Music Alphabet: blink-182

Blink-182 is een ontzettend gave band vol met punk en ruige, snelle en energieke nummers. De leden hebben ook in verschillende bands gespeeld en als trouwe fan heb ik twee albums van ze in bezit.

 

Naam: blink-182

Leden: Mark Hoppus (basgitaar), Travis Barker (drummer), Matt Skiba (gitarist), Tom Delonge (voormalig gitarist), Scott Raynor (voormalig drummer)

Genre: Punk, Poppunk, Punkrock, Skatepunk

Californië, 1992-2005, 2009-heden

Site

De band is een paar jaar uit elkaar gegaan, waarin +44 en Angels & Airwaves is gestart. De leden kwamen wel weer bij elkaar in 2009, maar ze hebben nu wel twee ex-bandleden. De bezetting is in de loop van de jaren dus wat veranderd, maar dat mag de pret niet drukken, want blink-182 blijft een goede band!

What’s my age again blijkt een geweldig nummer. Het is redelijk kort maar zo grappig! Door dit lied wil ik ook nooit ouder worden en me soms nog heel kinderachtig gedragen. En die clip… Geniaal!

All the small things is ook een grote hit van ze. Ik wil dit lied vooral laten horen door de leuke clip, ze doen namelijk allemaal popgroepen na, van The Backstreets Boys tot Britney Spears!

Wishing Well is een minder bekend nummer, maar vind ik zelf ook erg goed. De laatste keer dat ik hem luisterde, stond hij toch even een tijdje op repeat!

 

Ken jij een band die eerst uit elkaar ging, maar later weer bij elkaar kwam?

2 reacties

  1. Wat een goed begin van mn dag, zo’n nostalgiemomentje! Ik was vroeger echt groot fan van deze band 😀 Ik heb trouwens ook helemaal gemist dat ze weer bij elkaar zijn gekomen, dus bedankt om dat te delen^^

    • Linda op mei 11, 2015 om 3:08 pm
    • Reageer

    Yeah, dit is ook uit mijn middelbareschooltijd!
    Dit soort nummers doen me denken aan de American Pie-films, die waren in die tijd ook helemaal ‘hot’. Haha, lekker fout. 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.