Music Alphabet: Billy Talent

Ik wil jullie deze keer voorstellen aan mijn favoriete band, namelijk Billy Talent! Ik heb drie albums van deze fantastische band en ik hoop ze ooit eens live te mogen aanschouwen. Ik leerde deze band kennen doordat ze een nummer van hen wordt gebruikt voor een Gamecube-spel wat ik vroeger speelde (SSX On Tour). Toen ik eenmaal meer nummers van ze luisterde, was ik helemaal verkocht!

 

Titel: Billy Talent

Leden: Benjamin Kowalewicz (zanger), Ian D’Sa (gitarist, zanger), Jonathan Gallant (basgitarist, zanger), Aaron Solowoniuk (drummer)

Genre: Punkrock

Canada, 1993-heden

Billy Talent

Billy Talent had eerst de naam Pezz, maar de naam was al in gebruik dus verzonnen ze een nieuwe naam. Billy Talent heeft heerlijke ruige muziek met een knallend geluid, maar ze hebben veel nummers die een diepere betekenis hebben, wat ik heel mooi vind aan deze band. Ik raad je sowieso aan al hun albums te luisteren. Het eerste album is nogal schreeuwerig, maar dat wordt met de latere albums veel minder. Ik vind al hun albums echt geweldig en kan ik heel vaak luisteren.

 

Het eerste nummer wat ik jullie wil laten horen is ”This is how it goes”’, het eerste nummer op hun eerste album die ze onder de naam Billy Talent hebben gemaakt. Dit nummer gaat over de ziekte van hun drummer Aaron. Hij heeft namelijk een zenuwziekte waardoor hij verlamd kan raken. Dit nummer is echt één van hun meest schreeuwerige nummers, maar vind ik wel heel vet, een knallend begin van hun album!

Het tweede nummer is Fallen Leaves, een lied van hun tweede album. Dit gaat over een persoon die verslaafd raakt aan drugs en hierdoor al zijn vrienden kwijt raakt. Ook weer een onwijs goed nummer!

Ook een ruig nummer vol kracht is ”Viking Death March”.

Een nieuw maar rustig nummer is ”Chasing the Sun”, waarin Billy Talent bewijst dat ze niet alleen maar ruige nummers kunnen maken, maar ook de wat zachtere liedjes.

 

Billy Talent is een dikke aanrader als band, al hun nummers vind ik echt heel goed (het was ook erg lastig om een klein aantal op te noemen…). Snel naar Nederland komen Billy Talent!

Welke band is jouw favoriet?

2 reacties

  1. Als ze weer naar Nederland komen ga ik met je mee! Hele leuke post haha!

    1. Yeaaahhh dan gaan we helemaal los Linde! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.