Music Alphabet: Blitz Kids

Een weekje verder, op naar een nieuwe Music Alphabet! Deze keer Blitz Kids, een rockband uit Engeland. Ik heb geen flauw idee meer hoe ik deze band heb ontdek, maar ik gok dat Spotify of Last.fm de boosdoener is (nou ja, boosdoener, ik ben anders aardig blij dat ik deze band heb leren kennen.

 

Naam: Blitz Kids

Leden: Joe James (zanger), Jono Yates (gitarist), Nic Montgomery (bassist), Matt Freer (drummer)

Genre: Alternatieve Rock

2006-heden, Engeland

Site

Blitz Kids had eerst een andere naam, maar in 2009 gingen ze spelen onder de naam Blitz Kids. De naam komt van de opa van Joe, die in een gang genaamd Blitz Kids zat tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Pinnacle is mijn favoriete nummer van Blitz Kids. Vooral het refrein vind ik echt heerlijk (ik krijg altijd de neiging om debiel met mijn armen te gaan zwaaien in de lucht… en ja misschien geef ik er ook aan toe…). Zwaai je met me mee als een hippie die wat drugs op heeft? Dan voel ik me niet zo idioot…

All I Want Is Everything is een mooi lied waarvan ik verwacht dat ze daar elk concert mee beginnen. Het is niet al te druk, maar juist een prima lied om rustig uit je plaat te gaan!

Als afsluiter een wat energieker nummer, namelijk Run For Cover! Dit nummer is net wat sneller en het heeft een refrein wat je lekker mee kan brullen.

Dat was dan de Music Alphabet voor deze keer. Was jij al bekend met Blitz Kids?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.