek! Uiteraard sta ik ook open voor muzieksuggesties, dus mocht je een gave band/zanger/zangeres kennen, laat het me zeker even weten!

Had jij al eerder gehoord van +44?

2 reacties

  1. Jaaa, +44 is leuk! Ze hebben denk ik maar één cd uitgebracht? Angels and Airwaves ken je dan waarschijnlijk ook wel :3 Die hebben nog wel iets langer bestaan. Daarna kwam Blink 182 weer bij elkaar.

    1. Jep! Angels and Airwaves vind ik ook cool ja, die komt ook in mijn Music Alphabet voor 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.