Music Alphabet: Bastille

Nadat er onwijs veel bands die beginnen met de letter ”A” voorbij zijn gekomen, is het nu tijd voor de letter ”B”! We beginnen met de band Bastille, één van mijn favoriete bands die onwijs toffe muziek maakt!

 

Naam: Bastille

Leden: Dan Smith (zanger), Kyle Simmons (gitarist, pianist), Will Farquarson (gitarist, pianist), Chris Wood (drummer)

Genre: Indierock, Indiepop, Alternatieve rock

Londen, 2009-heden

Site

Bastille heeft op dit moment 3 albums uitgebracht waarvan ik de eerste twee in bezit heb. Ze komen dit jaar op Lowlands optreden. De band begon als solo-project van Dan Smith, maar toen werden de andere bandleden erbij gevoegd. Ze hebben al veel verschillende merchandise, zelfs een fotoboek van hun tour!

Bastille hebben veel nummers waar ik dol op ben, maar een paar springen er voor mij echt uit. De bekende nummers Icarus/Bad Blood/Pompeii heb ik niet uitgekozen aangezien iedereen die wel kent, maar dat zijn zeker ontzettend goede nummers! Ik wil in deze Music Alphabet wat nummers laten horen die je wellicht niet kent, maar ook heel tof gaat vinden!

Het eerste nummer is ”Daniel in the Den”, ik was echt in de ban van dit nummer toen ik het voor het eerst hoorde! Vooral het refrein vind ik heerlijk om naar te luisteren.

Het volgende nummer is ”Poet”, een prachtig lied over een gedicht, zeker een aanrader voor liefhebbers van poëzie!

Het derde nummer is ”What Would You Do”, ook een bijzonder nummer waar ik lang over na heb moeten denken. Het is niet een origineel nummer, wat Bastille vaker doet. In het originele nummer klinkt er nog enige hoop op een beter leven, terwijl Bastille er een wat meer negatieve lading eraan geeft.

Als laatste heb ik een nummer uitgekozen die op hun nieuwe album staat. Het is het nummer ”Torn Apart”, die ze samen met Grades hebben gemaakt. De clip is ook heel apart, haha!

Dit waren de nummers van Bastille die ik in de spotlight wilde zetten.

Welke nummers van Bastille vind jij heel goed?

2 reacties

    • Dion7 op april 20, 2015 om 6:06 pm
    • Reageer

    Ik kende eigenlijk alleen het album Bad Blood, maar nu ga ik snel de andere albums opzoeken. Ik ben gek op de nummers Weight of Living Part 1 en Flaws.

  1. Jaaaa Bastille is awesome! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.