Music Alphabet: alt-J

Deze week een Music Alphabet over één van mijn favoriete bands. Het is totaal niet rock of punkachtig, maar het is juist een chille en rustige band die mij is aangeraden door Loranne van The Bookmarkers. Een band waar je even op kan relaxen en waarin je bijna in hogere sferen komt, namelijk alt-J.

 

Naam: alt-J

Leden: Joe Newman (zanger, gitarist), Gus Unger-Hamilton (toetsenist), Thom Green (percussionist), Cameron Knight (basgitarist)

Genre: indierock, alternatieve rock, post-rock, folkrock

Engeland, 2008-heden

Site

De naam van de band is een driehoek (een delta), maar je spreekt het uit als alt-J. De bandleden kenden elkaar van de universiteit in Leeds en ze hebben op meerdere manier het delta-teken in hun cd’s verwerkt. Ze zijn al een aantal keer naar Nederland gekomen en ik kan niet wachten om ze ooit een keertje live te zien spelen. Er zijn al twee bekende albums van ze uitgebracht, jammer genoeg hebben ze nog maar weinig merchandise (alleen een shirt van hun wereldtour).

Oké, ik ben dus een grote fan van deze band. Als ik wat rust nodig heb, zet ik meestal hun nummers op. De nummers zijn altijd chill, rustgevend en ik heb het idee dat je bijna high wordt door deze muziek. Het eerste nummer is ”Fitzpleasure”, echt een nummer waarop je met gemak als een hippie zou kunnen dansen.

alt-J staat echt bekend om hun aparte clips, en dat is zeker wel te zien! Het volgende nummer is ook lekker apart, maar ik vind hem zo cool! Van dit nummer hebben ze twee versies gemaakt, één van een vrouw en één van een man. In de clip gaan dingen in slowmotion of gaan ze juist razendsnel. Ik kan er echt naar blijven kijken, en daarnaast is het nummer ook geweldig…

Als laatste nummer heb ik gekozen voor ”Left Hand Free”, ook weer een nummer die twee versies heeft als clip. Deze vind ik dan de leukste, hij is ook weer lekker gek! Hebben jullie ook de neiging om op de maat mee te dreunen?

 

Dit waren dan mijn favoriete nummers van alt-J als ik moest kiezen, want er zijn nog zat toffe nummers van alt-J! Ik raad je dan ook zeker aan om eens alle nummers van ze te gaan luisteren. Het is ontspannende muziek en ik ben er helemaal weg van. En daarnaast kan je je ook verbazen over de absurde clips die ze hebben gemaakt, die zijn ook geweldig om te zien! 🙂

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. *gilt* jaaaaaaaaaa Alt-J is geweldig, goed zo! 😀 Ik vind het zo jammer dat ik niet naar hun concert was laatst. 🙁

    1. Ja ik wilde ook zo graag! Nou ja, volgende keer maar als ze naar Nederland komen 🙂

  2. Jij bent fan van Alt-J? Omme-fucking-lord! En btw, wist je dat Fitzpleasure eigenlijk gaat over een vrouw die wordt verkracht met een bezemsteel? I know. Hun teksten zijn soms best wel morbide. En daar zit jij dus diehard op los te gaan. Maar hé, je bent niet de enige. Want Alt. JAY! En btw, Matilda vind ík hun beste nummer.

    1. Hahah wow ja dat is echt ”pleasure” xD Matilda vind ik ook heel cool, of nou ja, wel bijna alle nummers van alt-J 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.