Music Alphabet: Alive Again

Op maandag komt er weer een Music Alphabet, en deze keer bespreek ik een Nederlandse band! Alive Again, een pop punk band bestaande uit vijf man. Deze band begon mij te volgen op Instagram nadat ik een foto had gepost van een concert, en toen ik eenmaal hun pagina bekeek, besloot ik maar wat van ze te luisteren. Wat was dat een goed idee zeg! Alive Again is namelijk een hele gave Nederlandse band en ik hoop echt dat ze veel bekender gaan worden!

 

Naam: Alive Again

Leden: Marijn te Flierhaar (zanger), Rik van der Meulen (gitarist), Jeroen Dammers (gitarist), Stefan van der Gronden (bassist), Job Zijlstra (drummer)

Genre: Pop Punk

Nunspeet (Nederland), 2013-heden

Alive Again

 

Alive Again is nog niet heel bekend, maar ik weet zeker dat ze groter gaan worden. Hun muziek is eerlijk, energiek en met een sterk randje. Alive Again is een veelbelovende pop punk band (een muziekgenre die ik de laatste tijd heb ontdekt). Benieuwd naar hun nummers? Ik heb de nummers op een rij gezet die ik zelf erg goed vind.

”Adventures” is het eerste nummer wat ik had gehoord van Alive Again en ik was meteen verkocht! Ik luisterde hun nummer toen ik was opgenomen in het ziekenhuis, en ondanks dat ik bijna geen fut had in mijn lijf, kreeg ik toch wel sterk de neiging om flink uit mijn plaat te gaan! Hier de akoestische versie van dit lied, die ik ook heel goed vind.

Het volgende nummer is niet akoestisch maar juist ruig, precies hoe ik het wil! ”Semester” heeft ook een clip met beelden van de band terwijl ze optreden en stukjes achter de schermen. De clip vind ik leuk om te zien, het is duidelijk te zien dat ze ook heel normaal zijn en nog een bescheiden band zijn met een grote potentie.

Het laatste nummer wat ik jullie wil laten horen, is ”Take Me, Bend Me, Break Me”. Hierbij kan je meteen de lyrics zien, hoewel ik de tekst makkelijk kan verstaan (wat echt een goed pluspunt is, sommige lyrics van Engelstalige artiesten kan ik soms nauwelijks verstaan, maar deze Nederlanders spreken duidelijk Engels!). Ook weer een energiek nummer.

Mocht je Alive Again leuk vinden, raad ik je zeker aan om een bezoekje te brengen op hun site. Daar staan ook nog linkjes naar hun social media, zoals Facebook, Twitter en Instagram. Ze hebben laatst een paar akoestische nummers uitgebracht, dus je kan zeker nog veel nummers van ze luisteren, en ik hoop nog veel nieuwe nummers van ze te mogen horen. Ik hoop ook een keer naar een concert van hen toe te kunnen gaan, en dan eindelijk vol uit mijn plaat gaan! Door Alive Again heb ik hele gave Nederlandse bands ontdekt (en een pluspunt, concerten van Nederlandse bands zijn meestal stukke goedkoper!) en ik ben een grote fan geworden!

 

Ken jij veel Nederlandse bands?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.