Music Alphabet: Amatorski

Deze week vertel ik over een band die ik live heb kunnen zien, namelijk Amatorski! Ze zaten bij het voorprogramma van Stromae in het Ziggo Dome, en hoewel het totaal niet lijkt op de muziek van Stromae, vond ik Amatorski best wel leuk! Amatorski maakt rustgevende muziek en is net als alt-J ideaal om te luisteren als je eens goed wilt ontspannen.

 

Naam: Amatorski

Leden: Inne Eysermans, Sebastiaan van den Branden, Hilke Ros, Laurens van Bouwelen

Genre: Post-Rock, Lo-Fi

Gent, 2008-heden

Site

Amatorski is een Vlaamse band en heeft veel zweverige muziek. Het is niet iets wat ik vaak luister, maar als je eens flink moet uitrusten, is dit goede muziek. Live vond ik ze best cool maar het is niet echt muziek waarop je echt los kan gaan. Begin april geven ze ook wat optredens in Nederland, dus mocht je hun muziek leuk vinden, is het nu de tijd om ze te kunnen zien! Het nummer die ik laat horen ken je waarschijnlijk, want dit lied werd gebruikt voor de reclame van Spa Reine. Het nummer heet Come Home, in deze video zie je eerst een kort interview met de band en krijg je meteen te weten waar het lied over gaat.

Als je dit nummer goed vond, raad ik je zeker aan om wat meer van Amatorski te gaan luisteren. Ze maken allemaal van dit soort rustige muziek, sluit je oogjes maar en geniet van deze muziek!

Kan jij de ontspannende muziek van Amatorski waarderen?

3 reacties

  1. Ik hou wel van Amatorski, maar ik zou nu niet meteen naar hun optredens gaan. Ik vind hun muziek meer tot recht komen in huiskamerconcerten of jazzy bars. Hoe was Stromae? Waarschijnlijk geweldig 🙂

    1. Ja Amatorski doet het ook erg goed bij huiskamerconcerten enzo, dat is echt meer hun ding 🙂 Stromae was onwijs vet, heb er zelfs een post over gemaakt 🙂 (kan je terugvinden bij archief –> evenementen. 🙂

  2. Ik heb ze toen ook live gezien in de Ziggodome. Ik durf eigenlijk niet meer zo goed te zeggen wat ik van hun muziek vind (alweer vergeten, dus heel bijzonder vond ik het in ieder geval niet haha), maar ik weet wel dat ik continu aan het speculeren was over de leeftijd van de bandleden omdat ik de zanger ENORM jong (13/14) vond klinken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.