Music Alphabet: Chef’Special

Deze keer in Music Alphabet een Nederlandse band die ik al twee keer live heb gezien, één keer op Werfpop en tijdens hun concert in de Heineken Music Hall. Ik heb twee cd’s van deze band en ik luister ze maar al te graag. Ze zijn een mooie mix van onder andere pop, reggae, rap, hiphop en rock, echt een uniek geluid!

 

Naam: Chef’Special

Leden: Joshua Nolet (zanger), Wouter Prudon (drummer), Wouter Heeren (toetsenist), Guido Joseph (gitarist), Jan Derks (bassist)

Genre: rap-rock, funkrock, poprock

Haarlem, 2008-heden

Site

Ik kan altijd flink genieten van Chef’Special. Vooral in de zomervakantie met zonnig weer vind ik het ideaal om hun nummers te luisteren. Al hun albums vind ik onwijs gaaf, maar ik heb een kleine collectie gemaakt van te gekke nummers die je echt moet luisteren. Ze zijn vooral bekend van Birds en In Your Arms, maar daarnaast hebben ze nog vele andere gave nummers.

Julie vind ik een erg vrolijk nummer en dit nummer hoorde ik als eerste live tijdens Werfpop. Het is meteen een nummer wat het publiek uit hun plaat deed gaan! Het gaat over een meisje die vroeger een echt podiumbeest was, maar nu een normaal leventje leidt met een man en kinderen.

Spittin On Ye Citystreets heb ik niet live gehoord, maar dit nummer is zo lekker! Flink energiek en vooral dat refrein, geniaal! Ik zie helaas niet hun albumversie op YouTube, maar deze video bevat een korte versie uit De Wereld Draait Door. Vanaf 0:50 beginnen ze te spelen.

Het derde nummer, een topnummer, is Bend Down Low, één van hun nieuwste liedjes. Handjes in de lucht en volledig uit je plaat gaan! Dat deed ik in ieder geval tijdens hun concert toen ze dit nummer speelden…

Wat ben ik toch fan van deze coole band! Ze hebben echt veel variatie in hun nummers, ik kan er naar blijven luisteren! Ik wil zeker nog een keer Chef’Special live gaan zien, want ze zijn o zo vet!

Ken jij Chef’Special al?

3 reacties

  1. Jaaa, ik ben ook ongelofelijk fan! Still don’t know is toch wel mijn favoriete nummer!

  2. Jaaaa chef special is leuk! Ik heb ze op Pinkpop gezien. 🙂

  3. Hoewel ik niet helemaal fan ben van alle liedjes, vind ik ze wel leuk en vooral gaaf (en heel goed ook) om live te zien!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.